Pienestä altaasta suureksi monitoimipisteeksi – lisätarvikkeilla teet ihmeitä

Julkaistu: 2018-12-03 09:35:40
Aihealueet: Keittiössä

Oli keittiö sitten suuri tai pieni aina kannattaa miettiä miten sen toimivuutta voi parantaa. Esimerkiksi keittiöaltaan lisätarvikkeilla voidaan tehdä lähes ihmeitä, kunhan ne on valittu altaaseen sopiviksi ja niitä hyödynnetään oikealla tavalla. Yleistarvikkeita on saatavissa monista eri paikoista ja jo niiden avulla voit parantaa altaan käyttöä. Täydellisen toimivuuden ja käyttömukavuuden saat kuitenkin kun valitset altaaseen suunniteltuja varusteita. Materiaali ja värit ovat yhteensopivia samoin kuin ne on mitoitettu valmiiksi oikeaan kokoon, jolloin käyttö altaan parina on optimaalista.

Lisätarvikkeet saattavat tuntua turhilta hintaa lisääviltä tuotteilta, joille ei nähdä suurta lisäarvoa. Kuitenkin altaan toiminnallisuus muuttuu täysin otettaessa käyttöön esim. leikkuulauta tai vihanneskulho, jotka integroituvat altaaseen, ovat tukevia ja helppokäyttöisiä. Allas muuttuu vesipisteestä työpisteeksi, jossa keittiöaskareita voidaan suorittaa pienessäkin tilassa suuren tilan tavoin.

 

pieni allas oikea tilaihme

 

Oikean kokoinen leikkuulauta

Leikkuulaudaksi on hyvä valita sellainen, joka sopii suoraan altaan päälle, pysyy tukevasti paikoillaan ja on helposti liikuteltava. Materiaalivaihtoehtoja on saatavilla useampia suurimpaan osaan altaista. Kannattaa valita se, joka on omien mieltymysten mukainen ja sopii täydellisesti altaaseen. Puusta ja laminaatista valmistettu komposiittileikkuulauta on sekä ajattoman kaunis että erittäin kestävä leikkuulauta. Sen luonnonmukainen ilme sopii monenlaiseen sisustukseen. Täydellisen hygieeninen lasinen leikkuulauta sopii modernimpaan sisustukseen. Lasinen leikkuulauta voidaan pestä astianpesukoneessa.

Leikkuulauta on monessa keittiössä kovassa käytössä. Sen päällä valmistellaan ruokia, kuoritaan vihanneksia ja hedelmiä tai leikataan leipää. Altaaseen sopivaa leikkuulautaa ei tarvitse käytön jälkeen laittaa piiloon vaan tyylikäs tarvike voidaan säilyttää altaan päällä. Näin se saadaan heti käyttöön, kun sitä tarvitaan. Muista hoitaa leikkuulauta oikein, jotta hygienia säilyy ja leikkuulaudan ikä pitenee.

 

altaan lisätarvikkeet

Altaaseen sopiva vihanneskulho tai kulmakulho

Vihanneskulho toimii parhaiten, kun se on altaan mittoihin sopiva. Kulho pysyy silloin hyvin paikoillaan ja siinä voidaan huuhdella ruoka-aineita tai kuivata tiskejä. Tyylikäs ja altaan mittoihin täydellinen vihanneskulho voidaan säilyttää altaan päällä. Sen sisään on kätevä piilottaa tiskiharja tai kauhat kuivumaan. Säilytystilan lisäksi se antaa altaalle kivan ilmeen. Varmista tilatessasi kulhoa että saat nimenomaan sinun altaaseen sopivan kulhon. Sillä takaat  että käyttöösi tulee tukeva ja toimiva lisävaruste.

Kulmakulho on uusimpia altaaseen saatavia lisävarusteita. Sekä kompaktin kokonsa ettäö kulmaan sijoitettamisen ansiosta kulho vie mahdollisimman vähän allastilaa ollen kuitenkin kätevä lisä altaan käyttöön. Kulhossa voidaan huuhdella hedelmiä, siihen voidaan laittaa kuivumaan vispilöitä ja lastoja tai siinä voidaan säilyttää tiskiharjaa tai -sientä. Kulhon reunalle voi myös asettaa tiskirätin kuivumaan.

 

keittiöallas tarvikkeet

Kiskot ja ritilät lisätasoina

Monitoiminen välitasoritilä tai rst-kiskot toimivat käytännöllisinä lisätasoina altaassa. Ergonomiaan on hyvä kiinnittää kiinnittää enemmän huomiota, kun keittiössä toimitaan pitkiä aikoja. Ritilä ja kiskot tuovat lisäergonomiaa, kun niiden päälle voidaan asettaa siiviläkulho valumaan tai kulhot ja pannut ruoan valmistuksen jälkeen kuivumaan. Allaskohtaisista tuotetiedoista (lisätarvikkeet) voit tarkistaa että ritilä tai kiskot kuuluvat valitsemasi altaan lisätarvikkeisiin.

Monitoimikori on oiva apu ruoan esivalmistelusta aina tiskien tiskaamiseen saakka. Esivalmistellessa ruoka-aineksia, kasviksia ja hedelm on kätevä huuhdella ja valuttaa korissa. Ruoka-ainekset pysyvät korin sisällä ja ne voidaan siirtää huuhtelun jälkeen korissa työtasolle odottamaan. Ruokailun jälkeen tiskit, lautaset, kulhot, kattilat ja kauhat, voidaan laittaa kuivumaan koriin. Lautasteline on irrotettava. Monitoimikori on helposti siirreltävissä ja sitä voidaan käyttää sekä altaassa että työtasolla. Monitoimikori sopii lähes kaikkiin Blanco altaisiin.

 

keittiö leikkuulauta

 

Muista puhdistaa oikein

Ruostumattomasta teräksestä, muovista tai lasista valmistetut lisätarvikkeet voidaan huoletta pestä tiskiaineella tai laittaa astianpesukoneeseen. Puisia leikkuulautoja ei saa laittaa astianpesukoneeseen vaan niiden pesussa on käytettävä mietoja tiskiaineita.

Muistilista lisätarvikkeiden huoltoon:

-       pese leikkuulauta säännöllisesti miedolla pesuaineella tai käytä luonnonraaka-aineita kuten sitruunaa kts. täältä ohje.

-       pese lasinen ja muovinen leikkuulauta välillä tiskikoneessa

-       pese vihanneskulho aika ajoin astianpesukoneessa. Teräsosien kiillon saat takaisin käyttämällä BlancoPolish rst puhdistusainetta

-       huuhtele kulmakulho säännöllisesti ja pese astianpesukoneessa

-       huuhtele tai pese rst-ritilät ja kiskot säännöllisesti astianpesukoneessa

 

 

 

 blanco keittiöallas

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö