Altaiden puhdistaminen

Altaan puhdistaminen ja hoito – näin pidät altaasi puhtaana ja hygieenisenä päivästä toiseen

Keittiöaltaat kestävät vuosia kauniina ja näyttävinä, kun niitä puhdistetaan säännöllisesti ja käytetään oikein. Altaan säännöllinen puhdistus on myös tärkeä osa keittiön hygieniaa, sillä keittiöaltaan äärellä paitsi käsitellään ja esivalmistellaan ruokia, altaaseen kertyy usein myös ruoantähteitä ja käsistä irronnutta likaa. Säännöllisellä ja huolellisella, oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.

Keittiöaltaiden yleisin näkyvä lika on peräisin vesijohtoveden sisältämästä kalkista ja siihen esimerkiksi kahvista ja teestä sitoutuneista väriaineista. Lisäksi rasva- ja väriainetahrat tai metalliviirut ja muut vastaavat voivat näkyä likana altaassa. Lue eteenpäin saadaksesi parhaat vinkit ja hoito-ohjeet lian ja tahranpoistoon sekä altaasi hoitoon.

DailyClean+

Kaikkien allasmateriaalien päivittäinen puhdistus

Altaan päivittäiseen puhdistukseen ja hoitoon suosittelemme BLANCO DailyClean+ -puhdistusainetta. DailyClean+ poistaa altaan pintaan kertynyttä kalkkia ja siihen sitoutunutta likaa. Puhdistusaine soveltuu kaikille altaille ja hanoille.
Puhdistusaine ei sovellu pinnoille, jotka ovat hapoille herkkiä.

Käyttö:

 1. Suihkauta ainetta puhdistettavalle pinnalle.
 2. Anna aineen vaikuttaa hetki ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla.

 

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään likaa pinttymästä altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa. Pinttyneen lian puhdistamiseen löydät materiaalikohtaiset ohjeet alempaa.

Blanco Activ

Silgranit-altaan puhdistus
BLANCO Activ - pinttyneen lian poistoon

Silgranit-altaan syväpuhdistukseen suosittelemme BLANCO Activ -puhdistusainetta. Puhdistusaine poistaa altaan pintaan syntyneitä värjäymiä ja niihin sitoutunutta likaa. Activ puhdistaa esimerkiksi kahvista, teestä tai hedelmistä syntyneet jäljet altaasta.

Puhdistusaine soveltuu Silgranit-altaiden pinttyneen lian poistoon. Tuote ei sovellu Silgranit Look -hanoille.

Käyttö:

 1. Sulje altaan pohjaventtiili (tulppa).
 2. Laske altaaseen kuumaa, noin 60-65 asteista vettä noin 3-4 cm korkeuteen. Kaada BLANCO Activ -puhdistusainepussin sisältö veteen ja sekoita. Jos altaassa on erityisen likaisia kohtia, levitä ainetta sitä tarvitsevaan kohtaan.
 3. Anna vaikuttaa vähintään 2 tuntia. Parhaan tuloksen saat, kun annat aineen vaikuttaa yön yi.
 4. Huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle. Toista käsittely tarvittaessa.

 

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään likaa pinttymästä altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa.

DeepClean teräsaltaan puhdistamiseen

Teräsaltaan puhdistus
BLANCO DeepClean RST - pinttyneen lian poistoon

Pinttyneen lian poistamiseen teräsaltaasta suosittelemme BLANCO DeepClean rst -puhdistusainetta. DeepClean rst -puhdistusaine poistaa teräsaltaan pinnan pienet naarmut ja pienet metallihiukkaset, jotka voivat aiheuttaa ruostetahroja altaan pintaan. Puhdistuksen myötä vesi helmeilee altaan pinnalla ja pinta hylkii likaa ja sormenjälkiä.

Puhdistusaine soveltuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuille altaille. Älä käytä puhdistusainetta Durinox-altaalle, kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille, kromatuille pinnoille tai hanoille.

Käyttö:

 1. Levitä ainetta sienelle (Spontex-sieni, vihreä).
 2. Kiillota allas harjauksen suuntaisesti ja pyyhi puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla lämpimällä vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.
DeepClean ceramic

Keraamisen altaan puhdistus
BLANCO DeepClean Ceramic - pinttyneen lian poistoon

Kivikeraamisen altaan pinttyneen lian poistamiseen suosittelemme BLANCO DeepClean Ceramic -puhdistusainetta. Puhdistusaine liuottaa rasvaa ja kalkkijäämiä sekä poistaa metallissa olevia tahroja. Tämän lisäksi DeepClean Ceramic kiillottaa ja suojaa altaan pintaa.

Puhdistusaine on tarkoitettu keraamisten altaiden ja hanojen perusteelliseen puhdistamiseen. Voit käyttää DeepClean Ceramic -puhdistusainetta myös kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille ja keraamisille liesitasoille.

Käyttö:

 1. Levitä puuteria altaaseen.
 2. Puhdista allas kostealla sienellä (Spontex-sieni, sininen) ja pyyhi pinta puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.

Säännöllisellä ja huolellisella, oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.