Kondenssiveden keräin
search
  • Kondenssiveden keräin
  • Kondenssiveden keräin
  • Kondenssiveden keräin

Kondenssiveden keräin

(125/160 mm hormille) Varastossa

810000
68,20 € (55,00 € ALV 0%)
Sisältää alv:n

Vähentää kondenssiveden valumista tuulettimeen ja liesitasolle

Kondenssiveden keräimen avulla vähennetään hormistoon kondensoituvan veden valumista liesituulettimen sisään ja sitä kautta edelleen liesitasolle. Liesituuletin puhaltaa ainoastaan ilmaa hormiputkeen. Liesituuletin ei aiheuta kondenssia, vaan koko ongelma syntyy liesituulettimen...

Tuote-esittely

Vähentää kondenssiveden valumista tuulettimeen ja liesitasolle

Kondenssiveden keräimen avulla vähennetään hormistoon kondensoituvan veden valumista liesituulettimen sisään ja sitä kautta edelleen liesitasolle. Liesituuletin puhaltaa ainoastaan ilmaa hormiputkeen. Liesituuletin ei aiheuta kondenssia, vaan koko ongelma syntyy liesituulettimen jälkeen hormissa, mikäli alla esitetyt asiat eivät ole kunnossa.


Vettä kondensoituu hormistoon kun liesituuletin puhaltaa hormiputken kautta lämmintä ja kosteaa sisäilmaa ulos talosta kylmempään ulkoilmaan. Lämmin ilma pystyy sitomaan itseensä kosteutta huomattavan paljon. Kun ulospuhallettava ilma jäähtyy, sen kyky sitoa itseensä kosteutta huononee ja kostea ilma alkaa tiivistyä pisaroiksi. Ulospuhallettu lämmin ja kostea sisäilma alkaa tiivistyä pisaroiksi siinä vaiheessa kun ilma on jäähtynyt tarpeeksi tai se kohtaa kylmiä pintoja esim. kylmän hormiputken.
Tämän vuoksi hormiputki tulee eristää koko pituudeltaan riittävän hyvin. LVI suunnittelijan tehtävänä on suunnitella sopiva eristys tämän eliminoimiseksi. Mikäli eristys on riittämätön, syntyy kondenssiongelmia.
Toinen kondenssiongelmia aiheuttava tekijä on ilmanvaihdon paineistuksen epätasapaino. Rakentamismääräykset määrittelevät, että talon ilmanvaihdon tulee olla alipaineinen. Kun talo otetaan käyttöön, sen ilmanvaihto säädetään oikeaksi ilmastointiurakoitsijan toimesta. Mikäli talon ilmanvaihto ei ole alipaineinen, purkautuu talon ylipaine liesituulettimen hormin kautta, raottaen hormissa olevaa takaiskuventtiiliä ja lämmin, kostea ilma alkaa virrata hiljalleen hormiputkeen. Tällöin kosteus tiivistyy hormiputken pinnoille aiheuttaen kondenssiongelman.

HUOM!
Kondenssivedenkeräin vähentää kondenssiveden valumista liesikupuun, mutta ei poista varsinaista kondenssiongelmaa. Ensisijaisesti rakenteet tulee aina korjata sellaisiksi ettei kondenssiongelmia ei synny.

Hormiliitäntä

Kondenssivedenkerääjä voidaan liittää 125 tai 160 mm putkeen. Lähtökohtaisesti keräimen molemmissa päissä on 125 mm liitos vakiona, jolloin se voidaan suoraan asentaa kahden 125 mm hormiputken väliin.

Mikäli keräin liitetään 160 mm hormiputkeen, sahataan asennusohjeen osoittamasta kohdasta 125mm osa pois. Tämän jälkeen liitos on 160 mm hormiin sopiva.

Sopii liesituulettimiin:

Lapetek liesikuvut omalla moottorilla:

- Alva, Apollo, Fara, Jona, Texa, Cara, Vaila, Luxor

Falmec-liesikuvut omalla moottorilla:
- Quasar, Plane, Gruppo Incasso, Virgola, Move , Polar, Lumen, Prisma, Flipper, Prestige, Mirabilia, Nuvola, Stella, Eclisse, Classic

Toimitussisältö

- kondenssiveden keräin

Mittakuvat ja tekniset tiedot

Paino kg (ilman pakkausta) 0.39
Takuu kk 24

Varaosat

Ladattavat tiedostot