Varmista käryjen poistuminen tuulettimen oikealla käytöllä

Kytkimillä ja niiden sisältämillä toiminnoilla on iso merkitys tuotteen käyttömukavuuteen. Oikein suunniteltuina ja toteutettuina ne tekevät tuulettimen käytöstä paitsi miellyttävää myös käryjen keräämisen kannalta optimaalista.

Ruoanlaiton lopettamisen jälkeen lähes aina syntyy edelleen ruoan tuoksuja, joista olisi mukava päästä eroon. Loppukäryjen poistoa varten on kehitetty jälkikäyntitoiminto, jolloin tuuletin käy halutun ajan sammuttaen sen jälkeen itse itsensä.


liesituuletin kytkinpaneeli toiminnot

Tuulettimen käyttö ruoanlaiton aikana

Kytkinpaneeleissa on kiinnitetty erityistä huomiota mahdollisimman selkeään käytettävyyteen. Taustavalaistut kytkimet on merkitty helposti tunnistettavilla ikoneilla ja kaikki toiminnot ovat loogisia.

Moottorin tehoa voit säätää neliportaisesti, joista kolme ensimmäistä on tarkoitettu käytettäväksi normaali ruoanlaiton yhteydessä ja neljäs silloin kun käryjen muodostuminen on normaalia runsaampaa.

  • Laite käynnistyy "+" näppäimestä 1. nopeudelle. Painamalla uudestaan + näppäintä nopeus siirtyy joka näppäinkerralla seuraavaksi suuremmalle nopeudelle.
  • Nopeutta vähennetään ja laite sammutetaan "-" näppäimestä.
  • Nopeus 4 on intensiiviteho ja se on päällä 5 minuuttia, jonka jälkeen laite aina palautuu 3. nopeudelle.
liesituuletin käryt

Anna tuulettimen viedä loputkin käryt pois keittiöstäsi ruoanlaiton jälkeen

Jälkikäynti aktivoidaan ajastin näppäimestä painamalla sitä moottorin ollessa päällä. Painamisen jälkeen moottori pysähtyy vasta säädetyn ajan jälkeen, poistaen kuuman pannun aiheuttamat jälkikäryt pannun jäähtymisen aikana liedellä.

Voit valita haluatko että jälkikäynti toimii 1, 2 tai 3 nopeudella. Tehon lisäksi voit valita kuinka kauan haluat että moottori on päällä.

  • Kun ajastinnäppäimestä painetaan, näytössä alkaa vilkkua numero 0.
  • Tämän jälkeen 20 sekunnin sisällä voidaan painaa näppäintä ajastuksen säätämiseksi, jolloin näyttöön tulee numero painantakertojen määrän mukaan 1, 2, 3… (1=10, 2=20, 3=30, 4=40, 5=50, 6=60, 7=70, 8=80, 9=90 minuuttia).
  • Tuuletin sammuttaa itsensä valitun ajan jälkeen

Teho ja aika kannattaa valita sen mukaan kuinka paljon käryjä vielä muodostuu. Mitä enemmän käryjä sitä isompi teho ja pitempi aika. Vastaavasti pienellä käryjen muodostukselle riittää pienempi teho ja lyhyempi aika. Joka tapauksessa aina kun ruoanlaiton lopettaa on suositeltavaa sammuttaa tuuletin käyttämällä ajastintoimintoa.

liesituuletin käryt

Säädä valaistus sopivaksi työskentelyyn tai tunnelmaan

Valon tehon voit valita sopivaksi olit sitten valmistamassa ruokaa tai haluat käyttää tuulettimen valoja himmeinä tunnelmavaloina. LAPETEK liesikupujen erittäin tehokkaissa valoissa on kolmiportainen himmennystoiminto tunnelmatiloja varten. 

  • Lyhyt painallus valonäppäimestä sytyttää valot täydelle teholle, mikä sopii työskentelyyn lieden äärellä. Saman näppäimen lyhyt painallus sammuttaa valot.
  • Tunnelmavalaistuksen saa päälle painamalla valonäppäintä kolmen sekunnin ajan (valojen ollessa päällä täydellä teholla), jolloin valot himmenevät keskiteholle.
  • Kun valonäppäintä painetaan uudelleen kolmen sekunnin ajan, valot himmenevät tunnelmavaloiksi.
  • Valot syttyvät aina täydellä teholla.

Katso koko liesikupumallisto tästä