Huomaamaton Lapetek-liesituuletin

Julkaistu: 2022-06-01 11:29:47
Aihealueet: Keittiössä

Monesti keittiötä suunniteltaessa lähdetään liikkeelle kalusteista, niiden sävyistä ja yleisestä keittiön tyylistä, minkä jälkeen vuoroon tulee vasta kodinkoneiden ja muiden oleellisten oheistuotteiden mietintä. Kodinkoneiden tulisi olla paitsi käyttöominaisuusiltaan niin myös ulkonäöltään keittiöön sopivat.  

Liesituuletin on yksi keittiön oleellisimmista ja suurikokoisimmista laitteista, mutta aina sen ei haluta kuitenkaan näkyvän. 

Useat keittiöt ovat nykyään jonkin toisen tilan yhteydessä olevia avokeittiöitä, jolloin tilan yleisilme halutaan pitää mahdollisimman kodikkaana ja kodinkoneet huomaamattomina, mikä näkyy muun muassa siinä, että esimerkiksi jääkaapit ja astianpesukoneet ovat usein kalusteovien takana. Tällaiseen tyyliin sopii hyvin myös mahdollisimman huomaamaton liesituuletin. 

Lapetekin mallistosta löydät useita erilaisia minimalistisia liesituuletinmalleja. 

 

Lapetek liesituuletin

Täysin piilotettu liesituuletin 

Lapetek Free 54 on huomaamattomin liesituuletinmalli, joka asennetaan piiloon kaapistoon. Sen avulla saat kaappirivin pysymään yhtenäisenä ja lopputulos on tyylikkään minimalistinen. 

Liesituulettimen ohjauspaneeli on suunniteltu tulemaan viistosti alaspäin kaapin sisällä, jolloin ei tarvitse kumartua nähdäksesi painaa oikeaa nappulaa. Soft Touch -painikkeissa yhdistyy tyylikkyys ja helppokäyttöisyys. Painikkeet on valaistu luomaan kaunis yksityiskohta, mutta myös helpottamaan käyttöä ja erottamaan painikkeet rungosta.  

Lapetek Free 54 -liesituulettimessa on tehokkaat, tasaisesti valaisevat Led-valaisimet, joiden valossa näet hyvin kokkailla, mutta himmennysominaisuuden ansiosta saat himmennettyä valot, kun ruuanlaitto on lopetettu ja on aika siirtyä syömään. Lisäksi valaisimissa on vakiona värilämpötilan säätö, joka antaa mahdollisuuden säätää valaistus aina tunnelmaan ja muuhun liesikuvun ympärillä olevaan valaistukseen sopivaksi, jolloin saat yhtenäisen ilmeen myös valaistuksen osalta keittiöön. 
 

 Free 54 -liesituuletin on loistava valinta silloin, kun liesituulettimen ei haluta näkyvän lainkaan. 

 

Minimalistinen liesituuletin

Vain tyylikäs, minimalistinen reunus näkyvissä 

Toinen huomaamaton, kalusteisiin kauniisti sulautuva liesituuletinmallimme Lapetek Trekk tarjoaa minimalistisen yksityiskohdan keittiön sisustukseen. Tätä mallia on saatavilla kahdessa eri leveydessä kahdelle eri kaappikoolle 50 cm ja 60 cm sopivat mallit kolmessa värissä: ruostumaton teräs, valkoinen ja musta. 

Liesituulettimessa on ulosvedettävä lippa, joka käynnistää liesituulettimen toiminnot. Lipan etuosa on saatavilla kolmessa värissä, valkoisena, teräksen sävyisenä sekä mustana. Liesituuletin itsessään on saatavilla kokonaan valkoisena tai kokonaan mustana. Etulistan värin voit valita parhaiten kalusteisiisi sopivaksi, haluatpa sitten täysin kalusteen sävyyn sopivan tai kontrastia tuovan, oven väristä selvästi erottuvan värin. 

Myös Trekk on varustettu tehokkailla Led-valaisimilla, jotka toimivat on/off-kytkimestä. Valot voit pitää päällä myös silloin, kun et valmista ruokaa, sillä lipan painaminen takaisin sisään lopettaa vain liesituulettimen toiminnot, mutta valot jäävät vielä päälle ja ne sammutetaan omasta kytkimestään.  

 

Tehokas liesituuletin

Lähes näkymätön, mutta tehokas 

Vaikka nämä molemmat liesituuletinmallit eivät juurikaan erotu kalusteista, ovat ne kuitenkin todella tehokkaita poistamaan käryjä ja pitämään keittiön huoneilman miellyttävän raikkaana. 

Molemmat liesituuletinmallit voidaan asentaa joko hormiin puhaltavana tai huonetilaan palauttavana aktiivihiiliversiona. Jos liesituuletin asennetaan aktiivihiilisuodattimia hyödyntäen, tulee aktiivihiilisuodattimet tilata erikseen. 

Molemmat mallit ovat myös erittäin helposti asennettavia kuvallisten ohjeiden avulla. 

 

 

 

Lapetek Blogi

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö