Lapetek

Lapetek historia

Meille asiakkaidemme toiveet ja tarpeet ovat kaiken toimintamme lähtökohta. Tärkein tehtävämme onkin tuntea asiakkaamme ja olla aina ajan tasalla löytämällä juuri heidän tarpeisiinsa sopivia ratkaisuja. Haluamme, että tuotteidemme käyttö on helppoa ja vaivatonta, jotta voit keskittyä ainoastaan omaan tekemiseesi. Me huolehdimme siitä, että käytössäsi on laadukkaat ja kestävät tuotteet sekä nopeasti tavoitettavissa oleva henkilöstö, joka auttaa sinua tarvittaessa.

Vuonna 1982 Lapetekin perustaja Kalevi Hallila huomasi, että suomalaisten tavat sisustaa ja varustella kotejaan laadukkailla keittiökalusteilla olivat muuttuneet merkittävästi. Keittiöissä vietetty aika alkoi saada uutta merkitystä – ja keittiöistä alkoi muodostua kodin keskipisteitä, paikkoja, joissa haluttiin paitsi suoriutua kodin askareista helposti ja tehokkaasti myös viettää aikaa kauniiden ja toiminnallisten tuotteiden parissa.

Alkujuurilla

Hallila oli ennen oman yrityksen perustamista ollut toimitusjohtajana rakentamassa useita muovialan yrityksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Liikkuessaan maailmalla hän kiinnitti huomiota mielenkiintoisiin innovaatioihin ja samalla loi suhteita sisustusalan vaikuttajiin. Monet uutuuksista olivat sellaisia, joista ei vielä tuohon aikaan ollut oikeastaan Suomessa kuultukaan. Kun aika sitten 80-luvun alussa oli kypsä oman yrityksen perustamiseen, päätti hän aloittaa sen sekä muoviputkien ja -osien agentuurikaupalla, että uusilla erilaisilla sisustustuotteilla. Näin syntyi Lapetek, ja alkoi laadukkaiden ja parempien keittiötuotteiden maahantuonti. Jo toisena toimintavuotena löytyi Saksasta luotettava yhteistyökumppani ja Lapetek aloitti saksalaisen Blancon keittiöaltaiden maahantuonnin.

Sukupolven vaihdos

Lapetekin vetovastuu siirtyi vuonna 2000 seuraavalle sukupolvelle – hänen pojalleen Peter Hallilalle, joka on edelleen yrityksen johdossa. Takana oli devalvaatioita ja koko maata ravistellut 90-luvun lama, jotka kohtelivat erityisen kaltoin maahantuontiyrityksiä. Varovaisella politiikalla näistäkin vuosista oli selvitty ja jopa niin, että tappiollisilta vuosilta oli vältytty. Yritys on vahvistanut koko toimintansa ajan asemaansa pysymällä jatkuvasti ajan hermolla tuoden uudet ja erilaiset tuotteet ensimmäisten joukossa markkinoille. Digitalisaatioon panostettiin heti alusta lähtien ja maahantuonnin rinnalle alkoi muodostua omaa suunnittelua olevat mallistot. Toiminnalle hankittiin laatu- ja ympäristö sertifikaatit ja vastuullisuus nousi merkittäväksi osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Jo 40 vuoden kokemuksella

Vuoden 2022 syyskuussa 40 vuotta täyttävä Lapetek on aina osannut kehittyä ja olla ajankohtainen – asiakkaiden tarpeisiin ja tuotevaatimuksiin on pystytty vastaamaan koko toiminnan ajan. Työyhteisön vahva ammattitaito ja yrittäjähenkisyys takaavat sen, että yrityksemme menestyy myös jatkossa.

 

Yritys

Oy Lapetek Ab on keittiöalan maahantuontiyritys ja tukkuliike, jonka mallisto sisältää kattavan valikoiman altaita, hanoja, jätemekanismeja ja liesikupuja. Tuotteet tulevat alan johtavilta valmistajilta ympäri maailmaa. Lapetek kuuluu Lapetek Group konserniin, jonka liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja luottoluokitus AAA. Yhtiö on perustettu vuonna 1982.

Tuomme vuosittain markkinoille keittiötuotteiden uusimmat trendit tarjoten samalla turvallisia ja pitkäaikaisia ratkaisuja. Korkea laatu ja vastuu ympäristöstämme kaikissa toiminnoissamme ja tuotteissamme tekee Lapetekin tuotteesta huolettoman ratkaisun. Toimimme sekä laatu ISO 9001 että ympäristö ISO 14001 standardien mukaisesti ja kannamme myös vastuuta paremmasta tulevaisuudesta tukemalla vuosittain syöpäsäätiön toimintaa.

Konttorimme ja varastomme sijaitsevat keskeisellä paikalla Helsingissä. Keskusvarastomme palvelee asiakkaitamme kaikkialle Suomeen, Eestiin ja pohjoismaihin.

Lapetek Group

Perustettu:1982
Omistus:100 % suomalainen perheyhtiö
Kotipaikka:Helsinki
Liikevaihto:10 milj. e
Henkilöstö:18
Tytäryhtiöt:Lapetek Eesti OU (Eesti)
Markkina-alueet:Suomi, Ruotsi, Baltian maat
Luottoluokitus:

AAA (Dun & Bradstreet)

Tuotemerkit

blancolapetek
 • keittiöaltaat
 • keittiöhanat
 • liesikuvut
 • liesituulettimet
 • keittiöaltaat
 • hanat
 • jätemekanismit

Kuluttajamyynti

Tuotteita voi ostaa verkkokaupastamme sekä jälleenmyyjiemme kautta, joita ovat:

 • keittiökalustemyymälät
 • LVI-liikkeet
 • rautakaupat
 • verkkokaupat