Tuulettimet

LAPETEK Liesikuvut ja –tuulettimet

Uudistunut Lapetek mallisto sisältää laajan valikoiman liesituulettimia ja -kupuja suomalaiseen makuun. Malliston lähtökohtana ovat pohjoisen ilmaston vaatimuksiin valmistetut ajattoman tyylikkäät ja helppokäyttöiset tuotteet. Niiden lisäksi suunnittelussa on huomioitu hyvä hinta-laatusuhde ja teknisesti laadukkaat tuotteet, joiden muotoilussa on panostettu viimeisteltyyn ulkonäköön. Valikoimasta löytyvät saareke-, seinä- ja integroitavat kalustemallit niin klassisemmissa rst- ja valkoisen väreissä kuin trendikkäässä mustan sävyssä. Mallisto on laajentunut myös kattavalla valikoimalla huippuimuria ohjaavia X-malleja. Eri järjestelmävaihtoehtoihin voit tutustua tästä.

Lapetek tuotemerkki sai alkunsa jo 1990-luvulla, jolloin syntyi ajatus ensimmäisestä omasta liesikupumallistosta - haluttiin tuoda markkinoille suomalaisten tarpeisiin ja käyttöön sopivat laitteet, joten niitä alettiin suunnitella ja valmistuttaa itse. Nykyään Lapetek tarjoaa markkinoille laajan malliston liesikupuja sekä liesituulettimia, jotka parantavat ja helpottavat kotien arkea. Kaikki tuotteemme on suunniteltu ja testattu Suomessa huomioiden kylmän ilmanalan ja pohjoiseurooppalaisen rakentamisen erityistarpeet huomioiden.

Mallistosta löytyy sekä liesituulettimia että liesikupuja. Liesituulettimen ja liesikuvun ero on hyvä tunnistaa, jotta valitaan oikea tuuletin oikeaan paikkaan. Liesituulettimessa on moottori, kun taas liesikuvussa ei ole moottoria. Liesikupu tarvitsee toimiakseen aina huippuimurin, jota se ohjaa. Lisäksi mallistosta löytyy erilaisia hiilisuodattavia liesituulettimia, jotka tunnistaa poistamalla tuulettimen sisältä rasvasuodattimen ja tarkistamalla onko siinä hiilisuodatin tai katsomalla moottoriin onko siinä hiilisuodatin.

Liesituulettimien ja -kupujen valaistus on pääsääntöisesti hoidettu modernilla LED-tekniikalla, joissa käyttömukavuutta on lisätty himmennystoiminnolla ja värilämpötilansäädöllä. Malliston tuotteissa on monipuoliset käyttöominaisuudet tehokkaan käryjen poiston lisäksi. Esimerkkinä raitisilmatoiminto, jolla voit pitää huonetilan ilman raikkaana ympäri vuorokauden.

Liesituuletinjärjestelmiä on useita erilaisia, joten sopivan tuulettimen valinnassa on hyvä olla tarkkana. Tutustu eri ilmanvaihtojärjestelmiin täältä!

Tuulettimet 60 tuotetta

Alatuoteryhmät

 • Saarekemallit

  Saarekemallit

  Keittiösaareke on ruoanlaiton kannalta toimiva ja näyttävä paikka sijoittaa liesi ja liesituuletin. Se sijaitsee usein myös olohuoneen yhteydessä näkyvällä paikalla vaikuttaen yhtenäisen tilan kokonaisilmeeseen. Siksi sen tulee olla hyvin suunniteltu osa, joka tyyliltään sopii sekä keittiön että olohuoneen ilmeeseen. Saarekeliesituuletin voi haluttaessa olla katseiden vangitsija tai muuhun sisustukseen sulautuva.

  Lapetek saarekemallistosta löytyy tyylikäs ja elegantti vaihtoehto jokaisen sisustajan makuun. Koska saarekkeellinen keittiö on usein osa olohuonetta, olemme malliston muotoilussa huomioineet, että tuulettimen on hyvä sulautua myös kodin muuhun sisustukseen. Liesituulettimien värit valkoinen, musta ja rst on helppo yhdistää muun sisustuksen väreihin. Saareketuuletinmallistossa on valittavissa klassisia linjoja edustavia malleja sekä uusimpia design malleja.

  Tyylikkyys, viimeistellyt yksityiskohdat sekä luotettava laatu ovat liesituuletinmalliston perusajatuksia. Niiden lisäksi malliston erinomainen hinta-laatusuhde sekä teknisesti korkea laatu tekevät niistä pitkäikäisiä ja suomalaiseen kotiin hyvin sopivia. Kaikki liesituulettimet on suunniteltu ja testattu Suomessa huomioiden kylmän ilmanalan ja pohjoiseurooppalaisen rakentamisen erityistarpeet.

  Keittiösaarekkeiden suosion myötä myös saarekkeiden liesituuletinvalikoima on laajentunut. Lapetek liesituulettimien saarekemallistosta löytyy laaja valikoima sekä aktiivihiilisuodattimella varustettuja että hormiin puhaltavina malleina. Liesituulettimiin on saatavilla sekä vaihdettavia että ekologisempia pestäviä LongLife aktiivihiilisuodattimia. Jokaisen tuotteen oman tuotesivun alareunasta on löydettävissä tuotteelle soveltuvat lisätarvikkeet.

 • Seinämallit

  Seinämallit

  Seinälle asennettavat liesituulettimet ovat perinteisesti suosituimpia liesituuletinmalleja. Lapetek seinäliesituuletin mallisto sisältää tyylikkään valikoiman erivärisiä, monenlaisen sisustajan makuun sopivia malleja, oli tyyli sitten perinteitä kunnioittavaa tai uusimpia trendejä suosivaa. Mallistosta löytyvät klassiset suorakulmaiset tuulettimet sekä uudet designmallit aktiivihiilisuodattimella tai hormiin puhaltavina.

  Liesituuletinta valitessa on sen ulkonäön lisäksi hyvä huomioida monipuoliset ja hyvät tekniset ominaisuudet. Erityisesti ruoanlaitosta syntyvien käryjen tehokas poistaminen ja liesituulettimen käyttömukavuus ovat ruoanlaittajan kannalta jokapäiväistä arkea helpottavia asioita. Lapetek liesituulettimissa imualue on tehty mahdollisimman laajaksi, jotta käryt ohjautuisivat liesituulettimen sisään.

  Seinään asennettavia liesituulettimien valikoimasta löytyvät klassisen ajattomat ruostumattomat teräskuvut, sekä aina raikkaan valkoiset ja trendikkään mustat liesituulettimet. Malliston suunnittelussa on huomioitu käyttäjälle tärkeät ja helposti käytettävät ominaisuudet tehokkaan kärynkeräyksen lisäksi. Kytkimien taustavalaistus lisää helppokäyttöisyyttä ja näyttävyyttä. Led-valaisimien himmennystoiminto luo viihtyisyyttä ja tuo liesituulettimen osaksi muuta keittiövalaistusta. Lisäksi aktiivihiilisuodattimien erityisen helppo asennus suoraan rasvasuodattimen pintaan on käyttäjäystävällinen ja nopea tapa vaihtaa suodattimet. Ekologisuutta on lisätty sekä tuulettimien paremmalla energialuokalla, mutta myös esim. pestävillä LongLife-aktiivihiilisuodattimilla. Aktiivihiilisuodattimet ja muut tuotekohtaiset tarvikkeet löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta kohdasta lisätarvikkeet.

 • Kalustemallit

  Kalustemallit

  Keittiö on keskeinen osa kotia ja sen ilmeen halutaan usein olevan tyylikkään yhtenäinen osa kodin muuta sisustusta. Yhä useammin keittiön ilmeeseen ei haluta esille näkyviä kodinkoneita ja niiden toivotaankin olevan kalusteisiin integroituja. Kokonaisilmeen halutaan olevan pelkistetty ja virtaviivainen sekä kauniin yhtenäinen. Toisinaan voi olla vaikea löytää tuuletinta, jonka ilme sopisi keittiön muuhun tyyliin. Toimiva ja hyvä ratkaisu kaikissa tapauksissa on kalusteisiin integroitava liesituuletin, joka sulautuu keittiökaapistojen ilmeeseen ollen täysin näkymätön osa keittiötä.

  Kalusteliesituulettimet sopivat erityisesti pienempiin keittiöihin tai keittiöihin, joissa yläkaapiston linjan halutaan olevan mahdollisimman linjakas ja rikkoontumaton. Kalusteliesituulettimet asennetaan kaapin sisään siten, että moottori jää kaapin sisälle. Mallista riippuen liesituuletin on kokonaan kaapin sisällä piilossa eikä siitä jää näkyville mitään. Toisissa malleissa vain lipan näkyvä osa kertoo tuulettimen olevan kaapiston sisällä.

  Täysin kaapiston sisään piiloutuva Lapetek Free-malli luo yhtenäisen kaappilinjan, jossa käyttökytkimet ovat vinosti tuulettimen alla. Trekk-kalustemallissa keittiökaappien alalinjaan jää näkyville ohut musta, valkoinen tai rst-lippa käyttäjän valinnan mukaan.

  Kalusteisiin asennettavat liesituulettimet ovat aina ajaton ja erityisen linjakas vaihtoehto niin klassisen kauniisiin kuin trendikkään moderneihin keittiötyyleihin. Lapetekin integroitavista liesituuletinmalleista löytyvät vaihtoehdot niin 50 cm ja 60 cm leveisiin kaappeihin.

 • Huippuimurimallit

  Huippuimurin ohjaukseen tarkoitetut kuvut

  Huippuimurimalliston taustalla on tarve ohjata liesikuvun ulkopuolella (useimmiten katolla) olevaa tuuletinmoottoria. Ohjattava moottori voi olla puhtaasti keittiön käryjen poistoon (X1) tarkoitettu tai sekä keittiön käryjen että kosteiden tiloja ilmanvaihtoa varten (X2) oleva huippuimuri. Kolmas vaihtoehto on että taloyhtiössä on yhteinen ilmanvaihtokoje kaikille asunnoille (X3), jolloin liesikuvulla ei varsinaisesti ohjata moottoria vaan ainoastaan sitä onko imu päällä vai poissa.

  Huippuimuriohjaimilla säädetään huippuimurin tehoa, mutta ei voida vaikuttaa maksimi-imutehoon, vaan sen ratkaisee aina ohjattavan huippuimurin teho.

  JONA Slim -ohjainkupu on saatavissa perinteisten ruostumattoman teräksen ja valkoisen lisäksi modernin mustana versiona. Leveydet ovat 60 cm ja 90 cm. Huippuimureiden ohjaustapoja on kaksi erilaista; AC mallilla ohjataan perinteisiä AC moottorilla varustettuja huippuimureita kun taas EC mallilla ohjataan energiatehokkaita EC moottorilla varustettuja huippuimureita.

  Ohjaus on suunniteltu sopimaan yhteen Vilpen 230V/50Hz, 1-vaiheisella AC/EC moottorilla varustetun huippuimurin kanssa, tai teknisesti vastaavan tyyppisen huippuimurin kanssa. Varmista aina laitteiden yhteensopivuus huippuimurin valmistajalta. LTO kojeita ei JONA Slim ohjainkuvuilla voi ohjata.

 • Tarvikkeet

  Tarvikkeet 

  Liesituuletin tarvikkeista löydät vaihtosuodattimet ja jatkohormit. Tarvikevalikoima kattaa kaikki Lapetek liesituuletinmallien aktiivihiilisuodattimet ja LongLife suodattimet sekä erityisesti talvisin kaivatun takaiskuventtiilin. Takaiskuventtiili on saatavilla 150 mm ja 160 mm putkiin. Lisäksi tarvikkeena on myös saatavissa kaikkiin liesikupuihin ja tuulettimiin sopiva paine-erokytkin. Kytkin antaa LTO-kojeelle kärkitiedon säätää korvausilman määrä oikeaksi, jotta huoneiston paineistus pysyy oikeana.

  Suodatinmalli on tuotekohtainen, joten varmista että valitsemasi suodatin sopii juuri sinulla olevaan tuulettimeen. Jokaisen suodattimen tuotesivulla on lueteltu suosituimpien liesituuletinmallien nimet, joihin kyseinen aktiivihiilisuodatin tai LongLife vaihtosuodatin sopii. Haku-kentässä voit etsiä tuotteita liesituulettimen nimen avulla tai suoraan tuotekoodilla.

  Liesituuletin tarvikkeita voit tilata suoran verkkokaupasta ja kirjautumalla verkkokaupan asiakkaaksi voit tehdä oman suosikkilistan useimmiten tarvitsemistasi tuotteista kuten puhdistus- ja hoitoaineista. Verkkokaupasta voit tilata varaosatuotteita suoraan kotiisi tai valitsemaasi postitoimipisteeseen.

 • Liesikupujen varaosat

   

   

Näytetään 1 - 60 / 60 tuotteesta
Näytetään 1 - 60 / 60 tuotteesta