Mustan ja valkoisen harmoniaa - kaunista kontrastia

Julkaistu: 2020-12-03 09:55:56
Aihealueet: Keittiössä

Musta ja valkoinen ovat ajattomia valintoja niin keittiöön kuin muuallekin kotiin. Ne pitävät pintansa suosittuina sisustussävyinä vuodesta toiseen ja niihin on helppo yhdistää myös muita sävyjä. Lisäksi musta ja valkoinen sopivat hyvin keskenään yhteen luoden kaunista kontrastia ja selkeitä linjoja.

Valikoimastamme löydät mustan ja valkoisen sävyissä niin liesituulettimia, altaita kuin hanojakin, joista voit koota keittiöösi tyylikkäitä yhdistelmiä. Lisämausteena väreihin sopii täydellisesti messinki- tai kupariyksityiskohdat.

 

musta valkoinen keittiö

 

Trendikästä mustaa

Kokomustia keittiöitä on nyt paljon ja mustiin keittiöihin löytyykin markkinoilta paljon kauniita kalusteita, yksityiskohtia ja kodinkoneita. Musta allas ja hana ovat elegantti yhdistelmä täydentämään mustan keittiön saumatonta ilmettä, samoin kuin musta liesituuletin, joka usein nousee keittiön keskipisteeksi.

Mustien keittiöiden lisäksi on keittiöitä, joissa on tuotu vaaleaan keittiöön mustia yksityiskohtia, ja kaunista kontrastia. Kun vaaleaan, tai jopa ihan valkoiseen tasoon valitaan musta allas- ja hana, ne pääsevät entistä selkeämmin esille ja kiinnittävät katsojan huomion. Valikoimassamme on uutuutena mattamusta pesuaineannostelija, mattamusta roskasihdin kaukosäätö, mattamusta roskasihti ja ylivuodon suojalevy.

Valkoisen keittiön saarekkeen päälle valittu musta liesituuletin taas erottuu taustastaan edukseen ja sitä täydentämään voi valita muita mustia yksityiskohtia keittiöön.

Valikoimastamme löydät kaksi erilaista mustan sävyä, hieman eläväpintaisen, jopa harmaaseen vivahtavan antrasiitin ja täysin tasaisen mattamustan, joista voit valita oman suosikkisi.

 

musta keittiöallas

 

Ajatonta valkoista

Valkoinen toimii yhdessä lähes minkä tahansa sävyn tai kuvion kanssa. Samoin, kuin mustaan, myös valkoiseen voi hyvin yhdistää valkoista minimalistisen lopputuloksen luomiseksi. Valikoimastamme löydät kauniita puhtaan valkoisia altaita ja hanoja sekä liesituulettimia kokovalkoisen ilmeen luomiseksi.

Kontrastin luomiseksi taas voit valita tummaankin keittiöön valkoisia yksityiskohtia, joilla voit luoda tyylikkään mustavalkoisen ilmeen tilaan. Voit valita esimerkiksi valkoisen altaan kaveriksi mustan hanan tai toisinpäin. Valkoiset yksityiskohdat tummassa keittiössä myös avartavat osaltaan ilmettä.

Muutoin mustaan keittiöön voi valita myös esimerkiksi kokonaan valkoisen välitilan, johon valkoiseen tasoon kiinnitetään valkoinen allas ja hana. Näin koko välitila erottuu kauniisti mustista kalusteista.

Kuten mustastakin, valkoisesta löydät myös kaksi sävyä. Selkeän puhtaan valkoisen sekä kellertävän jasmiinin, jos haluat hieman pehmeämpää kontrastia.

 

keittiöallas taso

 

Yhdistä neutraaleihin sävyihin

Jos haluat yhdistellä mustaa ja valkoista keittiössäsi, voit valita mukaan sävyjä, jotka ovat jotakin tältä väliltä. Näin saat pehmennettyä kokonaisilmettä ja sekoitettua vastakkaiset värit toisiinsa sulavammin. Valitse siis esimerkiksi työskentelytaso, seinät tai osa kaapeista jossakin harmaan tai mustaa ja valkoista yhdistelevässä sävyssä.

Musta ja valkoinen sopivat molemmat kauniisti esimerkiksi marmorin tai muiden kivipintojen kanssa yhteen. Marmoriseen tai marmorikuvioiseen tasoon sulautuu niin musta kuin valkoinenkin allas ja hana. Lisäksi esimerkiksi harmaaksi maalatut seinät tai harmaansävyiset kaapit pehmentävät tyylikästä kontrastia, mikäli sen ei toivota olevan niin selkeä.

Voit myös täydentää mustavalkoisen keittiön sisustusta valitsemalla muita mustia yksityiskohtia keittiöön, kuten esimerkiksi riippuvalaisimia, pistorasioita tai keittiön tekstiilejä kuten käsipyyhkeitä.

 

 

allasblogi

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö