Kauniit Porin asuntomessukeittiö taso- ja allasyhdistelmät

Julkaistu: 2018-08-07 12:44:01
Aihealueet: Keittiössä

Rauhallinen jokinäkymä ja viimeistellyt piha-alueet jäivät erityisesti mieleen messualueesta. Mutta mitä uutta keittiöissä? Tämän vuoden keittiöratkaisut mukailivat hyvin vahvasti viime vuoden trendejä. Tummia puu ja kivipintoja, sekä valkoista ja mattapintaa. Viime vuonna yleistyneet aamiaskaapit olivat edelleen suosiossa ja mattapinnat vievät koko ajan tilaa kiiltäviltä pinnoilta. Uusimpia tuulia keittiöväreissä ovat heleät vaalean ja beigen sävyiset pinnat. EuroCucinassa noussutta raikasta vihreää ei kuitenkaan ainakaan vielä näkynyt keittiöpinnoilla, muussa sisustuksessa kylläkin.

Välitilaratkaisuissa kolmiulotteiset laatat olivat raikas uusi tulokas. Niiden hauska uudenlainen ilme toi mielenkiintoisen lisän kauniisiin klassisiin tyyleihin. Lisäksi tämänkin vuotiset asuntomessukeittiöt olivat hyvin avoimia ja samalla yhtenäinen osa olohuonetta. Yleisesti mielikuvana muistiin jäi kauniit keittiöt, puu- ja mattapinnat sekä ripaus mustaa marmoria.

Seuraavassa käymme läpi viisi erilaista, mutta yleisilmeeltään hyvin messukeittiötrendejä kuvaavaa kohdetta. Niistä nostamme esille kokonaisulkonäön lisäksi keittiöön valitun taso ja allasyhdistelmän.

 

asuntomessut pori

 

Design Talo Noste

Valoisa ja rauhallinen keittiökokonaisuus sulautuu täydellisesti olohuoneen yhteyteen ja muuhun sisustukseen. Mattavalkoisen eleettömän kaapiston vastapainona musta graniittitaso ja mattamustat valaisimet luovat kodikkuutta ilmeeseen. Mustan tason parina toimii aina täydellisesti musta komposiittiallas. Tähän kokonaisuuteen oli valittuna Blanco Dalago Silgranit anthrazit, jonka mattamusta olemus sulautuu kauttaaltaan tasoon. Ilmeen viimeistelee musta hana.

Kastelli Viva

Kaunis harmoninen keittiökokonaisuus. Ensimmäisenä keittiössä katse kiinnittyy mattamustaan marmori/kivitasoon ja samasta materiaalista olevaan välitilaan. Hillityt beigen sävyiset ovet antoivat kauniin kontrastin välitilalle. Kaapiston ilmettä oli hauskasti elävöitetty muutamilla puun sävyisillä avohyllyköillä. Altaaksi kohteeseen oli valittu tilava tasoon altakiinnitettävä Blanco Andano 500-U. Näin tasomateriaali jää kauttaaltaan yhtenäiseksi, eikä altaan reuna jää tason päälle.

Casakivi

Kauttaaltaan valkoinen keittiökokonaisuus jatkoi suurta tilaa luontevasti. Kiiltävät valkoiset kaapistot ja valkoinen kivitaso sopivat hyvin yhteen seinäpintojen kanssa antaen tilaa muulle sisustukselle. Muuten eleettömän keittiöilmeen rikkoi hauskasti kolmiulotteinen välitilalaatta. Valkoiseen tasoon yhdistetty valkoinen Silgranit allas oli varma valinta kokonaisuudessa. Altapäin kiinnitettävä Blanco Subline komposiittiallas on saatavilla kaikissa Silgranit väreissä, joista puhdas valkoinen sopii täydellisesti valkoisen kivitason kanssa.

 

messukeittiö

 

Villa Poiju

Talon toiseen kerrokseen sijoitettu avara olohuone, keittiö ja ruokatila muodosti yhtenäisen kokonaisuuden, jonka kruunasi kaunis jokimaisema. Kohteen kauttaaltaan selkeän skandinaavinen ilme ei poikennut keittiön osalta. Musta puuovi yhdistettynä tammitasoon toimii muuten vaaleassa ympäristössä ajattoman kauniisti. Tammitasoon oli sijoitettu Blanco Andao 500-IFA teräsallas, joka yhdessä kromihanan kanssa on selkeä yhdistelmä.

Talo Lintula

Vaalean kodikkaasti sisustettu avara olohuone keittiöyhdistelmään toi ripauksen maalaisromantiikkaa suuri ilmeeltään pitsinen valaisin. Tilan raikas tammen ja valkoisen värimaailma loi rauhallisen harmonisen yleisvaikutelman ja toimi tyylikkäästi läpi kohteen. Ikkunan eteen asennetulla tiskialtaalla on valoisa ja miellyttävä kokkailla ja katsella kaunista puutarhaa. Valkoisessa kivitasossa teräsallas toimii aina ajattoman tyylikkäästi. Altapäin kiinnitettävät erilliset Blanco Claron altaat takaavat riittävästi työskentelytilaa niin tiskaamiseen kuin ruoanvalmistuksen eri vaiheisiin.

As Oy Porin Jokisimpukka

Kohteen kaunis tumman sininen väritys oli kiva poikkeus asuntomessukeittiöissä. Musta avohyllykkö toi kodikkuutta ja rikkoi viimeisteltyä ilmettä hauskasti. Tason päälle seinään asennettu valaisin sopi yhteen hyllyn kanssa ja samalla toimi hyvänä työvalona tasolle kun yläkaappeja ei ollut ollenkaan. Harmaan siniste kaapistojen kanssa musta kivitaso oli luonteva valinta, johon musta komposiittiallas sulautui täydellisesti. Blanco Dalago 6, anthrazit on käytännöllinen ja helppo allasvalinta ja viime vuoden tapaan olikin näiden messujen käytetyin allas.

Mitä ensi vuoden Asuntomessut Kouvolassa tuovat tullessaan - uusia värejä, mielenkiintoisia materiaaleja vai klassista ajattomuutta? Väistyykö kulta tai peittoaako valkoinen taas mustan? Niitä saamme jäädä vielä vuoden mielenkiinnolla odottelemaan.

 

 

 

 

lapetek keittiöallas

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö