Altaiden ja hanojen puhdistaminen ja hoito – näin pidät ne puhtaana ja hygieenisenä päivästä toiseen

Keittiöaltaat ja hanat kestävät vuosia kauniina ja näyttävinä, kun niitä puhdistetaan säännöllisesti ja käytetään oikein. Altaan säännöllinen puhdistus on
tärkeä osa keittiön hygieniaa, sillä keittiöaltaan äärellä käsitellään ja esivalmistellaan ruokia ja altaaseen kertyy usein myös ruoantähteitä ja
käsistä irronnutta likaa. Säännöllisellä ja huolellisella - oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää
ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.

Keittiöaltaiden ja hanojen pinnassa näkyvä lika on peräisin vesijohtoveden sisältämästä kalkista ja siihen sitoutuneista väriaineista, kuten kahvista,
mausteista, rasva- ja ruoka-ainetahroista. Paras tapa puhdistaa allas tai hana on tehdä se säännöllisesti esim. pesemällä ne tiskiaineella kevyesti
käytön jälkeen. Pesussa voidaan käyttää käsitiskiainetta ja tiskiharjaa. Tiskiallas ja keittiöhana on hyvä myös huuhtelun jälkeen kuivata, sillä
kalkkipitoinen vesi kuivuu kalkkitahroiksi altaan pinnalle ja taas kalkkitahroihin kiinnittyy lika. Lue alta parhaat vinkit ja hoito-ohjeet lian
ja tahranpoistoon sekä altaasi ja keittiöhanasi hoitoon.

 

 

DailyClean+

Kaikkien allasmateriaalien ja hanojen päivittäinen puhdistus
Silgranit-, rst-, komposiitti-, keramiikka-materiaalit

Altaiden ja hanojen päivittäiseen puhdistukseen ja hoitoon suosittelemme BLANCO DailyClean+ -puhdistusainetta. DailyClean+ poistaa altaan pintaan kertynyttä kalkkia ja siihen sitoutunutta likaa. Puhdistusaine soveltuu kaikille altaille ja hanoille.

Puhdistusaine ei sovellu pinnoille, jotka ovat hapoille herkkiä.

Käyttö:

 1. Suihkauta ainetta puhdistettavalle pinnalle.
 2. Anna aineen vaikuttaa hetki ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla.

Tilaa DailyClean+ puhdistusaine täältä > 

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään likaa pinttymästä altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa. Pinttyneen lian puhdistamiseen löydät materiaalikohtaiset ohjeet alempaa.

 

 

DeepClean teräsaltaan puhdistamiseen

Silgranit-altaan puhdistus
BLANCO DeepClean SILGRANIT- pinttyneen lian poistoon

Silgranit altaiden pinttyneen lian poistamiseen suosittelemme BLANCO DeepClean Silgranit-puhdistusainesettiä, jossa on mukana kaikki tarvittavat välineet perusteelliseen puhdistukseen. DeepClean Silgranit-puhdistusaine poistaa Silgranit-altaasta kalkki ja likakerrostumia. Puhdistus voidaan toteuttaa useampaan kertaan mikäli likakerroksia on ehtinyt kertyä useampia.

Puhdistusaine soveltuu BLANCO Silgranit-altaille ja suositellaan käytettäväksi säännöllisesti pinttyneemmän lian poistoon.

Käyttö:

 1. Suihkauta DailyClean+ puhdistusainetta altaan pinnoille.
 2. Anna aineen vaikuttaa hetki, huuhtele ja pyyhi pinta mikrokuituliinalla.
 3. Levitä DeepClean SILGRANIT altaan pinnalle ja levitä tasaisesti hieman kostean sienen punaisella puolella (Spontex-sieni, punainen).
 4. Anna vaikuttaa n. 5 minuuttia.
 5. Kostuta sieni uudelleen ja puhdista koko pesuallas huolellisesti sienen punaisella puolella pyörivin liikkein ja kevyesti painamalla.
 6. Huuhtele lämpimällä puhtaalla vedellä.
 7. Kuivaa mikrokuituliinalla.

Tilaa DeepClean SILGRANIT-puhdistusainesetti täältä >

Tärkeää! Kaikki altaan pinnan tahrat ja viirut on puhdistettava heti niiden ilmestymisen jälkeen. Näin estetään kalkki ja likakerrostumien pinttyminen altaan pintaan. Käytä puhdistukseen käsitiskiainetta, kuumaa vettä ja mikrokuituliinaa.

DeepClean teräsaltaan puhdistamiseen

Teräsaltaan puhdistus
BLANCO DeepClean RST - pinttyneen lian poistoon

Pinttyneen lian poistamiseen teräsaltaasta suosittelemme BLANCO DeepClean rst -puhdistusainetta. DeepClean rst -puhdistusaine poistaa teräsaltaan pinnan pienet naarmut ja pienet metallihiukkaset, jotka voivat aiheuttaa ruostetahroja altaan pintaan. Puhdistuksen myötä vesi helmeilee altaan pinnalla ja pinta hylkii likaa ja sormenjälkiä.

Puhdistusaine soveltuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuille altaille. Älä käytä puhdistusainetta Durinox-altaalle, kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille, kromatuille pinnoille tai hanoille.

Käyttö:

 1. Levitä ainetta sienelle (Spontex-sieni, vihreä).
 2. Kiillota allas harjauksen suuntaisesti ja pyyhi puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla lämpimällä vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.

Tilaa DeepClean RST-puhdistusaine täältä >

 

 

DeepClean ceramic

Keraamisen altaan puhdistus
BLANCO DeepClean Ceramic - pinttyneen lian poistoon

Kivikeraamisen altaan pinttyneen lian poistamiseen suosittelemme BLANCO DeepClean Ceramic -puhdistusainetta. Puhdistusaine liuottaa rasvaa ja kalkkijäämiä sekä poistaa metallissa olevia tahroja. Tämän lisäksi DeepClean Ceramic kiillottaa ja suojaa altaan pintaa.

Puhdistusaine on tarkoitettu keraamisten altaiden ja hanojen perusteelliseen puhdistamiseen. Voit käyttää DeepClean Ceramic -puhdistusainetta myös kiiltäville tai satiiniviimeistellyille rst-altaille ja keraamisille liesitasoille.

Käyttö:

 1. Levitä puuteria altaaseen.
 2. Puhdista allas kostealla sienellä (Spontex-sieni, sininen) ja pyyhi pinta puhtaaksi kostealla liinalla. Huuhtele runsaalla vedellä.
 3. Kuivaa allas mikrokuituliinalla, jotta vedessä oleva kalkki ei jäisi altaan pinnalle.

Tilaa DeepClean Ceramic-puhdistusaine täältä >

 

Säännöllisellä ja huolellisella, oikeanlaisella puhdistuksella ja hoidolla pidennät altaasi käyttöikää
ja varmistat keittiösi hyvän hygienian.