materiaalitietoa

Ruskean ja beigen sävyt tekevät paluuta sisustuksessa

Julkaistu: 2018-03-25 15:35:15
Aihealueet: Keittiössä

Valkoinen väistyy maanläheisten sävyjen tieltä

Sisustuksessa pitkään vallinneet valkoinen ja harmaa tekevät nyt tilaa erilaisille maanläheisille ruskean ja beigen sävyille. Sisustukseen kaivataan valkoisen valtakauden jälkeen aitoutta, lämpöä ja rouheutta joten ei ihmekään, että ruskeat sävyt ovat jälleen nousseet suosioon sisustajien keskuudessa.

Ruskea väri tuo sisustukseen hienostuneisuutta, lämpöä ja rauhallisuutta. Väripaletista löytyy nyt houkutteleviä sävyjä niin seinämaaleihin, huonekaluihin kuin sisustusesineisiinkin. Maanläheistä tunnelmaa kaipaavalle ruskean eri sävyt ovat oiva tapa tuoda eloa sisustukseen vaikka suurta värikirjoa ei kotiinsa sinänsä kaipaisikaan.

 

vuoden trendiväri

 

Ruskean väripaletin monet mahdollisuudet

Ruskeasta, beigestä ja harmaaseen taittavasta greigesta löytyy jokaisen sisustajan makuun sopiva sävy. Hienovaraiset, vaalean hiekan ja beigen sävyt näyttävät kauniilta modernissa kodissa. Vaaleina sävyinä ne sopivat hyvin pieniin tiloihin. Rohkea sisustaja löytää kotiinsa nyt myös kauniita tummempia pähkinäisiä ja suklaisia sävyjä. Tummat sävyt yleisesti ottaen pienentävät tilaa joten nämä sävyt toimivat erityisen hyvin suuremmissa tiloissa mutta pieninä ripauksina myös pienemmissäkin tiloissa. Lämpimiä ruskean sävyjä on helppo yhdistellä esimerkiksi vihreän, sinisen ja useiden pastellisävyjen kanssa.

Lämpimän sävymaailman helmi, terracotta

Ruskean väripaletin eri vivahteet ovat suosittuja ja erityisesti lämpimät terracotan ja ruukun sävyt ovat nyt pinnalla. Terracotta tuo eloa ja lämpöä sisustukseen ja kiinnostaa materiaalina aitouden sekä käsintehdyn tunnun vuoksi. Muiden ruskeiden sävyjen rinnalla punertava terracotta on trendikäs valinta ja ennakkoluuloton sisustaja voi käyttää sitä isoilla pinnoilla kuten seinillä. Terracotta on myös hyvin kaunis pienemmissä yksityiskohdissa kuten sisustusesineissä, maljakoissa ja astioissa. Yhdistele terracotan kanssa runsaasti viherkasveja tai lisää sisustukseen messinkisiä yksityiskohtia jolloin saat aikaan mielenkiintoisen ja eksoottisen vaikutelman.

 

terracotta sisustaminen

 

Ruskea sävymaailma keittössä

Ruskeat sävyt valloittavat nyt myös keittiön puolella. Keittiöönkin näitä sävyjä voi tuoda joko pieninä yksityskohtina tai suurina pintoina.

Blancon Silgranit-komposiittialtaan uutuussävy Muskat tuo lämpöä keittiöön ja on yhdisteltävissä monen värisiin tasoihin sisustajan maun mukaan. Valitse haluatko korostaa allasta ruskeana aksenttina vai että allas sulautuu huomaamattomasti kokonaisuuteen.

Yhdistä muskottipähkinän sävyinen Silgranit-allas vaaleaan keittiöön ja saat aikaan kauniin välimerellisen vaikutelman. Viimeistele tällöin keittiön sisustus ruskeilla ja terracotan sävyisillä yksityiskohdilla, jotka toimivat altaan sävyparina ja luovat jännittävän kontrastin sisustukseen.

Muskat-sävyinen allas sopii upeasti myös ruskean tason kanssa, jolloin allas sulautuu sisustukseen. Esimerkiksi ruskea marmori näyttää upealta yhdistettynä Muskat-sävyisen Silgranit-altaan kanssa.

Mustat elementit keittiössä ovat myös nyt erityisesti suosiossa sisustajien keskuudessa. Muskat-sävyinen Silgranit-allas näyttää herkulliselta esimerkiksi mustan tai tummanharmaan työtason kanssa yhdistettynä ruskeisiin kaapinoviin, sulautuen kuitenkin luonnollisesti kokonaisuuteen. Blancon väriavustimen avulla pääset helposti kokeilemaan miten erilaiset taso- ja allassävyt sopivat yhteen.

 

ruskean sävyt sisustuksessa

Maanläheinen sävy on varma valinta

Jos etsit kotiin uutta inspiraatiota ja uusia sävyjä, ruskea ja beige ovat varmoja valintoja juuri nyt. Oli kyse sitten keittiön värimaailmasta tai pienemmistä sisustuksen yksityiskohdista, maanläheiset sävyt tuovat lämpöä ja rauhoittavat. Valitse ruskeasta sävypaletista juuri omaan makuusi sopiva sävy - vaihtoehtoja on rajattomasti!

 

 

 

 

 lapetek altaat

 

 

 

 

Jaa tämä sisältö