Keittiöhana – altaan väripilkku

Julkaistu: 2021-11-04 13:49:47
Aihealueet: Keittiössä

Mihin huomiosi kiinnittyy ensimmäisenä astuessasi keittiöön? Se saattaa olla kauniin sävyiset kalusteet, näyttävä liesituuletin, mutta usein huomio kiinnittyy myös hanaan. Hana onkin yksi pienistä yksityiskohdista keittiössä, jolla on ehkä jopa yllättävän suuri vaikutus tilan yleisilmeeseen. Valitsemalla välitilasta erottuvan hanasävyn, saat kivan väripilkun altaan reunalle.

Hanavaihtoehtoja on tullut keittiömarkkinoille eri mallien lisäksi myös useita eri värejä ja sävyjä. Niitä löytyy niin mattapintaisissa SILGRANIT-sävyissä, harjattuina metallisävyinä kuin kiiltäväpintaisina kromisävyinä. Hana valitaan nyt käytännöllisyyden lisäksi sisustukseen sopivaksi, kauniisti erottuvaksi yksityiskohdaksi. Suositut, korkealla juoksuputkella varustetut hanamallit erottuvat värin lisäksi myös näyttävällä mallillaan keittiön välitilasta.

 

keittiöhana messinki

 

Yhdistä altaan väriin

Hanojen laaja värivalikoima mahdollistaa saman värisen hanan yhdistämisen Silgranit-altaan väriin harmonisen yhdistelmän luomiseksi. Luo esimerkiksi kaunis yhdistelmä valkoisesta tai mustasta hana-allasparista tai valitse greigen tai tartufon-sävyisen altaan reunalle ripauksen kimallusta tuova messinginsävyinen hana.

Silgranit-sävyjen lisäksi hanavalikoimastamme löytyy useita helposti yhdisteltäviä metallisävyjä perinteisen kromin lisäksi. Esimerkiksi tumma kiiltäväpintainen gunmetal-sävy on kaunis mustan tai harmaiden allassävyjen kanssa ja tuo keittiön välitilaan kauniisti erottuvan, hieman tavanomaisesta poikkeavan yksityiskohdan.

Messinki, kupari ja rst-optic puolestaan ovat näyttävä väripilkku altaan kuin altaan kanssa ja erottuvat takuulla keittiön työtilasta edukseen.

 

kaunis messinki hana

 

Valitse sävy muista keittiön yksityiskohdista

Onko keittiössäsi messinkiset vetimet? Tai ehkä mustat kodinkoneet? Valitse myös hana tässä sävyssä, jolloin se saa aikaan yhtenevän ilmeen, vaikka keittiön kalusteet olisivatkin jotakin muuta sävyä.

Myös keittiön työtasosta voi valita sävyjä, joiden mukaan valitset hanan. Marmorikuvioisen tason kanssa yhdistyy niin musta kuin valkoinenkin, ja puiseen tasoon taas messinginsävyinen hana sopii pehmeästi tuoden ripauksen ylellisyyttä. Viime aikoina paljon esillä olleisiin harmaansävyisiin terrazzo-tasoihin taas sopii hyvin niin valkoinen kuin harmaakin mattapintainen hana, joista löytyy tason kanssa yhteneviä sävyjä, jotka kuitenkin erottuvat taustastaan tyylikkäästi.

 

gunmetal keittiöhana tyyppihyväksytty

 

Somista altaan ympäristö

Sisustuslehdissä ja sosiaalisessa mediassa näkyy paljon kauniita keittiöitä, joissa myös yksityiskohdat ovat mietitty pitäen mielessä niin käytännöllisyys kuin ulkonäkökin. Valitse siis altaan ympäristöön valitsemasi hanan kanssa yhteensopivia somisteita.

Jos olet valinnut keittiöösi tyylikkään mattamustan hanan, valitse tiskiharjaksi musta harja ja sujauta käsitiskiaine altaan reunalle kauniiseen mattamustaan purkkiin. Viimeistele kokonaisuus esimerkiksi mustalla, pellavaisella keittiöpyyhkeellä ja tummilla leikkuulaudoilla.

Messinginsävyisen hanan rinnalle taas voit valita kullan tai messingin sävyillä viimeisteltyjä astioita ja keittiövälineitä.

 

musta keittiöhana tyyppihyväksyntä

 

Kaunis, mutta myös käytännöllinen

Valitessasi keittiöön värillistä hanaa ja samalla allaspisteen näyttävää sisustusyksityiskohtaa muista myös kiinnittää huomioita hanan käytännöllisyyteen.

Kaikissa Lapetek-merkin hanoissa on isojenkin astioiden täyttämistä helpottava korkea juoksuputki, sekä astianpesukoneliitäntä. Lisäksi Lino-A ja Round-A hanojen toimitukseen kuuluu vakiona veden virtausta rajoittava hanan juoksuputken päähän vaihdettava suutin. Suutin on helppo vaihtaa erillisen pakkauksessa olevan avaimen avulla. Vaihdettava poresuutin sekä rajoittaa veden virtausta ja näin säästää veden kulutusta, mutta sen avulla myös vesi virtaa tasaisemmin altaaseen ilman veteen sekoittuvaa ilmaa. Hanoihin on saatavilla myös muita vedenkulutusta enemmän sääteleviä virtauksen rajoittimia ja suuntaava suutin, jotka on helppo vaihtaa hanaan itse. Virtauksen rajoitinten avulla saat siis tehtyä kauniista hanastasi myös entistäkin ympäristöystävällisemmän.

Lapetek-hanoilla on myös suomalainen tyyppihyväksyntä, mikä tekee hanoista luotettavan ja pitkäikäisen vaihtoehdon niin remontti- kuin uudiskohteisiinkin.

 

 

 

hana blogi

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö