Lapetek 40 vuotta

Yli 40 vuoden kokemuksella


Vuonna 2022 syyskuussa 40 vuotta täyttänyt Lapetek on aina osannut kehittyä ja olla ajankohtainen – asiakkaiden tarpeisiin ja tuotevaatimuksiin on pystytty vastaamaan koko toiminnan ajan. Työyhteisön vahva ammattitaito ja yrittäjähenkisyys takaavat sen, että yrityksemme menestyy myös jatkossa.

Lapetek on vuonna 1982 perustettu suomalainen perheyritys, jonka mallisto sisältää kattavan valikoiman erilaisia keittiötuotteita: hanoja, altaita, liesikupuja ja tuulettimia - tuotteita, jotka parantavat ja helpottavat kotien arkea. Omien tuotemerkkiemme lisäksi edustamme saksalaisen Blancon laadukkaita keittiöaltaita, joita olemme tuoneet maahan jo vuodesta 1983 lähtien. Yrityksemme vaiheisiin ja tarinaan voit tutustua tarkemmin täällä >

 Lapetek historia

Vuonna 1982 Lapetekin perustaja Kalevi Hallila oli ennen oman yrityksen perustamista ollut toimitusjohtajana rakentamassa useita  muovialan yrityksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Liikkuessaan maailmalla hän kiinnitti huomiota mielenkiintoisiin innovaatioihin ja samalla loi suhteita sisustusalan vaikuttajiin. Monet uutuuksista olivat sellaisia, joista ei vielä tuohon aikaan ollut oikeastaan Suomessa kuultukaan.

Kun aika sitten 80-luvun alussa oli kypsä oman yrityksen perustamiseen, päätti hän aloittaa sen sekä muoviputkien ja -osien agentuurikaupalla, että uusilla erilaisilla sisustustuotteilla. Näin syntyi Lapetek, ja alkoi laadukkaiden ja parempien keittiötuotteiden maahantuonti. Jo toisena toimintavuotena löytyi Saksasta luotettava yhteistyökumppani ja Lapetek aloitti saksalaisen  Blancon keittiöaltaiden maahantuonnin.

 

Vuonna 1982 Lapetekin perustaja Kalevi Hallila huomasi, että suomalaisten tavat sisustaa ja varustella kotejaan laadukkailla keittiökalusteilla olivat muuttuneet merkittävästi. Keittiöissä vietetty aika alkoi saada uutta merkitystä – ja keittiöistä alkoi muodostua kodin keskipisteitä, paikkoja, joissa haluttiin paitsi suoriutua kodin askareista helposti ja tehokkaasti myös viettää aikaa kauniiden ja toiminnallisten tuotteiden parissa.

 

Lapetek historia

Sukupolven vaihdos

Lapetekin vetovastuu siirtyi vuonna 2000 seuraavalle sukupolvelle – hänen pojalleen Peter Hallilalle, joka on edelleen yrityksen johdossa. Takana oli devalvaatioita ja koko maata ravistellut 90-luvun lama, jotka kohtelivat erityisen kaltoin maahantuontiyrityksiä. Varovaisella politiikalla näistäkin vuosista oli selvitty ja jopa niin, että tappiollisilta vuosilta oli vältytty.

Yritys on vahvistanut koko toimintansa ajan asemaansa pysymällä jatkuvasti ajan hermolla tuoden uudet ja erilaiset tuotteet ensimmäisten joukossa markkinoille. Digitalisaatioon panostettiin heti alusta lähtien ja maahantuonnin rinnalle alkoi muodostua omaa suunnittelua olevat mallistot. Toiminnalle hankittiin laatu- ja ympäristö sertifikaatit ja vastuullisuus nousi merkittäväksi osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Lapetek historia

1982

Lapetek sai alkunsa. Yritys alkoi tuoda maahan keittiötarvikkeita maailmalla saatujen inspiraatioiden
innoittamana.

Lapetek historia

1984

Blanco nousi merkittäväksi tuotemerkiksi jo pian yrityksen perustamisen jälkeen. Lapetek alkoi tuoda Blancon laadukkaita keittiöaltaita Suomeen.

Lapetek historia

1990

Lapetek-tuotemerkki sai alkunsa. Syntyi ensimmäinen oma liesikupumallisto.

Lapetek historia

2000

Vetovastuu siirtyi yrityksen perustajalta Kalevi Hallilalta hänen pojalleen Peter Hallilalle. Omaa tuotemerkkiä vahvistettiin kehittämällä uusia tuotteita.

Lapetek historia

2010

Valaisimet olivat kasvaneet merkittäväksi tuoteryhmäksi ja tuotemerkki haluttiin erottaa LVI-tuotteisiin keskittyneestä Lapetekista.

Lapetek historia

2015

Lapetekin valaisinpuoli eriytettiin omaksi yhtiökseen Oy Limente Ab ja molemmista yhtiöistä tuli Oy Lapetek Group Ab:n tytäryhtiöitä. Tuotteiden lisäksi alettiin tarjoamaan valaistussuunnittelua.

Lapetek 40 vuotta

2022

Uudenlainen “UNIT-kokonaisuus” lanseerattiin.
Tutustu lisää täältä!