lapetek messinki keittiöallas

Messinki- ja kuparialtaiden väri- ja materiaalitietoa

LAPETEK LUNA-X -allasperheen uutuusvärit messinki ja kupari tuovat upeaa ilmettä RST-värien rinnalle. Sisustukseen eleganttia luksusta lisäävät messinki ja kupari värit ovat nopeasti lisänneet suosiotaan niin keittiön vetimissä kuin hanoissa ja muissa pienissä sisustusesineissä. Allas on kaunis ja hillitty ripaus sävyä tason ohelle. Hillityn mattapintaiset harjatut allassävyt sopivat kauniisti erityisesti kivi- ja kvartsitasoihin.

Luna-X messingin ja kuparin sävyisillä altailla on samat loistavat ominaisuudet kuin Luna-X RST-altaalla. Pinta on kauniisti vaakaan harjattu, materiaalin vahvuus on erityisen vahva 1,2 mm sekä kaikki altaan yksityiskohdat ovat taidokkaasti viimeisteltyjä.

Olemme keränneet alle ideoita, miten messinki- ja kupariallasta voidaan yhdistellä eri sävyisiin hanamalleihin.

lapetek messinki keittiöallas

Persoonallinen ja kaunis allaspiste värillisellä altaalla

Messinki- ja kuparialtaiden vahva teräs on pinnoitettu lujalla PVD-pinnoitteella.

LUNA-X IFN/U kupari- ja messinkialtaat voidaan asentaa tasoon päältä tai altapäin kiinnitettynä. Väreistä on saatavilla kaksi kätevää leveyttä 340 mm pienempään ja 500 mm suurempaan tilaan.

Syvä allas toimii hyvin kaikissa keittiöaskareissa ja altaiden kulmamuotoilu on modernin raikas ja helppo pitää puhtaana.

kupari keittiöallas

Messinki- ja kuparialtaiden kestävyys

PVD-pinnoitteiset altaat ovat ominaisuuksiltaan vastaavia kuin RST-altaatkin. Ne kestävät normaalia käyttöä ja kulutusta, mutta raskaita esineitä, kuten valurautapannuja ja suuria kattiloita tulee käsitellä varoen altaan pohjalla. Liukuessaan altaan pinnalla painavat ja karheat esineet naarmuttavat kaikkien RST-altaiden pintaa oli sitten kyseessä tavallinen tai PVD-pinnotteinen värillinen teräs. Jälkien syntyminen ja värin kuluminen on osa normaalia altaan käytössä tapahtuvaa kulumista.

Kuuma vesi tai miedot puhdistusaineet eivät vahingoita altaan pintaa.

Huomioi, että messinki ja kuparialtaiden pinta kuluu käytössä samalla tavalla kuin muidenkin ruostumattomasta teräksestä valmistettujen altaiden pinnat. PVD-pinnoite ei tee altaasta naarmuuntumatonta. Mikäli haet mahdollisimman lujaa ja kulutusta kestävää materiaalia suosittelemme Blancon patentoimasta Silgranit kivimassasta tehtyjä altaita.

lapetek keittiöallas kupari

Kullan hohtoa ja kuparin patinaa Lapetek Lino-A -sarjalla

Uusiin allasväreihin sekä kupariin että messinkiin voidaan yhdistää mikä tahansa hanaväri. Lapetek Lino-A-sarjasta erityisesti mattamusta, kulta, kupari ja valkoinen muodostavat näyttävän yhdistelmän altaiden kanssa.

Messinki altaan ja kulta hanan värejä ei ole tehty identtisiksi keskenään. Hanan väri on kuitenkin sävytetty niin että se tyylikkäästi yhteen altaan kanssa ollen kullan värinen, joka on näyttävämpi elementti keittiössä.

Mikäli haet täydellisesti samanväristä yhdistelmää suosittelemme valitsemaan LinoPin tai RounPin-hanan, jonka käyttövivut ja alusrengas ovat väreiltään identtisiä altaan värin kanssa.


messinki keittiöallas

Kulta hana ja messinki allas

Mallistomme messinkinen Luna-X allas on sävyltään vaalea messinki, joka istuu sävyltään upeasti ei vain marmoritasoihin vaan myös moniin muihin tasoväreihin. Hanoista näyttävimmän yhdistelmän muodostavat mattamusta allas ja kultainen Lapetek Lino-A hana tai messinki allas ja mattamusta/messinki LinoPin -hana. Sekä altaassa että hanoissa pinta on harjattu matta.

Kultaisen hanan väriksi on valittu mahdollisimman loistelias kellertävämpi kullan sävy, joka istuu erittäin tyylikkäästi vaikka mattamustan altaan kanssa. Altaaseen verrattuna hanan sävy on näyttävästi "kultaisempi". Käytännössä sävyeroa välttämättä huomaa, koska vaaka ja pystysuunnassa valo suuntautuu altaaseen ja hanaan eri kulmista, mikä muuttaa värisävyjä. Sävyeroon vaikuttaa tilan valaistus sekä katselukulma.

kupari keittiöallas

Patinoitu kupari hana ja kupari allas

Kuparisen altaan pinta on kauttaaltaan tasainen harjattu kaunis kupari. Lapetek Lino-A sarjan kupari hanaan taas on haluttu saada patinoitumisen tunnetta, jolloin hana on näyttävästi ajan patinoiman kuparin värinen. Huomaa että jokainen hana on väritykseltään yksilöllinen, joten patinoituneet kohdat sekä niiden määrä ja sijainti poikkevat eri yksilöiden välillä.

Kuparihanan patinoitu pinta istuu tyylikkäästi niin tasaisen vaaleaan kuparin väriseen altaaseen kuin valkoiseenkin altaaseen.  Harjatun pinnan tummemmat alueet tulevat hanan pinnasta näyttävästi esille. Patinointi muodostetaan hanan pinnoitteen tekemisen yhteydessä ja pinta pysyy samanvärisenä, ilman että se patinoituisi lisää ajan myötä.

messinki allas musta hana

LinoPin-A ja RoundPin-A hanojen värilliset vipuottimet

Messinki- ja kuparialtaiden pariksi sopivat erinomaisesti myös LinoPin-A tai RoundPin-A -hanat, joiden käyttövipujen väri on identtinen messinki tai kupari altaiden värien kanssa.

Yhdistelmät sopivat hillityn kauniisti kun halutaan luoda kontrasteja värien kanssa tai sulauttaa musta hana tummaan tasoon värillisen altaan pariksi.

Tutustu Pin-hanoihin:

keittiöallas messinki kupari

Upeat messinkiset ja kupariset yksityiskohdat keittiösi allaspisteelle