LivingKitchen 2019 – keittiömaailman trendi- ja värikuulumisia

Julkaistu: 2019-01-23 08:41:47
Aihealueet: Keittiössä

Luonto lähellä ja vahvoja tunteita mukana tuntuisi olevan tämän hetken sisustussuuntaus kaikissa kodin tiloissa. ”Mutaa” ja mattaa kuvastaa hyvin värimaailmaa. Ruskean-harmaansävyiset mattapinnat eli mudan eri sävyt vaihtelevat kaikkialla keittiöissä ja sisustuksissa riippumatta brändistä.

 

LivingKitchen Blanco altaat

 

Mitä uutta keittiöissä ja keittiömateriaaleissa

 

Tämän hetken keittiötrendit näyttävät suosivan voimakkaasti luonnonmateriaaleja, mattapintoja ja mattapintaisia värejä sekä edelleen marmori hallitsee isoa osaa keittiömaailman pinnoilla. Värit mukailevat luonnollisina pehmeinä mattapintoina luonnon eri sävyjä.

Suuret ja näyttävät puupinnat ovat myös IN. Puupinnat voivat olla oikein rouheita tai mahdollisimman lähellä luonnollista puuta. Ei haittaa, vaikka puupintojen reunoja tasoissa tai hyllyissä ei olisikaan viimeistelty. Mitä rouheampaa ja sitä kautta luonnollisuutta mukailevampaa, sen parempi tuote on.

Keittiöstailauksissa kuparin sävy näyttäisi tulleen kullan rinnalle. Stailauksissa kuparia oli kauniisti yhdistetty mattapintaisiin esineisiin, viherkasveihin ja jopa leikkuulautoihin. Keittiöissä ja erityisesti allaspisteellä käytetyt lisätarvikkeet oli monissa brändeissä nostettu etusijalle ja lisätarvikkeiden määrä oli selvästi noussut. Altaiden lisätarvikkeista voit lukea lisää täältä >

 

lapetek livingkitchen

 

Avohyllyjä tai pelkkää kaappiseinää

 

Avohyllyt ovat lisääntyneet jo pitkään ja näyttävät edelleen pysyvän trendien kärjessä. Paksuja hyvin valaistuja hyllyjä tai hyllyköitä löytyi jokaisen keittiövalmistajan osastolta. Valaistus on entistä kiinteämpi osa keittiön kokonaisilmettä ja on samalla laajentunut työskentelyvalosta osaksi keittiön sisustusta. Valon ja varjojen avulla tuodaan kauniisti esille sekä itse keittiökalusteita että keittiön muita osia.

Valaistus näkyy kauniisti myös osana erilaisia keittiöseiniä, joiden taakse on siististi piilotettu jopa kokonaisia keittiöitä. Aamiaskaappi-tyyliset ratkaisut sekä suuremmat seinäkkeet löytyvät nykyisin myös jokaiselta keittiöbrändiltä. Valo on isossa osassa toimivuutta erityisesti silloin kun ovien takana sijaitsee ruoanlaitto tai allaspiste tuoden käyttäjälle työskentelymukavuutta ja turvallisuutta. Tutustu lisää keittiövalaistus aiheeseen täältä >  tai www.limente.fi

 

tiskiallas livingkitchen

 

Vihreät elintavat ja vihreys esille keittiöissä

 

Ekologinen ajattelutapa ja vihreät elintavat näkyvät myös sisustusvalinnoissa. Luonnollisuus ja aidot materiaalit, eli toisin sanoen yhteys luontoon erilaisten luonnonmateriaalien kautta on voimistunut ja näyttäisi edelleen voimistuvan. Eikä vain keittiömaailmassa vaan kaikessa sisustamisessa.

Keittiöt olivat täynnä viherkasveja, joskus niissä oli jopa kokonaisia yrttiseiniä. Jokaisella kansainvälisellä uraa uurtavalla keittiöbrändillä oli mallistoissaan kiinteästi keittiöön integroituvat viherkasvikulhonsa. Muissa tiloissa suurien kasvien lisäksi oli paljon luonnonläheisiä värejä sekä aitoja luonnonmateriaaleja kuten puuta ja kiveä. Sisustusvärit mukailivat kaikkialla luonnonvärejä kuten ruskean, harmaan ja vihreän eri sävyjä.

 

blanco keittiöallas

 

Blanco osasto ja keittiön lisätarvikkeet

 

Raikas uusi ilme ja paljon upeita uutuuksia. Blanco Living Kitchen osasto 2019 yllätti uudistetulla - ei niin Blancomaisella - ilmeellään. Perinteisen puhtaan tuote-esittelyn sijaan osasto koostui viidestä eri alueesta, joista jokaisella esiteltiin erilainen keittiön lifestyle / tyylisuunta:

 

  1. Käytännöllinen keittiö, jossa käyttömukavuus ja toiminnot ovat etusijalla
  2. Design keittiö, jossa arvostetaan puhdasta huippumuotoilua
  3. Beton - yksilöllisen arkkitehtooninen viimeisimpiä tyylilinjauksia seuraava (concrete)
  4. Trendikkään cityihmisen keittiö
  5. Moderni country henkinen keittiötyyli

 

Tyylisuuntaukset jäljittelevät hyvin tämän hetken keittiömaailmassa vallitsevia trendejä. Jokainen sisustaja voi löytää itsensä joko yhdestä tai useamman lifestyle ryhmän joukosta.

 

LivingKitchen tiivistettynä
Luonnonläheisyyttä – ”mutaa” ja mattaa, ripaus hempeitä värejä sekaan. Ekologinen ajattelutapa, luomu ja luonto keittiössä, yrtit ja vihreys esille. Puuta, massiivisen rouheita puupintoja ja marmoria. Tunne mukana sisustamisessa.

 

 

 

 lapetek altaat

 

 

 

Jaa tämä sisältö