Lapetek Luna-uutuusaltaat - toimivuutta ja tyylikkyyttä edulliseen hintaan

Kun keittiötä remontoidaan, on hyvä valita materiaalit niin, että ne kestävät aikaa niin tyylillisesti kuin kulutuksellisestikin. Kestävät ja aina tyylikkäät rst-altaat ovat hyvä valinta, kun halutaan pitkäaikainen ja takuuvarmasti aina ajankohtaisena pysyvä vaihtoehto.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Lapetek Luna -allasperhe sisältää kolme eri kokoista suosikkimallia keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen tai vaikkapa pieneen apukeittiöön. Tyylikäs ja ajaton rst-allas sopii tyylillisesti moneen eri tilaan ja kestää hyvin aikaa.

 

rst keittiöallas

 

Viimeistelty ulkonäkö

Allasmallin ulkonäköön ja toimivuuteen on panostettu ja pienetkin yksityiskohdat on mietitty tarkkaan. Pinta on kevyesti harjattu kauniin pinnan aikaansaamiseksi. Altaan ylivuotoventtiili on sijoitettu tyylikkäästi sivuun ja kulmien pieni pyöristys sekä syvä allasosa tekevät tästä allasmallista ilmeeltään modernin ja käytännöllisen. Altaiden hanalipat on suunniteltu niin, että ne ovat siistin tasaisia, eikä niissä ole ylimääräisiä reunuksia allasosan ja tasolle tulevan osan välissä. Muotoilunsa ansiosta allas on lisäksi todella helppo pitää puhtaana.

Ruostumattoman teräksen edut

Ruostumaton teräs on yksi kestävimmistä allasvaihtoehdoista ja sen pinta sopii hyvin yhteen erilaisten tasomateriaalien ja keittiötyylien kanssa. Se on myös erittäin turvallinen elintarvikekäytössä. Materiaalista ei irtoa mitään, mikä voisi vaikuttaa keittiössä käsiteltäviin raaka-aineisiin tai niiden makuihin. Lisäksi se on materiaalina täysin bakteerivapaa.

Materiaalilla on luonnollinen vastustuskyky tavallisiin kuumiin happoihin ja tahroihin, kuten kahvi, tee, hedelmät ja vihannekset. Allas pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmeniä, kun sitä muistetaan hoitaa oikein aina tasaisin väliajoin.

Ruostumaton teräs ei nimensä mukaisesti ruostu normaalissa keittiökäytössä, mutta sen pinnalle saattaa ulkopuolisen metallin aiheuttamana ilmaantua ruostepilkkuja. Tällaiset "ruostepilkut" ja muut vastaavat jäljet tulee puhdistaa altaasta heti niiden ilmestymisen jälkeen parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Tarkempia ohjeita voit katsoa täältä >

Yksi teräsaltaiden ominaisuus on, että niiden pintaan saattaa jäädä käytöstä pieniä "naarmuja". Erityisesti uudessa altaassa naarmut voivat olla hyvinkin näkyviä, mutta ajan myötä ja naarmujen lisääntyessä ne muodostuvat osaksi altaan normaalia pintaa.

 

toimiva keittiöallas

 

Kolme kokoa –ratkaisu moneen tarpeeseen

Luna-altaan löydät kolmessa eri koossa, joista löydät sopivan koon moneen eri tarpeeseen tai yhteensopivat mallit niin keittiöön kuin kodinhoitohuoneeseenkin.

Altaista pienin, Luna-X 230-IFA tarjoaa kokoonsa nähden yllättävän paljon tilaa kohteisiin, joissa tilaa on vähän, mutta vesipisteelle on tarve. Se soveltuu esimerkiksi pieniin apukeittiöihin, mökkikeittiöihin tai vaikka lisäaltaaksi suurempaan keittiöön.

Luna 340-IFA puolestaan on loistava valinta esimerkiksi pieneen keittiöön, jossa tilaa on vähän tai jossa muuten vaan halutaan käyttää mahdollisimman pientä allaskaappia. Optimaalisen muotoilun ansiosta jopa 40 cm-kokoiseen allaskaappiin sopiva Luna 340-IFA on mittoihinsa nähden uskomattoman tilava allas. Kulmien pieni pyöristyssäde ja reilu allassyvyys antavat hyvin tilaa niin ruoan esivalmistelulle kuin isojenkin astioiden tiskaamiseen tai apukeittiön askareisiin.

Isompi Luna 500-IFA sopii 60 cm allaskaappiin ja siinä on vastaavat kulmien pyöristykset ja allassyvyys kuin kapeammassa mallissa. Suuremman leveytensä ansiosta allas on vielä huomattavasti Luna 340-IFA -mallia tilavampi.

Lisää toimivuutta allaspisteelle

Kätevänä lisävarusteena altaaseen on saatavilla kestävä ja kaunis kaksoisrakenneleikkuulauta, jota voi hyödyntää normaalin leikkuulaudan tapaan tason päällä. Jos laskutilaa työskentelytasolla tarvitaankin enemmän, voi lautaa käyttää myös altaan päällä. Jos altaaseen on jäänyt esimerkiksi likaisia tiskejä tai sinne on jätetty kattila likoamaan, voi altaassa olevat tiskit peittää asettamalla leikkuulauta altaan päälle siistimmän yleisilmeen luomiseksi.

 

pieni keittiöallas

 

Yhteensopivat hanat

Lapetekin mallistosta löydät laajan valikoiman erimallisia ja erivärisiä hanoja, joilla viimeistelet käytännöllisen Luna-altaan. Perinteisen tyylinen Lina 20-hana on loistava valinta tilaan kuin tilaan ja se on saatavilla mustana sekä kromisena. Jos keittiössä on muitakin tummia yksityiskohtia, musta hana on kaunis, yhtenäistävä valinta.

Klassinen kromihana taas käy yksi yhteen altaan sävyn kanssa. Lina 20-hanan lisäksi korkeammalla juoksuputkella varustetuista hanamalleista esimerkiksi Lapetek Round-hana sekä Lino-A-hana ovat kauniin ajattomia vaihtoehtoja.

Näiden sävyjen lisäksi Lapetek Lino-A-sarjasta löytyy jopa yhdeksän erisävyistä hanaa, joilla voit stailata rst-altaasi juuri keittiöösi sopivalla hanasävyllä.

 

 

 

 lapetek keittiöaltaat

 

 

 

Categories: Keittiössä

Related Products

Tuotteeseen liittyvät blogijulkaisut