Altaiden puhdistaminen

Altaan puhdistaminen ja hoito – näin pidät altaasi puhtaana ja hygieenisenä päivästä toiseen

Keittiöaltaat kestävät vuosia kauniina ja näyttävinä, kun niitä puhdistetaan säännöllisesti ja käytetään oikein. Altaan säännöllinen puhdistus on myös tärkeä osa keittiön hygieniaa, sillä keittiöaltaan äärellä paitsi käsitellään ja esivalmistellaan ruokia, altaaseen kertyy usein myös ruoantähteitä ja käsistä irronnutta likaa. Säännöllisellä ja huolellisella, oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.

Keittiöaltaiden yleisin näkyvä lika on peräisin vesijohtoveden sisältämästä kalkista ja siihen esimerkiksi kahvista ja teestä sitoutuneista väriaineista. Lisäksi rasva- ja väriainetahrat tai metalliviirut ja muut vastaavat voivat näkyä likana altaassa. Lue eteenpäin saadaksesi parhaat vinkit ja hoito-ohjeet lian ja tahranpoistoon sekä altaasi hoitoon.

DailyClean+

Kaikkien allasmateriaalien päivittäinen puhdistus

Altaan päivittäiseen puhdistukseen ja hoitoon suosittelemme BLANCO DailyClean+ -puhdistusainetta. DailyClean+ poistaa altaan pintaan kertynyttä kalkkia ja siihen sitoutunutta likaa. Puhdistusaine soveltuu kaikille altaille ja hanoille.
Puhdistusaine ei sovellu pinnoille, jotka ovat hapoille herkkiä.

Käyttö:

 1. Suihkauta ainetta puhdistettavalle pinnalle.
 2. Anna aineen vaikuttaa hetki ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla.

Tilaa DailyClean+ puhdistusaine täältä > 

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään likaa pinttymästä altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa. Pinttyneen lian puhdistamiseen löydät materiaalikohtaiset ohjeet alempaa.

Silgranit DeepClean

Silgranit-altaan puhdistus
BLANCO DeepClean Silgranit - pinttyneen lian poistoon

Silgranit altaiden puhdistukseen ja hoitoon tarkoitettu setti. Käytä DeepClean Silgranit -puhdistusainetta altaan perusteelliseen puhdistamiseen.

 1. Suihkauta DailyClean+ puhdistusainetta altaan pinnoille. Anna aineen vaikuttaa hetki, huuhtele ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla. Levitä tämän jälkeen DeepClean SILGRANIT altaan pinnalle ja levitä tasaisesti hieman kostean sienen punaisella puolella. Anna vaikuttaa n. 5 minuuttia.
 2. Kostuta sieni uudelleen ja puhdista koko pesuallas huolellisesti sienen punaisella puolella pyörivin liikkein ja kevyesti painamalla.
 3. Huuhtele puhtaalla vedellä.
 4. Hiero kuivaksi mikrokuituliinalla.

 

Tilaa Silgranit puhdistusainesetti täältä >

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään likaa pinttymästä altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa.

DeepClean teräsaltaan puhdistamiseen

Teräsaltaan puhdistus
BLANCO DeepClean RST - pinttyneen lian poistoon

Pinttyneen lian poistamiseen teräsaltaasta suosittelemme BLANCO DeepClean rst -puhdistusainetta. DeepClean rst -puhdistusaine poistaa teräsaltaan pinnan pienet naarmut ja pienet metallihiukkaset, jotka voivat aiheuttaa ruostetahroja altaan pintaan. Puhdistuksen myötä vesi helmeilee altaan pinnalla ja pinta hylkii likaa ja sormenjälkiä.

Puhdistusaine soveltuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuille altaille. Älä käytä puhdistusainetta Durinox-altaalle, kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille, kromatuille pinnoille tai hanoille.

Käyttö:

 1. Levitä ainetta sienelle (Spontex-sieni, vihreä).
 2. Kiillota allas harjauksen suuntaisesti ja pyyhi puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla lämpimällä vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.

Tilaa DeepClean RST puhdistusaine täältä >

DeepClean ceramic

Keraamisen altaan puhdistus
BLANCO DeepClean Ceramic - pinttyneen lian poistoon

Kivikeraamisen altaan pinttyneen lian poistamiseen suosittelemme BLANCO DeepClean Ceramic -puhdistusainetta. Puhdistusaine liuottaa rasvaa ja kalkkijäämiä sekä poistaa metallissa olevia tahroja. Tämän lisäksi DeepClean Ceramic kiillottaa ja suojaa altaan pintaa.

Puhdistusaine on tarkoitettu keraamisten altaiden ja hanojen perusteelliseen puhdistamiseen. Voit käyttää DeepClean Ceramic -puhdistusainetta myös kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille ja keraamisille liesitasoille.

Käyttö:

 1. Levitä puuteria altaaseen.
 2. Puhdista allas kostealla sienellä (Spontex-sieni, sininen) ja pyyhi pinta puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.

Tilaa DeepClean Ceramic puhdistusaine täältä >

Säännöllisellä ja huolellisella, oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.