Liesituulettimet

LAPETEK Liesikuvut ja -tuulettimet

Uudistunut Lapetek mallisto sisältää laajan valikoiman liesituulettimia ja -kupuja suomalaiseen makuun. Valikoimassa on saareke-, seinä- ja integroitavia kalustemalleja. Lisäksi mallistossa on laaja valikoima sekä AC että energiatehokkaita EC-huippuimureita ohjaavia X-malleja.

Eri järjestelmävaihtoehtoihin voit tutustua tästä.

Pääsääntöisesti liesikupujen valaistus on hoidettu modernilla LED-tekniikalla ja kuvuissa on monipuoliset käyttöominaisuudet tehokkaan käryjen poiston lisäksi. Esimerkkinä raitisilmatoiminto, jolla voit pitää huonetilan ilman raikkaana ympäri vuorokauden.

Liesituulettimet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Saarekemallit

  Saarekemallit 

  Saarekemallistosta löytyy näyttävä vaihtoehto jokaisen sisustajan makuun. Saareketuuletin on näkyvällä paikalla keskellä keittiötä ja sen tulee olla keittiön tyyliin sopiva. Saarekkeellinen keittiö on usein osa olohuonetta ja tuulettimen on hyvä sulautua myös muuhun sisustukseen. Saareketuuletinmallistossa on valittavissa klassisia linjoja edustavia malleja sekä uusimpia design malleja. Tyylikkyys, viimeistellyt yksityiskohdat sekä luotettava laatu ovat liesituuletinmalliston perusajatuksia.

  Laajan valikoiman malleja on saatavilla aktiivihiilisuodattimella sekä hormiin puhaltavina malleina. Lisäksi saarekkeeseen asennettavia liesituulettimia on saatavilla huippuimuriin liitettävinä XH-malleina.

  Tehokkaat ja tyylikkäät lamppukuvut

  Lamppukupumallisto sisältää viimeisimpiä liesituuletintrendejä, upeita uusia värejä, materiaaleja ja muotoja. Kupujen muotomaailma on tyyliltään uusi ja erilainen kuin aiemmin liesituuletinmuodoissa on totuttu. Kauniit kupumallit antavat hyvin valoa ja puhdistavat tehokkaasti ruoanvalmistuksesta syntyviä käryjä.

  Lamppukuvuissa käytetään uudenlaista patentoitua Circle.Tech -moottoriyksikköä, jossa yhteen kokonaisuuteen on integroituna tehokas käryjen poisto ja ilmansuodatus. Toisin kuin perinteiset liesikuvut, Circle.Tech moottoriyksikköyksikkö suodattaa ilmaa vaakasuoraan eikä pystysuoraan. Ilma johdetaan moottoria ympäröivän ja tasaisesti jakautuneen suodatusyksikön läpi. Suodattimen tavallista laajemman pinta-alan ansiosta tuulettimen imukyky ja suodatustulos ovat erinomaisia.

  Tuuletin on myös äärimmäisen hiljainen suhteessa suorituskykyyn, koska ulosvirtaavan ilman tasapainoinen jakautuminen vähentää turbulenssia ja pienentää ilmavirrasta aiheutuvaa ääntä. Hiljainen äänimaailma takaa mukavia ruoanlaittohetkiä kun samalla voi keskustella perheen tai ystävien kanssa ilman taustamelua.

  Lampputuulettimet sopivat hyvin kaiken kokoisiin tiloihin. Niiden kaunis ulkomuoto ja erilaiset linjat tekevät niistä näyttävän sisustuselementin sekä suurempiin saarekkeellisiin että pienempiin keittiöihin. Liesituuletin on aina katosta roikkuva, mutta voidaan asentaa myös seinän viereen.

  Kattomallit 

  Kattoon asennettavat liesituulettimet ovat kauniita ja hyviä vaihtoehtoja erityisesti saarekkeellisiin keittiöihin, joissa halutaan pitää ilme kevyen ilmavana. Kattotuuletin on poissa katseiden tieltä ja antaa tilaa muulle sisustukselle. Ratkaisu on erityisen kaunis silloin kun keittiö ja olohuone ovat yhdistettynä samaan tilaan.

  Kattotuuletin malleja on sekä katon pintaan asennettavia että kattorakenteisiin integroitavia. Pintaan asennettavat mallit eivät tarvitse erillistä katon alaslaskua tai upotustilaa vaan ne voidaan asentaa suoraan kattopintaan. Pinta-asennettavat mallit palauttavat suodatetun ilman takaisin huonetilaan.

  Kattoon upotettavat mallit upotetaan välikaton sisälle tai erilliseen alaslaskuun. Slim-mallit tarvitsevat upotustilaa pienimmillään 193 mm ja muut kattoon upotettavat mallit 343 mm - 376 mm mallista riippuen. Sijoitettaessa moottori erilliseen tilaan voi upotussyvyys olla jopa alle 10 cm.

  Malleja on sekä hormiin puhaltavina sekä aktiivihiilisuodatinmalleina.

 • Seinämallit

  Seinämallit 

  Seinämallit ovat perinteisesti suosituimpia liesituuletinmalleja. Niiden laaja valikoima kattaa monenlaisen sisustajan maun oli se sitten perinteitä kunnioittavaa tai uusimpia trendejä suosivaa. Mallistosta löytyvät klassiset suorakulmaiset tuulettimet sekä uudet designmallit aktiivihiilisuodattimella tai hormiin puhaltavina.

  Seinään asennettavia liesituulettimien valikoimasta löytyvät ruostumattomat teräskuvut, valkoiset ja mustat tuulettimet sekä valikoima värillisiä tuulettimia. Leveydet aina 35 cm levyisistä näyttäviin 900 cm leveisiin malleihin.

 • Kalustemallit

  Kalustemallit 

  Kalusteisiin integroitavat liesituulettimet sopivat erityisesti pienempiin keittiöihin tai keittiöihin, joissa yläkaapiston linjan halutaan olevan mahdollisimman rikkoontumaton. Kalusteliesituuletin asennetaan kaapin sisään siten, että moottori jää kaapin sisälle. Mallista riippuen liesituulettimesta ei jää näkyville mitään tai vain kapea lippa. Joissain malleissa on käännettävä lippa, joka liesituuletinta käytettäessä käännetään eteen ilmevirran ohjaamiseksi kupuun.

  Kalusteisiin asennettavat liesituulettimet on ajaton ja aina tyylikäs vaihtoehto. Kalustemallit ovat saatavilla 50, 60 tai 80 cm leveisiin kaappeihin.

 • Huippuimurimallit

  Huippuimurin ohjaukseen tarkoitetut kuvut

   

  Huippuimurimalliston taustalla on tarve ohjata liesikuvun ulkopuolella (useimmiten katolla) olevaa moottoria. Ohjattava moottori voi olla puhtaasti keittiön käryjen poistoon (X1) tarkoitettu tai sekä keittiön käryjen että kosteiden tiloja ilmanvaihtoa varten (X2) oleva huippuimuri. Kolmas vaihtoehto on että taloyhtiössä on yhteinen ilmanvaihtokoje kaikille asunnoille (X3), jolloin liesikuvulla ei varsinaisesti ohjata moottoria vaan ainoastaan sitä onko imu päällä vai poissa. LTO kojeita ei JONA Slim ohjainkuvuilla voi ohjata.

  Huippuimuriohjaimilla säädetään huippuimurin tehoa, mutta ei voida vaikuttaa maksimi-imutehoon, vaan sen ratkaisee aina ohjattavan huippuimurin teho.

  JONA Slim -ohjainkupu on saatavissa perinteisten ruostumattoman teräksen ja valkoisen lisäksi modernin mustana versiona. Leveydet ovat 60 cm ja 90 cm ja AC mallilla ohjataan perinteistä AC moottorilla varustettuja huippuimureita kun taas EC mallilla vastaavasti ohjataan energiatehokkaita EC moottorilla varustettuja huippuimureita.

  Varmista aina laitteiden yhteensopivuus huippuimurin valmistajalta.

 • Tarvikkeet

  Tarvikkeet 

  Liesituuletin tarvikkeista löydät vaihtosuodattimet, jatkohormit, vaijerit, kaukosäätimet ja ionisointielementit. Lisäksi valikoimassa on joitain liitososia ja puhdistustarvikkeita. Tarvikevalikoima kattaa kaikki Lapetek ja Falmec liesituuletinmallien aktiivihiilisuodattimet ja Carbon.Zeo suodattimet ja erityisesti talvisin kaivatun takaiskuventtiilin. Takaiskuventtiili on saatavilla 150 mm ja 160 mm putkiin.

  Suodatinmalli on tuotekohtainen, joten varmista että valitsemasi suodatin sopii juuri sinulla olevaan tuulettimeen. Jokaisen suodattimen tuotesivulla on lueteltu suosituimpien liesituuletinmallien nimet, joihin kyseinen aktiivihiilisuodatin tai Carbon-Zeo vaihtosuodatin sopii. Haku-kentässä voit etsiä tuotteita liesituulettimen nimen avulla tai suoraan tuotekoodilla.

  Liesituuletin tarvikkeita voit tilata suoran verkkokaupasta ja kirjautumalla verkkokaupan asiakkaaksi voit tehdä oman suosikkilistan useimmiten tarvitsemistasi tuotteista kuten puhdistus- ja hoitoaineista. Verkkokaupasta voit tilata varaosatuotteita suoraan kotiisi tai valitsemaasi postitoimipisteeseen.

 • Keittotasot