Valkoinen allas keittiön kristalli vai painajainen – helppohoitoinen Silgranit

Julkaistu: 2018-01-23 15:11:29
Aihealueet: Keittiössä

Valkoinen Silgranit allas on supermuodikas, raikas ja kaunis kun sen jaksaa hoitaa oikein. Toisin kuin monet muut materiaalit Silgranit ei ime sisäänsä likaa, mutta vaatii toki puhdistamista. Valkoinen Silgranit-allas on yhtä helppo puhdistaa kuin minkä tahansa muunkin värinen Silgranit-allas.

Kahdella yksinkertaisella perusasialla saat valkoisen Silgranit altaasi pysymään tyylikkään valkoisena vuodesta toiseen ja samoja ohjeita kannattaa noudattaa myös tummemmissa väreissä, vaikka niissä likakerrokset eivät näykään niin hyvin.

 

valkoinen allas

Hyvin hoidettu valkoinen allas kestää aikaa ja katseita...

 

Miten ja miksi likaa muodostuu

Kun mihin tahansa altaaseen kaadetaan rasvaista ruokaa, värjääviä kastikkeita tai muita likaavia aineita kuten punajuurta, mustikkaa tai punaviiniä, kerrostuvat lika ja veden kalkkijäämät vähitellen kalvoksi altaan pinnalle. Lian ja kalkin muodostamat kerrokset alkavat hiljalleen näkyä rumasti altaan pinnalla ja jonkin ajan kuluttua ne eivät enää irtoa yksittäisellä pesulla.

Likakerrostumien muodostumisen voi estää altaan oikeanlaisella puhdistamisella.

 

huuhtele allas

Huuhtelu on tärkeä osa valkoisen altaan puhtaanapitoa.

 

Miten Silgranit allasta kannattaa hoitaa päivittäisessä arjessa?

Asia numero 1: Muista huuhdella allas käytön jälkeen.

Kun kaadat altaaseen ruoanvalmistuksessa jääneitä nesteitä, kahvia tai muuta likaa, muista aina huuhdella allas kuumalla vedellä. Huuhtelemalla tuoreen lian altaan pinnalta pois varmistat, ettei lika kuivu ja kerrostu kalkin kanssa altaan pinnalle. Päivittäinen pesu kannattaa tehdä yhdessä puhdistusaineen, kuten tavallisen tiskiaineen kanssa. Kuuma vesi yhdessä tiskiaineen kanssa poistavat hyvin rasvaa ja likaa. Huomioi, että myös kylmä vesi poistaa likaa, mutta se ei poista kalkkia. Ainoastaan kuuma vesi tehoaa kalkkiin ja poistaa kalkkijäämiä.

 

kuivaa allas

Kuivaa allas huolellisesti.

 

Asia numero 2: Kuivaa allas jokaisen huuhtelun jälkeen.

Kuivaamalla poistat altaan pinnalta vesipisarat, jotka sisältävät kalkkia ja kuivuessaan jättävät kalkkijäämiä altaan pinnalle. Valkoisessa altaassa kalkki itsessään ei näy yhtä hyvin kuin mustassa. Kuitenkin kalkki altaan pinnalla on ”likakerros”, johon seuraavan kerran allasta käytettäessä ruoka ja lika tarttuvat helpommin. Puhdas Silgranit-allas hylkii likaa.

Jos altaan huuhtelua ja kuivaamista ei ole säännöllisesti suoritettu muodostavat lika ja kalkkitahrat yhdessä ajan myötä altaan pintaan useita likakerroksia. Mitä enemmän likakerroksia on kertynyt, sitä vaikeampi niitä on saada irti.

 

pinttynyt lika altaaseen

Silgranit materiaali on erittäin kovaa kiviainesta, joka kestää arjen kovaa kulutusta ja kestää kaikkia ruoanvalmistuksessa käytettyjä aineita.

 

Entä, jos mikään ei tunnu tehoavan

Ei huolta, jos allas on jo päässyt huonoon kuntoon ja näyttää likaiselta, vaikka sitä kuinka yrittäisi putsata. Lika on tällöin päässyt pinttymään useiksi kerroksiksi altaan pintaan yhdessä kalkin kanssa. Allas saadaan kyllä puhtaaksi, kun sitä jaksetaan toistaa puhdistamista riittävän monta kertaa peräkkäin. Tehopuhdistukseen voit käyttää Blanco Aktiv puhdistusainetta. Tehopuhdistus täytyy tehdä useita kertoja, jotta allas saadaan taas valkoiseksi. Älä siis luovuta kesken, vaan malta jatkaa puhdistamista.

Varaa tehopuhdistukseen riittävästi aikaa, koska aineen pitäisi vaikuttaa noin kaksi tuntia kerrallaan. Jos allas on erittäin likainen näitä kahden tunnin puhdistuskertoja pitää tehdä useita kertoja, jotta allas saadaan puhtaaksi.

Huomioita:

-          valkoisen altaan pinnalla kalkkitahrat eivät erotu kuten mustan tai tumman altaan pinnalla

-          kalkkiin tehoaa vain yli 60 asteinen vesi

-          huuhtele allas jokaisen käytön jälkeen

-          kuivaa allas jokaisen huuhtelun jälkeen

-          pese allas kerran päivässä tiskiaineen kanssa

-          puhdista allas noin kerran kuussa tai useammin tehokkaammalla pesuaineella

 

 

 

 

laptek logo

 

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö