Keittiöhana – altaan väripilkku

Mihin kiinnität huomiosi ensimmäisenä astuessasi keittiöön? Saatat nähdä kauniin taulun, tyylikkään huonekalun, näyttävän liesituulettimen tai pienen, mutta keskeisen yksityiskohdan - keittiöhanan. Hana on pieni yksityiskohta keittiössä, mutta sillä on yllättävän suuri vaikutus tilan yleisilmeeseen. Valitsemalla allaspisteelle hanasävyn, joka erottuu hyvin välitilasta, saat kauniin väripisteen ja katseenvangitsijan altaalle.

Hanamallien lisäksi on valittavissa useita eri värejä ja sävyjä. Hanaväreissä on vaihtoehtoina useita kiiltäviä sekä mattapintaisia sävyjä. Mattapintaiset silgranit-sävyt sekä mattamusta, harjattuja metallisävyjä ja kiiltäväpintainen kromin sävy. Hana kannattaa valita käytännöllisyyden lisäksi omaan sisustukseen sopivaksi ja kauniisti erottuvaksi yksityiskohdaksi. Korkealla juoksuputkella varustetut suositut hanamallit erottuvat välitilasta värin lisäksi myös näyttävyydellään.

 

keittiöhana messinki

 

Yhdistä altaan väriin

Keittiöhanojen laaja värivalikoima antaa mahdollisuuden yhdistää samanvärinen hana ja Silgranit-allas harmoniseksi yhdistelmäksi. Voit esimerkiksi helposti luoda kauniin vaalean yhdistelmän valkoisesta tai luonnonvalkoisesta soft valkoisesta keittiöhanasta ja alltaasta. Yhtälailla hillityn tyylikkään yhdistelmän saat uudesta volcano harmaasta tai mattamustasta hana-allasparista. Mikäli haluat ripauksen kimallusta altaan reunalle voit valita beigen tartufon tai soft valkoisen -altaan reunalle messinginsävyinen hanan.

Silgranit-värien lisäksi hanamallistostamme löytyy useita helposti yhdisteltäviä metallisävyjä perinteisen kiiltävän kromin lisäksi. Esimerkiksi musta kiiltäväpintainen gunmetal-sävy on tyylikäs yhdistelmä mustan tai harmaiden allasvärien kanssa. Gunmetal sävy tuo keittiön välitilaan elegantisti erottuvan, mutta tyylikkään yksityiskohdan.

Kaunis kulta, hillitty kupari ja ajaton rst-optic ovat puolestaan näyttäviä pareja altaan kuin altaan kanssa ja erottuvat varmasti keittiön välitilasta edukseen.

 

kaunis messinki hana

 

Sävy sävyyn yksityiskohdan kanssa

Mikäli keittiössäsi on messinkiset vetimet, mustat kodinkoneet tai kupariset valaisimet. Voit tyylikkäästi yhdistää ne hanan sävyyn. Pienten yksityiskohtien yhtenevä värimaailma saa aikaan kauniin ja viimeistellyn ilmeen, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty, vaikka keittiön kalusteet ovat eri sävyä.

Voit myös valita keittiön työtasosta sävyn, jonka mukaan valitset hanan. Modernin marmorikuvioisen tason kanssa on helppo yhdistää musta, valkoinen tai harmaan sävyinen hana. Puiseen tasoon sopii hyvin messingin tai kuparin sävyinen hana tuoden pehmeään maanläheiseen väriin ripauksen ylellisyyttä. Kauniisiin ja ilmeikkäisiin terrazzo-tasoihin sopii hyvin niin valkoinen kuin harmaakin mattapintainen hana, joista löytyy tason kanssa yhteneviä sävyjä tai mattamusta, joka erottuu taustastaan tyylikkäästi. Terrazzo-tasojen värimaailmaan yhdistyy hyvin lähes väri kuin väri, joten sävy on helppo valita huoletta ihan oman maun mukaan.

 

gunmetal keittiöhana tyyppihyväksytty

 

Somista altaan ympäristö

Allaspiste on keskeinen osa keittiötä ja sen ilmettä kannattaa miettiä vähän laajemminkin. Kauniit somisteet ja yksityiskohdat tekevät allaspisteestä käytännöllisen, mutta kohentavat myös sen ulkonäköä. Helpoin tapa varmistaa somisteiden yhteensopivuus altaalle on valita ne hanavärin kanssa yhteensopiviksi.

Mikäli olet valinnut keittiöösi tyylikkään mattamustan keittiöhanan, valitse siis tiskiharjaksi musta ja kaada käsitiskiaine altaan reunalle kauniiseen mattamustaan purkkiin. Kokonaisuuden voit viimeistellä esimerkiksi mustalla, pellavaisella käsipyyhkeellä ja tummalla leikkuulaudalla.

Messingin ja kuparin värisen keittiöhanan rinnalle voi valita kullan tai kuparin sävyisiä esineitä, kuten astioita tai keittiövälineitä.

 

musta keittiöhana tyyppihyväksyntä

 

Kaunis, mutta myös käytännöllinen

Käytännöllisyys on tärkeä osa keittiöhanan toimivuutta ja vaikka altaalle haluaisi värillisen hanan näyttäväksi sisustusyksityiskohdaksi, kannattaa sen toimivuuteen kiinnittää myös huomiota.

Kaikissa Lapetek-merkin hanoissa on korkea juoksuputki, joka helpottaa isojen astioiden täyttämistä sekä hanan runkoon integroitu kiinteä astianpesukoneliitäntä. Hanoihin on myös saatavilla vedenkulutusta sääteleviä virtauksen rajoittimia, joilla voidaan säästää vedenkulutusta. Rajoittimet on helppo vaihtaa hanaan itse. Virtauksen rajoittimen avulla on helppo tehdä kauniista hanasta myös ekologinen ja energiaa säästävä.

Lapetek-hanoilla on suomalainen tyyppihyväksyntä, joka tekee hanoista luotettavan, pitkäikäisen ja hyvän vaihtoehdon remontti- ja uudiskohteisiin.

 

 

 

hana blogi

Categories: Keittiössä

Related Products

Tuotteeseen liittyvät blogijulkaisut