Rostfritt stål (RST) diskho materialet
Rostfritt stål är ett elegant och tidlöst material som passar utmärkt tillsammans med olika köksstilar och bänkskivematerial. RST är ett av de mest hållbara diskho materialen och dessutom mycket lättskött. Rostfritt stål är ett bra materialval när man vill ha en långlivad, stilren och alltid aktuell diskho.
Dessutom är en RST-diskho ett ansvarsfullt val, eftersom alla BLANCO RST-diskhoar är tillverkade av 100 % återvunnet material. Upptäck hela vårt sortiment av RST-diskhoar här. Du kan även läsa mer om våra miljöinsatser och gröna värderingar i vår hållbarhetsrapport.
![]() |
RST – två olika typer
|
![]() |
RST – tre olika borstningar
Finishen på en rostfri diskho påverkas av borstningen. I vårt sortiment finns tre olika finishnivåer:
|
![]() |
RST – säker vid matlagning
|
![]() |
RST – lättskött, hållbart och långlivatRostfritt stål är mycket lättskött: materialet är hygieniskt och bakteriefritt och förblir stilrent i årtionden om det sköts rätt. Stålets naturliga motståndskraft mot exempelvis syror och fläckar samt dess värmetålighet garanterar att en diskho i rostfritt stål är ett långlivat och praktiskt val för alla kök. Rostfritt stål rostar inte, men ytan kan få rostfläckar från yttre metallpartiklar (t.ex. från rörsystem eller verktyg). Sådana "rostfläckar" och liknande märken bör rengöras omedelbart efter att de har uppstått. Det är normalt att ytan på en diskho i rostfritt stål får märken och "repor" vid användning. Särskilt på en ny diskho kan repor vara mycket synliga, men med tiden blir de en naturlig del av ytan. Se vanliga frågor och svar här. |
|
RST-materialets egenskaper:
|
Diskho i rostfritt stål finns med flera olika monteringsalternativ, så att du alltid kan hitta en lösning som passar både bänkskivans material och dina personliga preferenser. Tillbehör i rostfritt stål (t.ex. grönsaksskålar, galler) kan även diskas i diskmaskin.