Naantalin asuntomessut – mustaa, messinkiä ja vaaleita beigen sävyjä altaissa

Julkaistu: 2022-08-12 14:31:28
Aihealueet: Keittiössä

Mäntymetsä ja kaunis luonto ovat messukävijän ensimmäinen mielikuva Naantalin asuntomessualueesta. Alue on kokonaisuudessaan suunniteltu hyvin luontoa mukaillen ja monista kohteista onkin kauniit suuret ikkunat kuin taulut suoraan aluetta ympäröivään metsään.  

Messukeittiöiden värityksessä musta on antanut tilaa murretuille ruskean ja rohkeimmillaan sinisen sävyille. Klassiset puunpintaiset keittiökaapinovet ovat myös edelleen pinnalla. Niistä tammi on kestosuosikki, mutta sen rinnalle on vahvasti viime aikoina noussut pähkinä. Keittiön tasoilla kivi- ja keraamiset pinnat sekä samasta materiaalista olevat välitilat löytyivät lähes jokaisesta keittiöstä. Niiden tyylikäs ilme ja helppokäyttöisyys ovat selvästi saaneet käyttäjäkunnan vankan suosion. Kivipintojen luonnonläheinen ilme on helppo yhdistää erilaisiin keittiönkaapin väreihin sekä altaisiin ja hanoihin.  

 

Naanatalin asuntomessut 2022

Messukeittiöiden suosituimmat allasmallit 

Käytännöllisyys, helppohoitoisuus ja tyylikkyys unohtamatta kodikkuutta yhdistävät asuntomessualtaiden suosituimpia malleja. Blanco Subline 500 ja 700 leveinä sekä Blanco Etagon olivat messujen suosituimmat allasmallit. Molemmat mallit ovat käyttöominaisuuksiltaan loistavasti toimivia keittiöaltaita, joiden parissa kaikki keittiöaskareet on helppo suorittaa niiden monipuolisuuden ja tilavan kokonsa vuoksi. Lisäksi mallit ovat ajattoman tyylikkäästi muotoiltuja kestäen trendikkäinä pitkään. Molempiin altaisiin on saatavilla useita lisätarvikkeita, joilla käytännöllisyyttä voidaan haluttaessa lisätä. 

Keittiöhana oli usein valittu altaan värin mukaan tai muuhun sisustukseen sointuvaksi. Nykyisin keittiöhana värivalikoima on lähes yhtä laaja kuin keittiöaltaiden väriskaala. Laajasta allas- ja hanavärivalikoimasta on helppo löytää sopiva jokaiseen työtasoon ja sisustukseen.  

Naanatalin asuntomessut 2022

Asuntomessujen keittiöaltaiden suosituimmat värit 

Musta allas ja hana ovat jo pitkään olleet keittiöiden ehdoton suosikkiväri niin altaissa kuin hanoissa. Aikaisemmin kokomustissa trendikeittiöissä musta väri sulautui kauniisti vallitsevaan värisävyyn. Tämän hetken trendissä mustan keittiöaltaan ja -hanan yhdistelmällä usein tuetaan muita mustan sävyisiä sisustuksen yksityiskohtia ja elementtejä keittiössä kuten ruokapöytää tai valaisimia. Musta keittiöhana ja allas erottuvat kauniisti vaaleista pinnoista, antavat ryhtiä ilmeelle ja ovat värinä erityisen helppohoitoisia. 

Suosituin keittiöallasväri oli selvästi musta, mutta myös messinkisiä sekä vaaleita beigen sävyisiä, jasmin ja champagne, allasvärejä oli monissa kohteissa. Niiden kauniin vaalea sävy sointuu hyvin vallitsevaan luonnonvärejä mukailevaan sävymaailmaan ja on helppo yhdistellä erilaisten tasojen sävyihin.  

Lapetek allasvärivalikoima sisältää kymmenen eri allasvärivaihtoehtoa. Värivalikoima muuttuu ajoittain ajan ja vallitsevien väritrendien myötä, mutta kestosuosikit kuten musta ja valkoinen pysyvät aina mallistossa. Materiaalina Blanco Silgranit komposiittialtaat ovat erityisen hyvin kulutusta kestäviä ja helppohoitoisia. 

 

Asuntomessut Naanatali 2022

Kauniit keittiöhanavärit asuntomessukohteissa 

Musta tai messinki olivat asuntomessujen suosituimmat keittiöhanavärit. Muutama raikas valkoinen hana ja klassinen kromi hanaväri olivat myös esillä. Keittiöhanojen laaja värivalikoima yhdessä laajan allasvärivalikoiman kanssa antaa loputtoman mahdollisuuden yhdistellä värejä. Aina altaan ja hanan ei myöskään tarvitse olla samaa väriä vaan musta hana voidaan hyvin yhdistää messinkisen tai vaalean altaan pariksi tai vaihtoehtoisesti messinki keittiöhana mustan komposiittialtaan pariksi. Värien sointumisella muun sisustuksen kanssa on tärkeä rooli. Sen ilme ja väri kannattaa valita omaan silmään ja sisustukseen sopivaksi. 

Saareke oli lähes kaikissa asuntomessukohde keittiöissä ja se tuntuu vuodesta toiseen olevankin pysyvä trendi. Saareke jakaa keittiön ja olohuoneen toisistaan pitäen tilan kuitenkin avarana. Se antaa samalla myös keittiössä häärivälle tilaisuuden seurustella askareiden keskellä perheen ja ystävien kanssa. Suurimmassa osassa messukohteista oli saarekkeeseen sijoitettuna joko keittiön allaspiste tai liesitaso. 

Kaiken kaikkiaan Naantalin asuntomessujen luonnon ympäröimät tyylikkäät, mutta silti kodikkaat talot ja niiden yhtenäiset avoimet tilat olivat messukävijälle kiva kokemus. Klassisen harmoniset värimaailmat ja kauniit sisustukset saivat varmasti monen kävijän sisustusinnon kasvamaan ja jäämme innolla odottamaan ensi vuoden Loviisan asuntomessuja.  

 

Naanantalin asuntomessut 2022

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö