SILGRANIT – kaikkien aikojen helppohoitoisin allas

BLANCO SILGRANIT on markkinoiden suosituin komposiitti allasmateriaali. Materiaalin tyylikäs kivimäinen mattapinta sopii hyvin yhteen erilaisten keittiötasojen ja materiaalien kanssa. Laaja värivalikoima takaa yhteensopivan sävyvaihtoehdon eri työpöytätasojen ja kalusteovien kanssa. Allas värivalikoima sisältää vaihtoehtoja aina valkoisesta mattamustaan sisältäen harmaan eri sävyt sekä vaalean ruskeasta beigen sävystä aina tumman ruskeaan kahvisävyyn. Keittiön lisäksi Silgranit on erinomainen allasmateriaali myös kodinhoitohuoneeseen, jossa usein tarvitaan kovaa kulutusta kestävä allas.

Silgranit kivimassa on allasmateriaali, jota BLANCO on kehittänyt vuosikymmenien aikana. Ominaisuuksiltaan ainutlaatuisen materiaalin testaus ja kehitys jatkuu edelleen. BLANCO tuo tasaisin väliajoin uusia kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen liittyviä parannuksia unohtamatta sisustusmaailman trendejä seuraavia uusia allasvärejä. SILGRANIT komposiittimateriaali sisältää laajan valikoiman kauniita värejä, jotka sopivat monen sisustajan makuun. Materiaalin kaunis kivimäinen mattapinta sopii hyvin yhteen erilaisten työtasojen ja pintamateriaalien kanssa. Lue lisää Silgranit väreistä täältä!

Silgranit on paitsi Suomen myös maailman eniten käytetty komposiittialtaiden materiaali. Eri allasvalmistajien materiaaleissa on merkittäviä eroja ja ainoastaan BLANCO valmistaa Silgranit altaita.


silgranit komposiitti materiaali

Silgranit – materiaali

BLANCOn ainutlaatuisen Silgranit-materiaalin takana on paitsi kymmenien vuosien kokemus myös reilun kahdenkymmenen hengen tuotekehitystiimin jatkuva tuotekehitys. Monet materiaalin ominaisuudet ovat patenteilla suojattuja.

Materiaali koostuu kolmesta pääraaka-aineesta, joista tärkein on hienoksi murskattu kivi (graniitti). Luonnollisen kiven osuus kokonaismassasta on noin 80 %.

Toinen raaka-aine on samalla sidosaineena toimiva PMMA (polymethylmethacrylate). PMMA on optimaalinen valinta sidosaineeksi ollessaan kirkkaista muoveista yksi kovimmista ja samalla kestäen hyvin UV säteilyä. PMMA ei myöskään kellastu pidemmänkään käytön aikana ja kirkkaana materiaalina sen läpi näkyvät kiven luonnolliset värit.

Kolmantena raaka-aineena ovat BLANCOn kehittämät ja patentoimat puhdistettavuutta parantavat ainesosat. Näiden ansiosta BLANCO -altaat ovat ylivoimaisen helppohoitoisia.

komposiitti kestävä silgranit

Silgranit – tuotanto

Merkittävin ero eri komposiittialtaiden välillä syntyy altaiden materiaalista ja valmistusprosessista.

Silgranit altaat valmistetaan kovettamalla allas kuumassa lämpötilassa. Prosessin aikana allas käännetään ylösalaisin, jolloin altaalle muodostuu kova kivimäinen pinta (graniitti painavampana materiaalina painuu kohti altaan pintaa). Tämän ansiosta altaan pinta on mahdollisimman kova ja samalla luonnollisen kivimäinen.

Kuumakovettamisen ansiosta altaasta tulee helppohoitoisempi ja se kestää kolhuja ja iskuja paremmin. Lisäksi altaan pinta on väriltään tyylikkään yhteneväinen ja samettisen sileä.

silgranit komposiitti hygieninen patentoitu

Silgranit – patentoitua hygieniaa

Altaan hygienisyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista allasmateriaalissa. Allasta käytetään ruoanvalmistuksen yhteydessä ja materiaalin tulee olla kaikilta osin turvallinen.

BLANCO Silgranit-altaissa on sisäänrakennettu patentoitu "Hygiene+Plus" -suoja, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia vähentäen keittiöbakteerien kasvua keskimäärin 98%.

Koska BLANCO Silgranit-materiaalille on myönnetty ulkopuolisen instituutin testaamana hygienia sertifikaatti voit huoletta valmistella altaan päällä ruokaa ja käyttää kaikkia normaalisti ruoanlaitossa käytettäviä aineita.
silgranit puhdistus

Silgranit – puhdistus

Tärkein puhdistusta helpottava tekijä on materiaali itsessään. BLANCO on kehitetty paitsi kestäväksi myös mahdollisimman helppohoitoiseksi.

Altaan satiinimaisen sileä pinta on optimaalinen yhdistelmä kovaa tarkalleen oikean kokoiseksi murskattua kiveä (luja pinta), sidosainetta (iskunkestävyys) ja helppohoitoisuutta.

Helppohoitoisuudesta huolimatta mikään materiaali ei pysy itsestään puhtaana ja myös Silgranit tarvitsee puhdistusta. Puhdistus tulee suorittaa aina heti käytön jälkeen.

Säännöllisesti puhdistettuna niin vaaleat kuin tummatkin värit pysyvät uudenveroisina ja helppohoitoisina.

Silgranit – vastuullinen valinta

BLANCO Silgranit tehtaalla on käytössä sekä ISO 14001 että ISO 9001 laatusertifikaatit.

Sertifikaattien lisäksi BLANCOlla on erittäin laaja vastuullisuusohjelma, joka kattaa yrityksen kaikki toiminnot toimintaympäristöstä henkilökuntaan ja tuotekehityksestä jälkimarkkinointiin.

Katso lisää Lapetek ja BLANCO laatu - ja ympäristötoiminnasta tästä.