UUTUUS – täysin mattamusta keittiöallas

Julkaistu: 2020-06-03 11:24:40
Aihealueet: Keittiössä

Keittiötrendeissä mustat sävyt ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa niin kalusteissa kuin kodin muissakin yksityiskohdissa. Tyylikäs musta sopii hyvin monentyylisiin ja sävyisiin kokonaisuuksiin luoden ajattoman ja siistin ilmeen. Hyvin lähellä mustaa oleva Silgranit anthrazit-sävy on jo pitkään pitänyt paikkaa suosituimpien allasvärien kärkijoukoissa. Suosikkivärin rinnalle on nyt lisätty myös täysin musta Silgranit sävy, jonka pinta on tasaisen mattamusta, toisin kuin hieman pisteikkäässä anthrazitissa.

 

mattamusta allas

 

Malleja jokaiseen makuun

Uutta kokomustaa allassävyä on saatavilla useissa suosituissa allasmalleissa halusitpa sitten huullettavan, alta-tai päältäkiinnitettävän altaan. Mattamustaa allasta löytyy myös erikokoisina, jolloin löydät varmasti keittiön koosta riippumatta sopivan kokoisen altaan. Allaspisteen voit viimeistellä entistäkin toimivammaksi valitsemalla juuri valittuun altaaseen suunnitellut lisävarusteet, kuten esimerkiksi suositut monitoimikiskot tai vihanneskulhon.

Kuvissa näkyvään keittiöön on valittu minimalistisen tyylikäs Subline 700-U-altakiinnitettävä keittiöallas, jossa mahtuu kätevästi pesemään isompiakin astioita.

 

täysin musta allas

 

Helppohoitoinen Silgranit -allasmateriaali

Silgranit on markkinoiden suosituin komposiitti-allasmateriaali, jonka tyylikäs, kivimäinen mattapinta sopii hyvin yhteen useimpien keittiötasojen kanssa. Silgranit on allasmateriaali, jonka Blanco on kehittänyt vuosikymmenien aikana ja monet sen ominaisuudet ovat Blancon omilla patenteilla suojattuja. Ominaisuuksiltaan ainutlaatuisen materiaalin kehitys jatkuu edelleen ja Blanco luo tasaisin väliajoin uusia kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen liittyviä parannuksia unohtamatta sisustusmaailman trendejä seuraavia uusia värejä. Blanco on ainoa valmistaja, joka käyttää Silgranit-materiaalia.

Silgranit-materiaali koostuu kolmesta pääraaka-aineesta, joista tärkein on hienoksi murskattu graniittikivi. Luonnollisen kiven osuus kokonaismassasta on noin 80 %, tämän lisäksi materiaaliin on lisätty altaan kestävyyttä ja puhdistettavuutta helpottavia raaka-aineita. Silgranit-altaan puhdistus- ja hoito-ohjeita pääset lukemaan täältä >

Tasainen, mattapintainen sävy

Toisin, kuin anthraziitissa, uuden mattamustan altaan sävy on täysin tasainen. Se sopiikin entistä paremmin keittiöihin, joihin halutaan tasaisia, mattapintaisia sävyjä ja varsinkin, jos vastaavia sävyjä löytyy myös kalusteista tai muista keittiön yksityiskohdista. Lapetekin valikoimasta löytyy näihin altaisiin myös yhteensopivia mustia keittiöhanoja kuten esimerkiksi mattamusta Lino-A-hana.

 

musta keittiö

 

Yhdisteltävissä monipuolisesti

Intensiivinen kokomusta on helppo yhdistää myös muihin materiaaleihin ja sävyihin, kuin vain niihin, jotka ovat samaa sävyä sen kanssa. Muun muassa messingin ja mustan yhdistelmä on ollut viimeaikoina paljon pinnalla. Yhdistämällä messinkisen hanan ja messinkiset vetimet kalusteisiin, tuot muutoin hillittyyn tilaan hieman ylellisyyttä. Mikäli kylmemmät sävyt taas ovat enemmän se sinun juttusi, voit valita hillityn ja ajattoman RST-Optic-hanasävyn, jolloin kokonaisuus yhdistyy helposti keittiöissä usein oleviin teräksen sävyisiin yksityiskohtiin.

Altaan ja hanan yhdistämisessä vain mielikuvitus onkin rajana ja voit rohkeasti etsiä keittiöstäsi sävyjä, joihin haluat hanan sopivan. Lapetekin valikoimasta löydät laajan väri-ja mallivalikoiman myös hanojen osalta, joista voit yhdistää mieleisesi uuteen mustaan altaaseesi.

Musta allas tekee keittiön työtason valinnan helpoksi, sillä värinä se yhdistyy helposti useaan eri tasovaihtoehtoon oli kyseessä sitten puu-, kivi- tai laminaattitaso. Kuvan keittiössä marmorin tummat yksityiskohdat toimivat kauniina yhdistävänä tekijänä keittiön tummien ja vaaleiden osien välillä, jolloin näiden kahden lähes vastakkaisten värien välinen kontrasti ei ole niin suuri.

 

 

 

lapetek keittiöallas

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö