Habitare - kiinnostavimmat allas, hana ja liesituuletin trendivärit ja mallit

Julkaistu: 2018-09-24 11:32:14
Aihealueet: Keittiössä

Ensinnäkin kiitos kaikille Habitare osastolla vierailleille! Kuuntelimme mielipiteitänne ja kommenttejanne tarkemmin kuin ehkä arvasittekaan. Teidän, alan ammattilaisten, kommenttien ja ajatusten pohjalta keräsimme listan, joka mielestämme kertoo hyvin tämän hetken keittiöissä kiinnostavimmat ja myydyimmät tuotemallit, trendivärit ja suuntaukset. Toki alueellisia eroja tähän listattujen trendien listaan on olemassa, mutta peruslinja pitää varmasti paikkansa.

 

habitare

 

Habitare - kiinnostavimmat altaat

Tarkastelussa ensin altaat, jotka jo pidemmällä aikavälillä ovat olleet aika tasaisella polulla. Mielipiteissä kauttaaltaan nousi esille, että altaissa edelleen perus rst-altaiden rinnalla ovat vahvasti värilliset Silgranit -altaat. Komposiittiallas väreistä musta ja valkoinen ovat kysytyimmät ja samalla myös myydyimmät. Myös rusehtava tartufo-sävy on joidenkin suunnittelijoiden mukaan viime aikaisten pehmeiden beigen väristen sisustusten ja keittiöiden myötä noussut myytyjen värien listalle. Tartufo silgranitväri on sävynä murretumpi kuin ruskea coffee tai muskat ja näin ollen istuu pehmeisiin ruskeisiin trendisävyihin erinomaisesti.

Rst-altaissa eniten kiinnostusta herättävät pehmeillä vähintään 10 mm kulmapyöristyksillä olevat altaat ja erityisesti kolmitasoisen työskentelyn mahdollistava Blanco Etagon, joka on pian saatavissa myös 700 leveänä. Myös uusi InFino roskasihti ja sen kyky erottaa roskat viemäriin menevästä vedestä koettiin tervetulleeksi uudistukseksi. Roskasihdin kaukosäätöä ei kuitenkaan pidetty kriittisenä valintana altaalle vaan pikemminkin päinvastoin. Toki asiakaskuntansa on olemassa sekä kaukosäädöllisille että kaukosäädöttömille altaille. Kulmapyöristyksissä jopa retrolinjaisia suurilla pyöristyksillä olevia altaita myydään paljon. Sen sijaan 2000 luvun alussa huoppusuositut teräväkulmaiset (R=0) altaat kuulostavat olevan täysin ”out”.

Habitare messuilla ensimmäistä kertaa Suomessa esitelty Durinox-materiaali koettiin erittäin tervetulleena tulokkaana. Noin kaksi kertaa tavallista rst-materiaali kovempi Durinox sai ainoastaan positiivisia kommentteja sekä kauniin pinnan, että miellyttävän pintatunnun ansiosta. Suositun Claron -altaan Durinox mallin myyntiin tuloa tunnuttiin jäävän innostuksella odottamaan. Claron 700 Durinox tulossa myyntiin alkuvuodesta 2019. Lisätietoa materiaalista saat täältä >

 

keittiöhana

 

 

Habitare - kiinnostavimmat hanat

Hana on viime vuosina noussut allaspisteen kruunuksi ja tämä näkyi myös hanoihin kohdistuneesta mielenkiinnosta sekä myyjien ja suunnittelijoiden, mutta myös peruskuluttajien osalta. Suoralinjaiset ajattomat hanamallit ovat myyjien mukaan suosituimpia ja samalla myydyimpiä. Lapetek Lino sai erityistä kiitosta sopusuhtaisesta linjakkuudestaan. Mittasuhteiltaan hana on mielipiteiden mukaan toimiva ja ilmeeltään tyylikäs.

Klassisen kromin rinnalla suosituin väri on mielipiteissä selkeästi matta musta. Kommenttien mukaan mielenkiintoisimmat värit mustan ja valkoisen lisäksi olivat gunmetal, messinki ja kupari. Messingin ja kullan sävyt ovat jo hetken ihastuttaneet keittiötä. Kupari (ruusukulta) väriä pidettiin kauniina, mutta hankalemmin muuhun sisustukseen yhdistettävänä kuin messinkiä (harjattu kulta). Molempien trendivärien pinnalla pysymistä ennustettiin kuitenkin melko lyhytaikaiseksi. Tähän voisi todeta, että tanskalainen trendi kuitenkin todistelee toisin. Siellä kultaisten ja messinkisten hanojen kysyntä vain kasvaa. Saa nähdä miten tanskalainen suuntaus vaikuttaa meillä.

 

liesituuletin

 

 

Habitare - kiinnostavimmat liesituulettimet

Messujen ehdottomat hittituulettimet olivat lähes yksimielisesti lamppukuvut Sophie ja Dama. Niiden herkullinen värimaailma ja muotokieli saivat paljon kiitosta ja some-kuvia jaettiin useita. Liesituulettimet toimivat osaston magneetteina ja saivat osakseen suurta mielenkiintoa myös kuluttajien suunnalta. Väreistä eniten mielenkiintoa herätti kuparin sävy, mutta jälleen väriä pidettiin rohkeana muotitietoisen kuluttajan valintana. Turvallisimpina ja näin ollen myyvimpinä väreinä mainittiin musta ja valkoinen. Ehkä ne vain sopivat paremmin myös meidän skandinaavisen mutkattomaan tyyliin…

Uusi Spazio tuuletin keräsi katseita ja mielenkiintoa, mutta suuren kokonsa ansiosta ei päässyt kiinnostavimpien tuulettimien kovimpaan kärkeen. Myyjien ja suunnittelijoiden mielestä juuri sen koko aiheuttaa suurempia rajoituksia kuin esim. pienempi kokoisten lamppukupujen, vaikka ulkonäkö on yhtä näyttävä.

 

Mitä on odotettavissa

Pääilmeeltään messuilla käytetyt sisustusvärit pysyttelivät hillityissä rusehtavissa, puun ja beigen sävyissä ja kuten kevään Milanon messuilla oli jo huomattavissa, viherkasvit ovat tulleet vahvasti osaksi sisustusta. Tarkemmin katsoen sisustusväreissä oli nähtävillä myös heilahdus rohkeasti värikkäämpään suuntaan ja voimakkaampiin sisustusväreihin. Milloin nämä sävyt vaikuttavat keittiöihin, allas- tai hanaväreihin, jää nähtäväksi.

Tämä mielipiteisiin perustuva analyysi ei perustu tieteellisiin tutkimustuloksiin, mutta koemme, että 200 messuosastolla vierailleen keittiömyyjän tai sisustussuunnittelijan kommenttien perusteella se antaa kattavan ja yhtenäisyytensä ansiosta luotettavan tuloksen.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä myyntiluvut trendeistä kertovat..

 

 

 

lapetek hanat

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö