Takaiskuventtiili (150/160 mm)
search
  • Takaiskuventtiili (150/160 mm)

Takaiskuventtiili

150/160 mm hormiin Varastossa

52000
31,00 € (25,00 € ALV 0%)
Sisältää alv:n

Korkealaatuinen takaiskuventtiili

Takaiskuventtiilin tarkoitus on estää kylmää ilmaa virtaamasta takaisin huonetilaan ja samalla se vähentää kosteuden kertymistä hormistoon.


Toimimattoman takaiskuventtiilin tunnistaa lieden alla tuntuvasta kylmästä ilmasta, jota kertyy erityisesti silloin kun tuuletin on ollut...

Tuote-esittely

Korkealaatuinen takaiskuventtiili

Takaiskuventtiilin tarkoitus on estää kylmää ilmaa virtaamasta takaisin huonetilaan ja samalla se vähentää kosteuden kertymistä hormistoon.


Toimimattoman takaiskuventtiilin tunnistaa lieden alla tuntuvasta kylmästä ilmasta, jota kertyy erityisesti silloin kun tuuletin on ollut pidempään käyttämättömänä ja ulkolämpötila on selvästi sisälämpötilaa kylmempi. Kylmän ilman lisäksi toimimaton takaiskuventtiili voi lisätä veden kondensoitumista hormistossa, joka pahimmillaan johtaa veden valumiseen liesituulettimen moottoriin ja sitä kautta rikkoo moottorin.

Kondenssi-ilmiö tuulettimen yhteydessä tarkoittaa, että huoneiston sisäilman kosteus tiivistyy hormin kylmälle sisäpinnalle vesipisaroiksi. Mikäli pisaroita muodostuu niin paljon, että ne valuvat moottoriin/liedelle, on vikaa todennäköisimmin hormin eristyksessä/ylipaineisesta ilmanvaihdosta ja syy täytyy selvittää.

Milloin takaiskuventtiiliä tarvitaan?

Takaiskuventtiiliä tarvitaan aina kun käytössä on omalla moottorilla oleva tuuletin tai liesikupu, joka on kytketty omaan hormiin.

Huippuimuria ohjaavissa X1 ja HX -malleissa takaiskuventtiili suositellaan asennettavaksi aina kun kupua käytetään X1-asetuksella (=pelkkä keittiöpoisto).

Takaiskuventtiiliä ei asenneta moottorilla varustettuun liesituulettimeen, kun käytössä on hiilisuodatin.

Sopii liesituulettimiin:

Takaiskuventtiili sopii sekä 150 mm että 160 mm hormilähtöön. Takaiskuventtiili asennetaan ilman tiivistenauhaa kun liesituulettimen lähtö on 160 mm (esimerkiksi käytettäessä X1-mallien kanssa). Kun liesituulettimen lähtö on 150 mm, asennetaan takaiskuventtiili tiivisteen kanssa.

Toimitussisältö

- takaiskuventtiili

Mittakuvat ja tekniset tiedot

Toimitussisältö - takaiskuventtiili
Paino kg (ilman pakkausta) 0.5

Varaosat

Ladattavat tiedostot