Super muodikkaat asetelmat keittiöaltaan ja hanan parina

Julkaistu: 2017-09-13 13:25:26
Aihealueet: Keittiössä

 

Keittiö työpöytä

 

Mustat tiskiaine- ja maustepurkit sekä harjat ovat tämän hetken trenditietoisen sisustajan juttuja. Sisustusblogeissa näitä erilaisia asetelmia näkyy hillityn siisteistä hieman rosoisempiin ja itse tuunattuihin säilytyspulloihin. Kaikki sekä valmiina ostetut, että itsetehdyt ovat kuitenkin yhtä trendikkäitä, edustaen jokainen asujansa persoonaa ja tyyliä. Ja mikä parasta näin kaikki tarpeelliset keittiötarvikkeet saa käden ulottuville.

Asetelman ”juju” on kiva kori tai alusta, joka saa kaiken näyttämään yhtenäiseltä kokonaisuudelta. Mustat tai valkoiset eri muotoiset rautalankakorit ovat olleet suosittuja ja helppoja, rohkeimmat hakevat persoonallisuutta kultaisista tai messinkisistä yksityiskohdista. Samoin puiset tai erityisesti keittiötasoissa käytetty ylellinen marmori suorakaiteen muotoisena tarjottimena, tuntuu olevan ”in”. Alustoissa voi myös käyttää erilaisia lautasia tai vaikka vanhoja kaakelilaattoja, kaikkea mitä kotoa mahdollisesti jo löytyy, vain mielikuvitus on rajana. Pääasia on saada purkit, pullot ja purnukat siististi esille niin, että asetelma ei näytä liian asetellulta, vaan viimeistellyltä, siistiltä ja yhtenäiseltä kokonaisuudelta.

 

hana tiskipöytä

 

Samoin kuin keittiöhanoissa myös asetelmissa näkyvät ajan trendivärit: musta, ruskeansävyt, korkki ja messinki. Hanoista musta esim. Lapetek Lino-40, toimii hyvin tummien murrettujen sävyjen kanssa ja aina ajattoman ruostumattoman teräshanan parina voi myös huoletta yhdistellä erilaisia sisusteita. Materiaaleja näytetään yhdisteltävän lasista puuhun tai korkista säilykepurkkeihin. Kaikessa punaisena lankana omaa sisustusmakua mukaileva persoonallinen linja.

Vaihtelua asetelmaan saa yrtti- ja kukka-asetelmilla tai vaikkapa vanhoilla kehyksillä. Kivaan lasi tai keramiikkavaasiin voi sujauttaa esimerkiksi muodikkaan peikonlehden varren tai metsästä löytyneen oksan. Lehti säilyy vaasissa useita viikkoja, kun muistat aina välillä vaihtaa veden ja leikata huonoksi menneen osan varren päästä pois.

 

asetelma_hana

 

Vanhat kehykset toimivat asetelmissa jo sellaisenaan tuoden keittiöön erilaista, rustiikkista tyyliä. Niitä voi myös olla useampiakin eri kokoisia ja värisiä, kunhan harmonia ja haluttu ilme säilyvät. Uudempiin kehyksiin voi liimata vaikka lempi reseptin, postikortteja tai mieleisiä kuvia vahvistamaan oman keittiön ilmettä. Myös viime vuosina suositut puiset kirjaimet toimivat hyvin keittiötason sisusteina. Koko ajan on kuitenkin hyvä huomioida, ettei täytä pöytätasoa liikaa, jotta työskentelylle jää tarvittava tila.

Eheä ja kauniisti aseteltu kokonaisuus yhdessä tyyliin sopivan altaan ja hanan parina on ajanmukainen ja käytännöllinen keittiön koriste, jota ajan kuluessa on myös helppo päivittää.

Muista, että tässäkin, kuten kaikessa tämän ajan sisustuksessa toimii sääntö: ”mitään ei tarvitse siloitella millilleen. Parempi on, kun sisustuksessa näkyvät asukkaan oma tyyli ja mahdollisuuksien mukaan jopa oma kädenjälki”.

 

 

 

 

lapetek logo

 

 

 

 

 

Jaa tämä sisältö