Vinkkejä toimivan kodinhoitohuoneen altaan ja hanan valintaan

Julkaistu: 2020-03-03 14:47:29
Aihealueet: Keittiössä

Kodinhoitohuone helpottaa huomattavasti arkea sillä sinne voi viedä pyykit odottamaan pesua ja märät ulkoiluvaatteet sekä harrastusvälineet kuivumaan pitäen muu koti siistinä. Kodinhoitohuoneessa on mukava hoitaa kodin askareita kuten pyykkäämistä ja silittämistä kaikessa rauhassa. Monesti myös siivouskaappi välineineen on sijoitettu kodinhoitohuoneeseen, mikä tekee tästä kodin siivouksen monitoimitilan. Tästä syystä kodinhoitohuoneen pesuallas ja hana olisi hyvä valita silmällä pitäen moni- ja helppokäyttöisyyttä sekä yleistä toimivuutta.

 

kodinhoitohuoneen allas

 

Valitse toimiva allas kodinhoitohuoneeseen

Kodinhoitohuoneeseen kannattaa valita mahdollisimman monipuolinen allas pitäen mielessä kodinhoitohuoneen koon sekä mitä kaikkea kodinhoitohuoneessa on ajateltu tehtävän. Mikäli kodinhoitohuoneeseen mahtuu suurempi allas on helpottaa se luonnollisesti kaikkia tilassa suoritettavia askareita. Siinä on helppo pestä ja huuhdella tarpeen mukaan niin isoja kuin pienempiäkin tavaroita ja siivousvälineitä. Pienempään kodinhoitohuonetilaan kannattaa valita syvempi allas, jolloin altaassa on helppo suorittaa likaisempiakin askareita. Esimerkkiallas Lapetek Luna 340-IFA >

Lapetekin valikoimasta löydät laajan valikoiman niin ruostumatonta terästä kuin komposiittialtaita eri koossa ja väreissä sopimaan tyylillisesti ja toiminnallisesti monenlaisiin kodinhoitohuoneisiin. Kun altaan materiaali ja väri on päätetty, on hyvä miettiä oman kodinhoitohuoneen käytön mukaan, haluaako yksi- vai kaksiosaisen altaan ja onko kiinteälle valutustasolle tarvetta. Allasesimerkki Blanco Dalago 6 >

Pieneen kodinhoitohuoneeseen riittää pienikin allas, jotta myös laskutilaa tavaroille jää riittävästi. Jos tilaa kuitenkin on reilummin, mahdollistaa isompi allas tietenkin aina entistä monipuolisemman toiminnan.

 

kodinhoitohuone hana

 

Tee allaspisteestä monikäyttöinen

Olipa kodinhoitohuoneen allas sitten minkä kokoinen tahansa, altaan lisävarusteilla lisäät työtason toimivuutta ja monikäyttöisyyttä huomattavasti. Lisävarusteilla myös pienestä altaasta saa suuremman tuntuisen.

Yksi monipuolisimmista lisävarusteista on monitoimikiskot, joita voit käyttää niin altaan päällä kuin pöytätasollakin. Altaan päälle vierekkäin asetettuna kiskot toimivat tukevana lisätasona, jonka päälle voit laittaa esimerkiksi siivousvälineet, lasten hanskat tai muuta pientä kuivumaan. Voit myös lisätä laskutilaa altaan päälle kiskojen avulla, jolloin saat laskettua kaiken käsistäsi alas, jos laskutilaa ei muuten työskentelytasolla riitä. Kiskot kestävät myös lämpöä aina 180 asteeseen asti, mikä mahdollistaa kuumienkin tavaroiden asettamisen tasolle kiskojen päälle.

Toinen monikäyttöinen lisävaruste kodinhoitohuoneen altaaseen on erillinen valutustalo, jonka päällä kuivaat pestyt kipot, askartelutarvikkeet ja muut pesua kaipaavat tavarat. Tason voit sijoittaa joko altaan oikealle tai vasemmalle puolelle ja se kerää veden tason reunoihin, mistä vesi valuu tasossa olevan nokan kautta altaaseen.

Näiden lisäksi altaisiin on saatavilla useita muita toimintaa helpottavia lisätarvikkeita kuten erilaisia koreja, ritilöitä ja kulhoja, joiden avulla voit jakaa suurta allasta monipuolisempaan toimintaan tai kasvattaa pienemmän altaan toiminta-aluetta.

 

kodinhoitohuoneen allaspiste

 

Käytännöllinen ja tyylikäs hana

Hana kannattaa valita altaan ja kodinhoitohuoneen tyyliin sopivaksi käytännöllisyyttä unohtamatta. Lapetekin uutuushanamallista, Lino-a-hanasta löydät laajan valikoiman eri värejä aina mattamustasta messinkiseen. Lino-a-hana on myös suunniteltu niin, että sen korkean juoksuputken alla mahdut helposti pesemään isompiakin tavaroita, mikä helpottaa siivoamista huomattavasti. Hana on pinnaltaan kestävä ja helposti puhdistettava.

Lapetekin Blanco-hana valikoimasta puolestaan löydät useita erilaisia ulosvedettävällä suihkupäällä varustettuja hanamalleja avuksi vaativampaan siivoukseen.

 

 

 

lapetek altaat

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö