Silgranit PuraDur - kaikkien aikojen helppohoitoisin Blanco allas

Silgranit on suosituin komposiittialtaiden materiaali. Sen kaunis kivimäinen mattapinta sopii jokaiseen keittiöön. Laaja väri- ja mallivalikoima takaa vaihtoehdon kaikenlaisten taso- ja keittiömateriaalien pariksi valkoisesta mustaan ja heleän beigestä ruskeaan. Käytännöllinen ja helppohoitoinen allasmateriaali sopii hyvin myös kodinhoitohuoneen altaaksi. Silgranit on materiaali, jota Blanco on kehittänyt vuosien ajan tuoten tasaisin välein sekä lujuuteen että helppohoitoisuuteen vaikuttavia parannuksia. Alla kuvatut ominaisuudet vastaavat tällä hetkellä valmistettavia Silgranit PuraDur altaita.


01657519g_2

Silgranit PuraDur - materiaali

Blancon kehittämä materiaali koostuu kolmesta raaka-aineesta. Pääraaka-aine on hienoksi murskattu kivi, jota massassa on noin 80 %.

Tämän lisäksi toiseksi pääraaka-aineeksi tarvitaan sidosaine. Blancon käyttämä sidosaine on PMMA (polymetyylimetakrylaatti), joka ei kellastu pitkäaikaisessakaan käytössä eikä vaadi erillistä UV-stabilointia. PMMA:n läpinäkyvyys on jopa ikkunalasia suurempi, jolloin se ei himmennä kiven luonnollista ulkonäköä. Lisäksi sen pintakovuus on lasinkirkkaista muoveista yksi parhaista. PMMA on hyvin jäykkä muovi ja sitkeämpi kuin hauras lasinkirkas PS, jota osa allasvalmistajista käyttää.

Siinä missä kivi ja PMMA ovat kaikkien ulottuvilla on kolmas ja käyttäjän kannalta ehkä tärkein osa materiaalista, suojattu useilla patenteilla. Helppohoitoisuutta ja puhdistettavuuutta on kehitetty vuosikymmenien ajan ja lopputuloksessa näkyy Blancon yli 30 v kokemus massa-altaiden valmistuksesta. Blancolla on oma tuotekehitysosasto, jonka vastuulla materiaalikehitys on. Käytännössä tämä tarkoittaa että altaiden valmistuksessa käytettyä materiaalia kehitetään jatkuvasti entistäkin käyttäjäystävällisemmäksi.
08120160_2

Silgranit PuraDur - altaan valmistaminen

Merkittävä etu Silgranit PuraDur materiaalin ylivoimaisuudelle tulee valmistukseen käytetyistä raaka-aineista ja valmistustekniikasta.
Silgranit Puradur -altaat valmistetaan kovettamalla materiaali korkean lämpötilan avulla (ei ns. kylmä-kovettamalla)
Valmistusprosessin aikana muotti käännetään ylösalaisin niin että altaan käyttöpinta on alaspäin. Tämän ansiosta kvartsikiveä (painavampi ja ennen kaikkea kovempaa kuin sidosaine) tulee maksimaalinen määrä altaan käyttöpintaan, tehden siitä mahdollisimman kovan ja lähes naarmuuntumattomman.

Sen lisäksi että kuuma-kovettaminen on ympäristöystävällisempi valmistustapa tulee altaasta myös helppohoitoisempi, paremmin kuumuutta kestävä ja naarmuuntumattomampi. Silgranit altaan pinta on myös väriltään ja kiiltoasteltaan yhtenäinen.

Silgranit on Suomen ja myös maailman suosituin kivimassa ja samalla Blanco maailman suurin komposiittialtaiden valmistaja.

08120153_2

Silgranit PuraDur - hygienia

Allasmateriaalin hygienisyys on oleellinen osa sen turvallisuutta. Blancolle on kunnia-asia ei vain puhua ja kertoa hygieniasta vaan myös todentaa se testauttamalla altaita ulkopuolisissa testi-instituuteissa.

Hygienia ja turvallisuus ovat luonnollisestikin ehkä kaikista tärkein asia kun puhutaan ruoanlaittoon käytettävistä tuotteista. Blancon Silgranit altaan päällä voit turvallisesti tehdä kaikkia ruoanlaittoon liittyviä toimintoja, eikä altaasta lähde mitään päästöjä tai ainesosia ruokaan. Materiaali kestää myös kaikkia ruoanlaitosa käytettäviä raaka-aineita.

Hygienia sertifikaatti takaa että materiaali on kaikilta osin hygieninen ja ruoanlaittoon soveltuva.

01476519g_2

Silgranit PuraDur- puhdistettavuus

Puhdistettavuuteen vaikuttavat useat eri seikat. Puhdistusohjeita löydät täältä.

Tärkeimpinä itse materiaalin koostumus ja kuinka hyvin se hylkii likaa. Blancon patentoitu Silgranit PuraDur on kehitetty mahdollisimman kestäväksi ja helppohoitoiseksi.

Toinen merkittävä asia on altaan pinnan tasaisuus. Täysin tasainen pinta on sinänsä helppohoitoinen, mutta samalla pehmeä ja naarmuuntuva (koska pinnassa on paljon sidosainetta). Vastaavasti jos kiveä on paljon tulee pinnasta kova, mutta puhdistettavuus ei ole optimaalinen. Blanco Silgranit Puradur materiaalin graniitin raekoko on optimaalinen antamaan yhdessä sidosaineen kanssa luonnon kivimäisen pinnan, mutta kuitenkin riittävän sileän, jotta puhdistaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Materiaalin ja käytetyn valmistustekniikan ansiosta aremmatkin värit kuten valkoinen pysyvät säännöllisesti hoidettuina kauniin puhtaina vuodesta toiseen.


Silgranit PuraDur - vastuullinen valinta

Blancon Silgranit tehtaalla noudatetaan tiukasti sekä laatuun että ympäristöön keskittyviä ISO 9001 (laatu) ja ISO 14001 (ympäristö)sertifikaatteja.

Sertifikaattien lisäksi Blancolla on erittäin laaja vastuullisuusohjelma, joka kattaa yrityksen kaikki toiminnot toimintaympäristöstä henkilökuntaan ja tuotekehityksestä jälkimarkkinointiin.

Katso lisää Lapetekin ja Blancon laatu - ja ympäristötoiminnasta tästä.