Hauskaa ruoanlaittoa toimivassa keittiössä!

Julkaistu: 2020-05-06 11:25:49
Aihealueet: Keittiössä

Ruoanlaitto toimivassa keittiössä on huomattavasti hauskempaa ja helpompaa! Keittiön ei tarvitse olla suuri, jotta siitä saisi toimivan ja tilavan tuntuisen. Hyvin suunniteltuna keittiöstä kuin keittiöstä saa hyvin toimivan kokonaisuuden.

 

toimiva keittiöallas

 

Tee kokkailuhetkestä kivaa ja helppoa

Mikä tekee kokkailuhetkestä kivan ja helpon? Varmasti yksi asia on se, että kaikki tarvittava on käden ulottuvilla ja lähellä paikkaa, jossa niitä tarvitaan. Esimerkiksi vesipiste on hyvä sijoittaa niin, että se on lähellä liettä, jolloin kattiloita täyttäessä ja vihanneksia huuhdellessa ei tarvitse kävellä toiselta puolelta keittiötä painavien ja täysien kattiloiden kanssa. Vesipisteen läheisyys helpottaa myös liedeltä valmistuvien ruokien valutuksessa esimerkiksi keitinveden pois kaatamisessa tai kananmunakattilan siirtämisessä liedeltä viilentymään kylmän vesisuihkun alle.

Harva asia on yhtä turhauttavaa, kun yrittää täyttää isoa mehukannua tai kattilaa hanan alla, jonne se ei kunnolla mahdu. Siksi hanaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös hanan juoksuputken korkeuteen. Korkealla juoksuputkella tai hanalla, jossa on irrotettava suihkupää, säästyt tuollaiselta tuskailulta ja teet isompienkin astioiden täyttämisestä ja pesemisestä huomattavasti helpompaa.

Varsinkin pienemmissä keittiöissä tulee monesti eteen tilanne, jossa kaipaisit lisää työskentelytilaa. Sinun pitäisi päästä esimerkiksi pilkkomaan kasviksia, mutta otit juuri kattilan liedeltä pannunalusen päälle ja se vie liikaa tilaa työskentelytasolta. Altaisiin saatavilla lisäosilla helpotat juuri tällaisia tilanteita. Esimerkiksi monitoimikiskojen avulla voit laittaa kuuman kattilan odottamaan altaan päälle ja koko taso jää käyttöösi vihannesten pilkkomista tai ruoan lautasille asettamista varten.

Kun keittiön suunnittelussa on otettu huomioon siellä toimimisen helppous, myös kokkailusta tulee huomattavasti helpompaa ja hauskempaa.

 

monipuolinen keittiöallas

 

Viihdy kokkaillessa

Mitkä asiat sitten vaikuttavat keittiössä viihtymiseen? Hyvin suunniteltu, oman maun mukaan sisustettu ja omaa silmää miellyttävä tila lisää myös viihtyvyyttä, mutta myös puhdas ja raikas ilma tekee keittiössä oleilusta mukavampaa.

Kun valitset liesituuletinta, sinun on hyvä varmistaa ensimmäisenä, millainen malli sopii taloyhtiösi ilmanvaihtojärjestelmään. Tämän jälkeen voit miettiä, haluatko tuulettimen saarekkeeseen vai onko seinä- tai kalustemallinen liesituuletin parempi valinta sinulle. Lapetekin valikoimasta löydät laajan valikoiman erilaisia liesikupuja ajattoman minimalistisista vaihtoehdoista aina näyttäviin malleihin asti. Osassa tuulettimiamme on myös raitisilmatoiminto, joka varmistaa keittiössä miellyttävän raittiin ilman silloinkin, kun siellä ei kokkailla.

Käryttömässä keittiössä onkin huomattavasti viihtyisämpää kokata ja saat varmasti seuraksesi myös jonkun perheenjäsenistäsi tai ystävistäsi pitämään sinulle seuraa.

 

toimiva keittiön allaspiste

 

Rentoudu keittiössä ruokaillen

Saarekkeellisten keittiöiden yleistyessä myös keittiössä ruokaillaan entistä enemmän! Saarekkeelle laitat ruuat kauniisti esille tai rakennat vaikka pienen buffet-pöydän, josta ruokailijat voivat itse napata lautaselleen haluamansa herkut. Mutta haluat saada tiskit varmasti piiloon, jos kaikki ei mahdu kerralla astianpesukoneeseen. Altaan päälle suunnitellut lisävarusteena myytävät leikkuulaudat ovat näppärä tapa piilottaa altaan pohjalle jääneet tai altaassa likoavat tiskit, jolloin saat keittiön näyttämään heti siistimmältä!

Siistissä, käryttömässä ja hyvin järjestetyssä keittiössä viihdyt varmasti paremmin niin kokkaillen, ruokaillen kuin aamukahvia juoden!

 

 

 

 

lapetek keittiöallas

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö