Rasva- ja aktiivihiilisuodattimien huolto

rasvasuodattimet

Rasvasuodattimet

Liesituuletin kaipaa säännöllistä huoltoa pitääkseen käryt kurissa. Rasvasuodattimen tehtävänä on poistaa tuulettimen läpivirtaamasta ilmasta rasvaa. Tämä on tärkeää tehdä, jottei rasvainen ilma pääse tuulettimen moottoriin. Rasvaa täynnä oleva suodatin toimii heikosti tai saattaa jopa tiputtaa rasvaa liesitasolle.

Suodattimet on ehdottomasti puhdistettava säännöllisesti (käytöstä riippuen noin 1-3 kk välein), muuten on myös vaarana että tuuletinmoottori vioittuu.

Lapetek kuvuissa käytetään aina rasvasuodattimia, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa. Kun suodatin puhdistetaan ohjeiden mukaan, ei rasvaa pääse moottoriin eikä sitä ehdi pinttyä suodattimeen. Jos rasva on jo ehtinyt pinttyä, on suodattimet syytä esipestä ja liottaa ennen varsinaista pesua.

Riittävän usein puhdistettu rasvasuodatin estää likaa pääsemästä tuulettimen sisään ja moottoriin, minkä lisäksi puhtaana pidettyjen suodattimien ansiosta tuuletin on sekä pitkäikäisempi että hiljaisempi.Aktiivihiilisuodattimet

liesituuletin suodattimet

Aktiivihiilisuodattimia käytetään liesituulettimissa silloin, kun keittiössä ei ole omaa poistohormia.

Ruoanlaitossa syntyvät käryt kulkevat aktiivihiilisuodattimen läpi ja puhdistettu ilma palaa takaisin huonetilaan.

Aktiivihiili on ainetta, jonka tehtävänä on poistaa ilmasta käryjä ja hajuja. Ilman puhdistumisen vastapainona ne useimmiten pienentävät imutehoa ja nostavat äänitasoa, mikä johtuu kasvavasta ilmanvastuksesta.

Aktiivihiilisuodattimia on useita eri tyyppejä, joista yleisimmät on esitelty alla.aktiivihiilisuodatin vaihdettava

VAIHDETTAVA aktiivihiilisuodatin

Vaihdettavat aktiivihiilisuodattimet ovat kertakäyttöisiä ja ne tulee vaihtaa käytöstä riippuen noin 3 kk välein.

Aktiivihiili on pieniä hiilipartikkeleita, jotka sitovat käryjä ja hajuja itseensä.aktiivihiilisuodatin pestävä

PESTÄVÄ aktiivihiilisuodatin

Hiilisuodattimessa on metallilukitus sekä alumiinista tehty kehys ja sisäosat. Vaihtamisen sijaan normaalikäytössä suodatin tulee pestä ja uudelleen aktivoida noin 3 kk välein.

Pesu tapahtuu astianpesukoneessa (alle 65 °C ) ja aktivointi pitämällä suodatinta noin 10 minuuttia 100 °C asteisessa uunissa.

Suodattimen elinikä on noin kolme vuotta, jonka jälkeen se tulisi uusia.


aktiivihiilisuodatin carbon.zeo

PESTÄVÄ CARBON.ZEO aktiivihiilisuodatin

Carbon.Zeo suodatin sisältää kahta eri ainetta, joiden avulla puhdistetaan ilmaa.

Aktiivihiili on pieniä hiilipartikkeleita, jotka sitovat käryjä ja hajuja itseensä. Tämän lisäksi käytetään zeoliittia, joka puolestaan sitoo itseensä käryjen lisäksi kosteutta ja myös vapauttaa sitä tarpeen mukaan. Näin ollen ilmasta poistetaan kahden eri materiaalin avulla hajuja ja käryjä sekä lisäksi kosteutta, jolloin myös puhdistus on selvästi normaalia tehokkaampaa.

Carbon.Zeo suodatin on erittäin pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Käytöstä riippuen se tulee pestä/aktivoida noin 1,5 vuoden käytön jälkeen ja vaihtaa uuteen noin viiden vuoden käytön jälkeen.