Uudista keittiösi toiminnallisuutta ja piristä ilmettä yksinkertaisesti

Julkaistu: 2019-09-21 16:20:09
Aihealueet: Keittiössä

Keittiö on kodin sydän ja on tärkeää, että voimme nauttia siellä toimimisesta ja olemisesta! Keittiöön on myös helppo kyllästyä, koska vietämme niin paljon päivittäin aikaa siellä. Ilmettä ja toiminnallisuutta voidaan yksinkertaisilla ja helposti toteutettavilla keinoilla parantaa ilman, että koko keittiö täytyy uusia. Näin keittiö saa jatkoaikaa ja sinä keittiön käyttäjänä olet tyytyväinen.

 

keittiön välitila

 

Suosi avointa tilaa

Viime aikoina yläkaapittomat keittiöt ovat tehneet aluevaltauksia. Poistamalla yläkaapit ja korvaamalla ne avohyllyillä saat keittiöön hauskaa persoonallista ilmettä. Avohyllyillä kauniit astiat ja kulhot näyttävät koristeilta ja tuovat charmikasta kodikkuutta tilaan.

Vinkki! Kuivauskaapin voit korvata altaaseen laitettavalla ritilällä.

 

Uskalla käyttää värejä - värittää ilmettä

Kauniit uudet maalatut pinnat tuovat keittiön kaapit eri tavalla esille. Maalaamalla kaikki seinäpinnat uuteen väriin varmistat, että ilme on kauttaaltaan erilainen kuin aiemmin. Voit myös maalata vain kaapistojen tai liesituulettimen taustan tuodaksesi niitä paremmin esille. Vaihtamalla liesituulettimen täysin uuteen, vaikka rohkeasti erilaiseen väriin, saat keittiöösi uuden katseenvangitsijan ja ilme on takuuvarmasti muuttunut.

 

raikas keittiönilme

 

Puhdista ilmettä - karsi ylimääräinen tavara

Avohyllyillä teet tilaan kodikasta countryhenkeä. Poistamalla kaikki yläkaapit tai hyllyt ja korvaamalla ne vain harkitusti valituilla esineillä, kuten tyylikkäällä valaisimella ja leikkuulaudalla. Tyylitelty henkeen sopiva kello tai yrttiruukku toimivat hyvin myös keittiönseinällä tai pöytätasolla. Yrtit tuovat kodikasta ilmettä ja niitä voidaan samalla hyödyntää ruoanlaitossa. Trendikästä, harkittua ja hyödyllistä.

 

Panosta valaistukseen

Uusi valaistus saa keittiön ilmeeseen uudenlaista hehkua. Hyvässä valossa kaapistot ja esineet näyttävät erilaisilta. Erilaisilla epäsuorilla, ei näkyvillä valolähteillä mm. kaapistojen päällä, voidaan keittiön eri kohtia tuoda esille ja korostaa. Tason päällä roikkuva valaisin voidaan valita juuri omaan tyyliin sopivaksi ja valaisin voi toimia jopa katseenvangitsijana. Voit myös käyttää erilaisia valoraitoja välitilassa, seinällä tai katonrajassa, joko huomaamattomasti tai tehden niistä keittiön ”jutun”.

Vinkkejä keittiövalaistukseen saat täältä.

 

väritä keittiötä

 

Maksimaalista minimalismia

Kerää samanlaisia esineitä kuten erilaisia ja eri kokoisia lasipulloja ryhmäksi tai kasaa hauskanmuotoisia kulhoja päällekkäin pinoksi. Värit, koot ja muodot tekevät muodostelmasta kiinnostavan ja ilmeikkään. Kokoa ryhmiä kuitenkin harkitusti ettei ilmeestä tule sotkuisen näköinen. Pienemmässä keittiössä varsinkin pöytätilaa saattaa olla niukasti.

 

Toista muotoja ja - tai värejä

Valitse mieleisesi muoto tai väri, jota toistat harkituissa tilan eri kohdissa. Mustat ja mattapintaiset esineet ovat viime aikoina olleet suosittuja ja sopivat hyvin ilmeeltään yhteen. Mattapintojen sekaan sijoitettu kultainen esine erottuu ryhmästä edukseen ja harkitusti eripuolilla toistettuna lisää tilan eleganttia ilmettä. Kokeile myös miten värit sopivat yhteen. Joskus värit voivat yllättää.

 

Vaihda väreihin sopiva työtaso ja tiskiallas

Työtasoa vaihtamalla voit varmistua, että ilme on uudistettu ja raikas. Allas siistii tason ilmeen ja uusien altaiden monipuoliset lisävarusteet lisäävät allaspisteen monipuolista toiminnallisuutta.

Joskus kannattaa olla myös hallitusti rohkea mikäli ilmeeseen kaivataan isompaa uudistusta. Suuri värikäs taulu voi esimerkiksi muuttaa ilmettä kertaheitolla ja tuoda asujien persoonallisuutta esille hauskalla tavalla.

 

 

 

lapetek keittiöaltaat

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö