Yhteistä aikaa keittiöaltaan ympärillä

Julkaistu: 2021-04-21 10:28:36
Aihealueet: Keittiössä

Keittiön saareke tuo aivan uuden ulottuvuuden keittiöön! Sen ympärillä viihdytään kahvia juoden, kokkaillen ja syöden. Se tekee keittiöstä huomattavasti sosiaalisemman paikan ja tarjoaa hyvät puitteet ruoan laittamiselle yhdessä niin ystävien kuin perheen kanssa. Kun kaikki ruoanlaittoon tarvittavat välineet, allas, hana ja liesi, ovat sijoitettuna saarekkeeseen, et koskaan joudu kääntämään selkääsi muille keittiössä hääräillessäsi vaan pysyt aina mukana keskustelussa.

Saareke on myös oleellinen osa kodin sisustusta varsinkin, jos se yhdistää keittiötilan olohuoneeseen tai vaikka ruokailutilaan. Siksi monesti saareketta suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon, kuinka siitä saa niin käytännöllisen kuin kauniinkin ja kuinka sen saa pidettyä helposti siistinä. Kaunis allaspiste kerää katseita ja suuri allas mahdollistaa tiskien piilottamisen altaan pohjalle silloin kun sinulla ei ole aikaa niiden tiskaamiseen tai koneeseen laittamiseen.

 

keittiöallas kodin keskellä

 

Suuri allas - paljon mahdollisuuksia

Monesti saarekkeisiin mahtuu isokin allas, mutta altaan malli saattaa silti mietityttää. Olisiko hyvä valita allas, jossa on kaksi samankokoista allasta? Vai kuitenkin yksi pienempi ja toinen hieman isompi? Tai olisiko yksi iso allas käytännöllisin vaihtoehto? Yhden suuren altaan etu on se, että siinä saat pestyä isotkin astiat, uunipellit ja suuret wokkipannut helposti ja ne mahtuvat myös likoamaan tarvittaessa.

Jos allasta tarvitsee jakaa useampaan osaan, se onnistuu näppärästi altaaseen suunniteltujen lisätarvikkeiden avulla. Leikkuulauta, jonka voi asettaa tarvittaessa altaan päälle, tuo heti lisätilaa työskentelytasolle. Monitoimikiskoilla taas voit hyödyntää allasta paikkana, jonne asettaa kuumat kattilat odottamaan tarjoilua tai vaikka asettaa siivilään valutettavia ruokia niiden päälle.

Lapetekin mallistosta löydät suuria ja pienia altaita jokaiseen makuun ja tyyliin. Valittavissa on rst-, Silgranit-/komposiitti- ja kivikeramiikka-altaita. Yksi ajaton, kestävä ja lähes jokaiseen värimaailmaan sopiva vaihtoehto on Blanco Claron 700-IFA Durinox.

 

rst-keittiöallas

 

Mikä on Durinox-materiaali?

Durinox-altaat ovat ruostumatonta terästä, mutta niiden pinta on entistäkin kestävämpää ja helppohoitoisempaa. Niiden pinta ei myöskään naarmuunnu, mikä pitää ne kauniina ja siistin näköisinä vuodesta toiseen. Kaunis mattapinta erottaa ne muista rst-altaista ja luo viimeistellyn, tyylikkään ilmeen altaalle. Allasmateriaali kerää varmasti ihastusta sen erityisen pinnan ansiosta.

Durinox-altaita löydät valikoimastamme useassa eri koossa sekä usealla eri kiinnitystavalla, myös pienempiin keittiöihin. Koko Durinox allasvalikoiman löydät täältä >

 

keittiöhana irrotettavalla suihkupäällä

 

Ison altaan käytännöllinen hana

Isokokoinen allas asettaa myös tiettyjä edellytyksiä hanalle, jotta kokonaisuus olisi mahdollisimman käytännöllinen. Hana olisi hyvä olla sellainen, jolla vesisuihkun saa yltämään altaan joka nurkkaan. Myös hana, jossa on korkea juoksuputki helpottaa isojen astioiden tiskaamista tai täyttämistä vedellä. Isojen altaiden kanssa erityisen suosittuja ovat olleet hanat, joissa on irrotettava suihkupää.

Irrotettavalla suihkupäällä varustettuja hanoja löytyy Lapetekin valikoimasta useampia malleja. Yksi hyvä vaihtoehto on kauniin siro ja minimalistinen Blanco Culina-S, jonka tyyli on saanut vaikutteita ammattikeittiöistä. Monipuolisen hanan vesisuihku on näppärästi säädettävissä suuttimessa olevalla painikkeella kahdelle eri voimakkuudelle, mikä lisää hanan käyttömukavuutta. Joustavaa juoksuputkea taas voi liikutella vapaasti ja sen saa helposti kiinnitettyä magneetin avulla paikalleen. Tämän ansiosta tiskaat hankalammankin muotoisia astioita entistä helpommin ja pidät altaan puhtaana jokaista nurkkaa myöten vaivattomasti.

 

 

 

Lapetek keittiöallas

 

 

 

 

Muut aiheeseen liittyvät artikkelit

Jaa tämä sisältö