komposiitti allasmateriaali

Silgranit Puradur – kaikkien aikojen helppohoitoisin allas

Silgranit on markkinoiden suosituin komposiitti allasmateriaali, jonka tyylikäs kivimäinen mattapinta sopii hyvin yhteen kaikenlaisten keittiöiden kanssa. Laajan värivalikoiman ansiosta löytyy yhteensopiva vaihtoehto eri työpöytätasojen ja kalusteovien kanssa. Värivalikoima sisältää vaihtoehtoja aina valkoisesta mustaan ja vaalean ruskeasta tumman ruskeaan. Keittiön lisäksi Silgranit on erinomainen vaihtoehto myös kodinhoitohuoneeseen.

Silgranit on allasmateriaali, jonka Blanco on kehittänyt vuosikymmenien aikana. Ominaisuuksiltaan ainutlaatuisen materiaalin kehitys jatkuu edelleen ja Blanco tuo tasaisin väliajoin uusia kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen liittyviä parannuksia unohtamatta sisustusmaailman trendejä seuraavia uusia värejä.

Silgranit on paitsi Suomen myös maailman eniten käytetty komposiittialtaiden materiaali. Eri allasvalmistajien materiaaleissa on merkittäviä eroja ja ainoastaan Blanco valmistaa Silgranit altaita.

Alla olevat ominaisuudet viittaavat tällä hetkellä toimitettaviin Silgranit -Puradur altaisiin.


01657519g_2

Silgranit Puradur – materiaali

Blancon ainutlaatuisen Silgranit materiaalin takana on paitsi kymmenien vuosien kokemus myös reilun kahdenkymmenen hengen tuotekehitystiimin jatkuva tuotekehitys. Monet ominaisuudet ovat patenteilla suojattuja.

Materiaali koostuu kolmesta pääraaka-aineesta, joista tärkein on hienoksi murskattu kivi (graniitti). Luonnollisen kiven osuus kokonaismassasta on noin 80 %.

Toinen raaka-aine on samalla sidosaineena toimiva PMMA (polymethylmethacrylate). PMMA on optimaalinen valinta sidosaineeksi ollessaan kirkkaista muoveista yksi kovimmista ja samalla kestäen hyvin UV säteilyä. PMMA ei myöskään kellastu pidemmänkään käytön aikana ja kirkkaana materiaalina sen läpi näkyvät kiven luonnolliset värit.

Kolmantena raaka-aineena ovat Blancon kehittämät jas patentoimat puhdistettavuutta parantavat ainesosat. Näiden ansiosta Blanco PuraDur altaat ovat ylivoimaisen helppohoitoisia.

08120160_2

Silgranit Puradur – tuotanto

Merkittävin ero eri komposiittialtaiden välillä syntyy altaiden materiaalista ja valmistusprosessista.

Silgranit Puradur altaat valmistetaan kovettamalla allas kuumassa lämpötilassa. Prosessin aikana allas käännetään ylösalaisin, jolloin altaalle muodostuu kova kivimäinen pinta (graniitti painavampana materiaalina painuu kohti altaan pintaa). Tämän ansiosta altaan pinta on mahdollisimman kova ja samalla luonnollisen kivimäinen.

Kuumakovettamisen ansiosta altaasta tulee helppohoitoisempi ja se kestää kolhuja ja iskuja paremmin minkä lisäksi altaan pinta on väriltään tyylikkään yhteneväinen ja samettisen sileä.

08120153_2

Silgranit Puradur – hygienia

Altaan hygienisyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista allasmateriaalissa. Allasta käytetään ruoanvalmistuksen yhteydessä ja materiaalin tulee olla kaikilta osin turvallinen.

Silgranit altaan päällä voit huoletta valmistella ruokaa ja käyttää kaikkia normaalisti ruoanlaitossa käytettäviä aineita.

Blanco Silgranit Puradurille on myönnetty ulkopuolisen instituutin testaamana hygienia sertifikaatti.
01476519g_2

Silgranit Puradur – puhdistus

Tärkein puhdistusta helpottava tekijä on materiaali itsessään. Blanco Puradur on kehitetty paitsi kestäväksi myös mahdollisimman helppohoitoiseksi.

Altaan satiinimaisen sileä pinta on optimaalinen yhdistelmä kovaa tarkalleen oikean kokoiseksi murskattua kiveä (luja pinta), sidosainetta (iskunkestävyys) ja helppohoitoisuutta.

Helppohoitoisuudesta huolimatta mikään materiaali ei pysy itsestään puhtaana ja myös Silgranit tarvitsee puhdistusta.

Säännöllisesti puhdistettuna niin vaalet kuin tummatkin värit pysyvät uudenveroisina ja helppohoitoisina.


Silgranit Puradur – vastuullinen valinta

Blancon Silgranit tehtaalla on käytössä sekä ISO 14001 että ISO 9001 laatusertifikaatit.

Sertifikaattien lisäksi Blancolla on erittäin laaja vastuullisuusohjelma, joka kattaa yrityksen kaikki toiminnot toimintaympäristöstä henkilökuntaan ja tuotekehityksestä jälkimarkkinointiin.
Katso lisää Lapetekin ja Blancon laatu - ja ympäristötoiminnasta tästä.