Tuulettimet

LAPETEK Liesikuvut ja –tuulettimet

Lapetekin uudistunut liesituuletin- ja liesikupumallisto sisältää laajan valikoiman ajattoman tyylikkäitä ja helppokäyttöisiä tuotteita jokaiseen kotiin. Malliston lähtökohtana ovat pohjoisen ilmaston vaatimuksiin valmistetut, suomalaiseen makuun sopivat liesituulettimet ja -kuvut. Tuotteiden suunnittelussa on huomioitu erinomainen hinta-laatusuhde sekä tekninen laatu, minkä lisäksi tuotteiden viimeistellyssä ulkonäössä on nähtävissä erityinen panostus tuotteiden muotoiluun.

Valikoima koostuu laadukkaista saareke- ja seinämalleista sekä integroitavista kalustemalleista niin klassisissa ruostumattoman teräksen ja valkoisen väreissä kuin trendikkäässä mustan sävyssä. Mallisto on laajentunut myös kattavalla valikoimalla huippuimuria ohjaavia X-malleja. Tutustu eri järjestelmävaihtoehtoihin tästä.

Lapetek-tuotemerkki sai alkunsa jo 1990-luvulla, jolloin syntyi ajatus ensimmäisestä omastaliesikupumallistosta. Tällöin markkinoille haluttiin tuoda suomalaisten tarpeisiin ja käyttöön sopivat laitteet, joten niitä alettiin suunnitella ja valmistuttaa itse. Nykyään Lapetek tarjoaa laajan malliston liesikupuja ja -tuulettimia, jotka parantavat ja helpottavat kotien arkea. Kaikki tuotteemme on suunniteltu ja testattu Suomessa huomioiden kylmän ilmanalan ja pohjoiseurooppalaisen rakentamisen erityistarpeet.

Lapetekin kattavasta mallistosta löydät niin liesituulettimia kuin liesikupuja. Liesituulettimen ja liesikuvun ero on hyvä tunnistaa oikeanlaisen tuotteen valitsemiseksi, sillä liesituuletinjärjestelmiä on useita erilaisia. Liesituuletin toimii omalla moottorillaan. Liesikupu puolestaan tarvitsee toimiakseen aina huippuimurin, jota se ohjaa. Lisäksi mallistosta löytyy erilaisia hiilisuodattavia liesituulettimia, jotka palauttavat suodattimien puhdistamaa ilmaa takaisin huonetilaan. Hiilisuodattimellisen liesituulettimen voi tunnistaa irrottamalla tuulettimen rasvasuodattimen ja tarkistamalla, onko siinä hiilisuodatin. Joissain malleissa hiilisuodatin voi olla kiinnitettynä myös laitteen moottoriin.

Liesituulettimien ja -kupujen valaistus on pääsääntöisesti hoidettu moderneilla LED-valaisimilla, jotka takaavat tehokkaan ja tasaisen valaistuksen. Uuden Lapetek-liesituuletinmalliston tuotteiden käyttömukavuutta on lisätty myös esimerkiksi valaistuksen himmennystoiminnolla ja värilämpötilansäädöllä. Malliston tuotteissa on monipuoliset käyttöominaisuudet tehokkaan käryjen poiston lisäksi. Esimerkiksi säädettävä ajastintoiminto takaa viimeistenkin käryjen poistumisen huonetilasta, kun ruoanlaitto on lopetettu, ja kytkinpaneelin taustavalaistut painikkeet toimivat loogisesti ja niitä on miellyttävä käyttää.

Tuulettimet 46 tuotetta

Alatuoteryhmät

 • Saarekemallit

  Saarekemallit

  Avokeittiöiden yleistyttyä keittiö on entistäkin suuremmassa roolissa sisustuksellisesti ja keittiösaareke on usein sijoitettu olohuoneen yhteyteen näkyvälle paikalle. Keittiösaareke on ruoanlaiton kannalta erittäin toimiva paikka sijoittaa liesi ja liesituuletin, joten saarekkeen on tärkeää olla hyvin tilan kokonaisilmeeseen sopiva. Lapetekin saarekemallisten liesituuletinten mallistosta löytyy tyylikäs ja elegantti vaihtoehto jokaiseen makuun. Malliston muotoilussa on erityisesti huomioitu se, että tuulettimen on tärkeää sulautua myös kodin muuhun sisustukseen.

  Liesituulettimien värit valkoinen, musta ja rst on helppo yhdistää muuhun sisustukseen, oli tyylisi perinteinen tai uusimpia trendejä suosiva. Lapetekin liesituuletinmalliston saarekeliesituulettimista voit valita joko klassisia linjoja edustavia malleja tai uusimpia designmalleja. Liesituuletinta valitessa on ulkonäön lisäksi tärkeää huomioida myös laitteen monipuoliset ja hyvät tekniset ominaisuudet. Erityisesti ruoanlaitosta syntyvien käryjen tehokas poistaminen ja liesituulettimen käyttömukavuus ovat jokapäiväistä arkea helpottavia asioita ja ne tekevät keittiöstä miellyttävämmän paikan oleskeluun. Lapetek-liesituulettimissa imualue on tehty mahdollisimman laajaksi, jotta käryt ohjautuisivat liesituulettimen sisään. Helppokäyttöiset toiminnot, tehokkaat ja miellyttävän tasaisen valaistuksen tuottavat LED-valot sekä helposti puhdistettavat rasvasuodattimet tekevät liesituulettimen käytöstä helppoa ja miellyttävää.

  Tyylikkyys, viimeistellyt yksityiskohdat sekä luotettava laatu ovat Lapetekin liesituuletinmalliston perusajatuksia. Niiden lisäksi malliston erinomainen hinta-laatusuhde sekä teknisesti korkea laatu tekevät niistä pitkäikäisiä ja suomalaiseen kotiin hyvin sopivia. Kaikki liesituulettimet on suunniteltu ja testattu Suomessa huomioiden kylmän ilmanalan ja pohjoiseurooppalaisen rakentamisen erityistarpeet. Helppokäyttöiset toiminnot, tehokkaat ja miellyttävän tasaisen valaistuksen tuottavat LED-valot sekä helposti puhdistettavat rasvasuodattimet tekevät liesituulettimen käytöstä helppoa ja miellyttävää.

  Lapetek-liesituulettimien saarekemallistosta löytyy laaja valikoima sekä aktiivihiilisuodattimella varustettuja että hormiin puhaltavina malleina. Tuotteiden ekologisuutta on lisätty tuulettimien paremmalla energialuokalla, mutta myös esimerkiksi pestävillä LongLife-aktiivihiilisuodattimilla. Aktiivihiilisuodattimet ja muut tuotekohtaiset tarvikkeet löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta kohdasta lisätarvikkeet.

 • Seinämallit

  Seinämallit

  Seinälle asennettavat liesituulettimet ovat perinteisesti suosituimpia liesituuletinmalleja. Seinämallinen liesituuletin on mahdollista asentaa seinälle yksinään tai kahden seinäkaapin väliin, ja seinään kiinnitettävä liesituuletin tuo jokaiselle keittiölle omanlaisensa, persoonallisen ilmeen. Lapetekin liesituuletinmallisto sisältää tyylikkään valikoiman moneen makuun sopivia seinämalleja eri väreissä, oli tyylisi sitten perinteinen tai uusimpia trendejä suosiva. Mallistosta löytyvät klassiset suorakulmaiset tuulettimet sekä uudet designmallit aktiivihiilisuodattimella tai hormiin puhaltavina.

  Nykyään keittiössä ei ainoastaan laiteta ruokaa vaan siellä myös oleskellaan. Liesituuletin on keittiössä usein erittäin näkyvällä paikalla, joten sen halutaan näyttävän hyvältä. Liesituuletinta valitessa on ulkonäön lisäksi tärkeää huomioida myös laitteen monipuoliset ja hyvät tekniset ominaisuudet. Erityisesti ruoanlaitosta syntyvien käryjen tehokas poistaminen ja liesituulettimen käyttömukavuus ovat jokapäiväistä arkea helpottavia asioita ja ne tekevät keittiöstä miellyttävämmän paikan oleskeluun. Lapetek-liesituulettimissa imualue on tehty mahdollisimman laajaksi, jotta käryt ohjautuisivat liesituulettimen sisään. Helppokäyttöiset toiminnot, tehokkaat ja miellyttävän tasaisen valaistuksen tuottavat LED-valot sekä helposti puhdistettavat rasvasuodattimet tekevät liesituulettimen käytöstä helppoa ja miellyttävää.

  Seinään asennettavien Lapetek-liesituulettimien valikoimasta löytyvät klassisen ajattomat ruostumattoman teräksen väriset sekä aina raikkaan valkoiset ja trendikkään mustat liesituulettimet. Malliston suunnittelussa on huomioitu käyttäjälle tärkeät ja helposti käytettävät ominaisuudet tyylikkään ulkonäön ja tehokkaan kärynkeräyksen lisäksi. Kytkinpaneelin toimintoihin on kiinnitetty erityistä huomiota ja paneelin taustavalaistut painikkeet toimivat loogisesti ja niitä on miellyttävä käyttää. Kytkimien taustavalaistus lisää helppokäyttöisyyttä ja näyttävyyttä. Led-valaisimien himmennystoiminto luo viihtyisyyttä ja tuo liesituulettimen osaksi muuta keittiövalaistusta. Lisäksi aktiivihiilisuodattimien erityisen helppo asennus suoraan rasvasuodattimen pintaan on käyttäjäystävällinen ja nopea tapa vaihtaa suodattimet.

  Tuotteiden ekologisuutta on lisätty tuulettimien paremmalla energialuokalla, mutta myös esimerkiksi pestävillä LongLife-aktiivihiilisuodattimilla. Aktiivihiilisuodattimet ja muut tuotekohtaiset tarvikkeet löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta kohdasta lisätarvikkeet.

 • Kalustemallit

  Kalustemallit

  Keittiön halutaan yhä useammin olevan yhtenäinen osa kodin muuta sisustusta. Keittiön ilmeen halutaan olevan yhtenäinen ja kauniin pelkistetty, jolloin kodinkoneita ei haluta näkyviin. Kalusteeseen sijoitettava liesituuletin on täydellinen valinta, kun haluat keittiökaapiston yhtenäisen ilmeen jatkuvan läpi keittiön. Kalusteeseen asennettava liesituuletin sulautuu kaapiston ilmeeseen ollen näkymätön osa keittiötä.

  Kalusteisiin sijoitettava liesituuletin sopii erityisesti pieniin keittiöihin, mutta se on toimiva ja hyvä ratkaisu kaikissa tapauksissa, joissa yläkaapiston linjan halutaan pysyvän mahdollisimman rikkoontumattomana ja yhtenäisenä. Kalustemallinen liesituuletin integroidaan keittotason yläpuolisiin kaappeihin siten, että laitteen moottori jää kaapin sisään. Mallista riippuen integroitava liesituuletin voi olla joko kokonaan kaapin sisään upotettu tai ulos vedettävä. Täysin kaapiston sisään piiloutuva LAPETEK FREE luo yhtenäisen kaappilinjan, jossa käyttökytkimet ovat vinosti tuulettimen alla. LAPETEK TREKK -kalustemallissa keittiön yläkaappien alalinjaan jää näkyville ohut musta, valkoinen tai rst-lippa käyttäjän valinnan mukaan. Lapetekin integroitavista liesituuletinmalleista löytyvät vaihtoehdot niin 50 cm kuin 60 cm leveisiin kaappeihin.

  Kalusteisiin asennettava liesituuletin on aina ajaton ja virtaviivainen valinta jokaiseen keittiöön, oli tyylisi sitten perinteinen tai uusimpia trendejä suosiva. Liesituuletinta valitessa on ulkonäön lisäksi tärkeää huomioida myös laitteen monipuoliset ja hyvät tekniset ominaisuudet. Erityisesti ruoanlaitosta syntyvien käryjen tehokas poistaminen ja liesituulettimen käyttömukavuus ovat jokapäiväistä arkea helpottavia asioita ja ne tekevät keittiöstä miellyttävämmän paikan oleskeluun. Lapetek-liesituulettimissa imualue on tehty mahdollisimman laajaksi, jotta käryt ohjautuisivat liesituulettimen sisään. Helppokäyttöiset toiminnot, tehokkaat ja miellyttävän tasaisen valaistuksen tuottavat LED-valot sekä helposti puhdistettavat rasvasuodattimet tekevät liesituulettimen käytöstä helppoa ja miellyttävää.

  Lapetek-liesituulettimien kalustemallit on mahdollista asentaa joko hormiin puhaltavana tai huonetilaan palauttavana aktiivihiiliversiona (aktiivihiilisuodatin on tilattava erikseen). Tuotteiden ekologisuutta on lisätty tuulettimien paremmalla energialuokalla, mutta myös esimerkiksi pestävillä LongLife-aktiivihiilisuodattimilla. Aktiivihiilisuodattimet ja muut tuotekohtaiset tarvikkeet löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta kohdasta lisätarvikkeet.

 • Huippuimurimallit

  Huippuimurin ohjaukseen tarkoitetut kuvut

  Huippuimuria ohjaava liesikupu ohjaa liesikuvun ulkopuolella (useimmiten katolla) olevaa tuuletinmoottoria. Ilmanvaihtojärjestelmiä on useita erilaisia, joten oikean tuotteen valinnassa on hyvä olla tarkkana. Ohjattava moottori voi olla tarkoitettu puhtaasti suoraan keittiön käryjen poistoon (X1). Huippuimuri voi lisäksi olla sekä keittiön käryjen poistoon että huoneiston ilmanvaihtoa ja sen ohjausta varten (X2). Kolmas vaihtoehto on taloyhtiön yhteinen ilmanvaihtokoje kaikille asunnoille (X3), jolloin liesikuvulla ei varsinaisesti ohjata moottoria vaan ainoastaan sitä, onko imu päällä vai ei.

  Huippuimuria ohjaavat liesikuvut säätävät huippuimurin tehoa, mutta niillä ei voida vaikuttaa maksimi-imutehoon. Maksimitehon ratkaisee aina ohjattavan huippuimurin teho. Malleissa ei ole omaa moottoria.

  Seinälle asennettava LAPETEK JONA Slim -liesikupu on saatavilla perinteisten ruostumattoman teräksen ja valkoisen lisäksi modernina mustana. Leveydet ovat 60 cm ja 90 cm. Tyylikäs uutuus, LAPETEK TREKK, on kalusteisiin asennettava liesikupu, josta ainoastaan tyylikäs lippa jää näkyviin. TREKK on saatavilla kolmessa tyylikkäässä värissä (rst, valkoinen, musta) ja kahdessa eri koossa (50 cm ja 60 cm).

  Huippuimureiden ohjaustapoja on kaksi erilaista: AC-mallit ohjaavat perinteisiä AC-moottorilla varustettuja huippuimureita ja EC-mallit ohjaavat energiatehokkaita EC-moottorilla varustettuja huippuimureita. Ohjaus on suunniteltu sopimaan yhteen Vilpen 230V/50Hz 1-vaiheisella AC/EC-moottorilla varustetun huippuimurin kanssa tai teknisesti vastaavan tyyppisen huippuimurin kanssa.

  Laitteiden yhteensopivuus on aina varmistettava huippuimurin valmistajalta. Lapetekin liesikuvuilla ei voi ohjata LTO-kojeita.

 • Tarvikkeet

  Tarvikkeet 

  Liesituuletintarvikkeista löydät vaihtosuodattimet ja jatkohormit laitteeseesi. Monipuolinen tarvikevalikoima kattaa kaikki Lapetek-liesituuletinmallien aktiivihiilisuodattimet ja LongLife-suodattimet sekä takaiskuventtiilin ja kondenssiveden keräimen, jotka ovat erityisen kaivattuja talvisin. Takaiskuventtiili on saatavilla 150 mm ja 160 mm putkiin. Lisäksi saatavilla on myös kaikkiin liesikupuihin ja -tuulettimiin sopiva paine-erokytkin. Kytkin antaa LTO-kojeelle kärkitiedon liesituulettimen käynnistyessä, jotta IV-kone osaa säätää korvausilman määrän oikeaksi huoneiston paineistus pysymiseksi oikeana.

  Aktiivihiili- ja rasvasuodattimet ovat tuotekohtaisia. Tuotteiden osalta on varmistettava, että valitsemasi suodatin sopii juuri sinulla olevaan tuulettimeen. Jokaisen suodattimen tuotesivulla on lueteltu suosituimmat liesituuletinmallit, joihin kyseinen aktiivihiilisuodatin, LongLife-vaihtosuodatin tai rasvasuodatin sopii. Haku-kentässä voit etsiä tuotteita liesituulettimen nimen avulla tai suoraan tuotekoodilla.

  Liesituuletintarvikkeita voit tilata suoraan verkkokaupasta. Kirjautumalla verkkokaupan asiakkaaksi voit tehdä oman suosikkilistan useimmiten tarvitsemistasi tuotteista, esimerkiksi puhdistus- ja hoitoaineista. Verkkokaupasta voit tilata varaosatuotteita suoraan kotiisi tai valitsemaasi postitoimipisteeseen.

 • Design liesikuvut

  Tehokkaat ja tyylikkäät designkuvut

  Designkupumallisto sisältää viimeisimpiä liesituuletintrendejä, upeita uusia värejä, materiaaleja ja muotoja. Kupujen muotomaailma on tyyliltään uusi ja erilainen kuin aiemmin liesituuletinmuodoissa on totuttu. Kauniit kupumallit antavat hyvin valoa ja puhdistavat tehokkaasti ruoanvalmistuksesta syntyviä käryjä.

  Tuuletinta ohjataan hygienisesti pelkällä käden liikkeellä ja sen uudenaikainen moottori on paitsi tehokas myös hiljainen suhteessa suorituskykyyn. Hiljainen äänimaailma takaa mukavia ruoanlaittohetkiä kun samalla voi keskustella perheen tai ystävien kanssa ilman taustamelua.

  Designtuulettimet sopivat hyvin kaiken kokoisiin tiloihin. Niiden kaunis ulkomuoto ja erilaiset linjat tekevät niistä näyttävän sisustuselementin sekä suurempiin saarekkeellisiin että pienempiin keittiöihin. Liesituuletinmalleja on niin seinä-, katto- kuin tasoasennukseenkin.

 • Liesikupujen varaosat

   

   

Näytetään 1 - 46 / 46 tuotteesta
Näytetään 1 - 46 / 46 tuotteesta