Vesipiste saarekkeessa – vinkkejä altaan ja hanan valintaan

Julkaistu: 2020-10-06 15:31:58
Aihealueet: Keittiössä

Keittiösaarekkeita näkyy yhä useammassa keittiössä ja saareke onkin tyylikäs ja käytännöllinen lisä esimerkiksi avokeittiöön rajaamaan keittiötä ja ruoka-tai oleskelutilaa toisistaan. Saarekkeen myötä keittiöön saa myös paljon lisää säilytystilaa ja se toimii lisäksi pöytänä, jonka ääressä voi ruokailla. Saareketason päälle voidaan kattaa ruoat tarjolle seisovan pöydän tyyliin tai pitää seuraa keittiössä ruokaa laittavalle kaverille tai perheenjäsenelle. Saareke tuo keittiön keskelle arjen touhuja.

 

keittiösaareke

 

Keittiöaskareiden monitoimipiste saarekkeessa

Saareke tekee keittöstä entistä sosiaalisemman paikan, sillä ruoanlaittajan tai tiskejä hoitavan on helppo kerätä muut ympärilleen ja samalla hoitaa keittiön askareita. Saarekkeen ääressä touhutessa on kätevä vaihtaa päivän kuulumiset muiden perheenjäsenten kanssa kääntämättä heille selkäänsä.

Saareke tarjoaa myös huomattavasti lisää ruuanlaitto- ja laskutilaa. Tästä syystä myös vesipisteen lisäämistä siihen suositellaan. Kun saarekkeessa on allas, se tekee saarekkeesta entistä monipuolisemman kokkauspaikan ja helpottaa siivoamista. Jos keittiöön mahtuu suurempi saareke, suositellaan myös lieden ja liesituulettimen sijoittamista siihen altaan rinnalle, jolloin saarekkeeseen saadaan keskitettyä kaikki ruoanlaitto.

 

saareke allas

 

Millainen allas saarekkeeseen?

Saarekkeeseen tulevan altaan valinta kannattaa aloittaa valitsemalla, halutaanko yksi- vai kaksiosainen allas sekä päättää altaan koko. Vaikka saarekkeisiin usein mahtuu isokin allas, myös laskutilaa olisi hyvä jättää reilusti tasolle työskentelyn helpottamiseksi.

Nykyisin lähes jokaisesta keittiöstä löytyy astianpesukone eikä altaassa niinkään enää pestä astioita lukuunottamatta isoja uunipeltejä, jotka eivät koneeseen mahdu. Osa astioista myös vaatii liotusta, ennen konepesua. Altaan valinnassa onkin hyvä miettiä, mihin sitä juuri teillä käytetään.

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on hieman suurempi, yksiosainen allas, jossa mahtuu putsaamaan suuremmatkin astiat helposti, mutta jonka saa lisävarusteilla myös jaettua useampaan osaan. Näin altaassa voidaan samaan aikaan esimerkiksi liottaa kattilaa altaan pohjalla ja valuttaa kasviksia monitoimikiskojen päällä. Altaiden lisätarvikkeet ovatkin isossa roolissa mikäli valinta on pieni tai suuri yksialtainen malli. Altaaseen sopivat lisätarvikkeet löydät jokaisen altaan kohdalta lisätarvikkeet-valikosta.

Lapetekin valikoimasta löydät laajan valikoiman altaita niin Silgranitista kuin ruostumattomasta teräksestä. Silgranit-altaiden värivalikoimasta löydät niin trendikkään antrasiitin ja raikkaan minimalistisen valkoisen altaan sekä myös hieman harvinaisempia sävyjä, joista voit valita juuri sinun keittiöösi sopivan värin. Allasvalikoima tarjoaa myös erilaisia kiinnitystapoja, haluat sitten huullettavan, alta- tai päältäkiinnitettävän altaan. Keittiöaltaiden asennustavoista voit lukea lisää täältä >

 

keittiösaareke allas

 

Vinkkejä hanan valitsemiseen

Avoimessa tilassa saareke on monesti näkyvällä paikalla ja sen ympärille keräännytään seurustelemaan, joten myös allas- ja hana on hyvä valita niin, että ne sopivat muuhun sisustukseen.

Värikkäät hanat, kuten esimerkiksi musta, valkoinen tai messinki, ovat olleet suosittuja saarekehanoja juuri siksi, että niistä löydät helposti sisustukseen sopivan vaihtoehdon. Lapetekin astianpesukoneliitännällä varustettu Lino-A-hana löytyy useassa eri värissä ja sen alla huuhtelet helposti korkeammatkin kattilat, täytät vesi-tai mehukannuja ja peset uunipellit sen korkean juoksuputken ansiosta.

Irroitettavalla suihkupäällä varustettu hana taas mahdollistaa entistäkin helpommin hankalempien tiskien pesun, suuremman altaan puhtaanapidon sekä vihannesten huuhtelun.

Saarekkeen hanavalinta kannattaakin tehdä pitäen mielessä omat käyttötarpeensa sekä se, että hana on esillä keittiössä näkyvällä paikalla.

 

 

 

 

lapetek keittiöallas

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö